Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тури в Перу

  1. Туристична Віза в Перу не потрібна громадянам Росії на перебування терміном до 90 днів.
  2. Кліматичні та природні особливості Перу
  3. Історія Перу
  4. Культура і мистецтво Перу
  5. Куско

Узбережжя - Коста - займає від загальної площі території Перу 10,6%. Тут йде смуга піщаних пустель. Ширина їх знаходиться в межах від 80 км до 150 км, а тягнуться вони уздовж всього тихоокеанського узбережжя з півночі на південь.

Гірська частина - Сьєрра - займає 31,5% від усієї території країни. Тут простягаються глибокі каньйони. Вони займають центральну частину.

Джунглі - Сельва - займають від усієї території 57,9%. У цій третій кліматичній зоні, розташованій на північно-східній стороні країни, знаходиться волога лісова область, в якій з початку грудня до кінця квітня йдуть дощі.

Узбережжя - Коста - займає від загальної площі території Перу 10,6%

Туристична Віза в Перу не потрібна громадянам Росії на перебування терміном до 90 днів.

Для в'їзду в країну на термін до 90 днів громадянам Росії, Білорусії, Молдавії і України віза не потрібна.

Населення Перу становить приблизно 25 млн. Чоловік. 45% з них становлять індіанці аймара і кечуа, 15% - вихідці з Європи, 37% - метиси, решта 3% складають вихідці з Азії.

Офіційною мовою визнано іспанського. Тут же, особливо в джунглях і в високогірних областях, поширені місцеві прислівники. В основному в Перу державною релігією вважається католицька (90%), але поряд з нею існують і інші віросповідання, такі як іслам, протестантизм, іудаїзм.

Офіційною валютою вважається новий сол або PEN. За один американський долар дають 2,9 PEN.

У Перу проходять фестивалі і свята дуже весело, і пов'язані вони з християнськими традиціями, а в горах католицькі свята з'єднуються з древніми індійськими.

Найцікавішими святами в цій країні вважають: Новий рік, який святкують першого січня; весь лютий проходить карнавал церемонії поклоніння Богові, який відповідає за землетрусу. Свято літнього сонцестояння відбувається 24 червня і називається він Інті-Раймі.

День незалежності країни відзначають з 28 по 29 липня. У вересні в Трухільо проходить Міжнародний щорічний фестиваль. День першої появи інків відзначають 5 листопада в однойменному місті - день Пуно . Для того щоб побачити своїми очима, як святкує населення цієї дивовижної країни, досить придбати тур в Перу .

Кліматичні та природні особливості Перу

У прибережній зоні країни клімат континентальний. Літо починається з початку весни і триває до початку осені. Середньоденна температура повітря не перевищує 27 градусів зі знаком плюс. З початку осені до кінця зими тут досить холодно, і переважає підвищена вологість повітря. Температура повітря +12 градусів.
На півночі узбережжя цілий рік тепло і сонячно, температура повітря доходить до 35 градусів з позначкою плюс.

У центральній гірській зоні клімат сухий помірний. Найсприятливіший час для туру в Перу в цю зону - з травня до середини осені. У грудні вже випадають опади у великій кількості, бувають різкі перепади температур (від двох до двадцяти градусів зі знаком плюс).

У третій зоні країни - джунглях - вологий тропічний клімат. Тут сонячно і сухо з весни до глибокої осені. Температура повітря +30 градусів. З листопада по березень триває сезон дощів. У водоймах сильно піднімається рівень води.

Перу має прекрасну і мальовничій флорою завдяки тому, що саме тут знаменита річка Амазонка бере свій початок. Тут же розташовано найвище в світі озеро, що має назву Тітікака. Також країна знаменита найглибшим у світі каньйоном - Колкінскім, а також найбільшою гірською системою - Анди. Тваринний та рослинний світ відрізняються в залежності від природних зон.

У прибережній зоні переважає світ пустель з дюнами, які постійно змінюються. Впритул до океану стоять андские схили, на яких ростуть лише кактуси і злаки. У прибережних водах цієї зони мешкають такі види риб: кам'яний окунь, тунець, пеламида, риба-меч, скумбрія. З орнітофауни в прибережній зоні живуть зграями пелікани.

Відпочиваючи в Перу в гірській місцевості, Ви відкриєте дивовижний вид з вершини Уаскаран . Звідси можна переглянути всю Сьєрру. Ця гірська зона багата великою кількістю гребенів, а також каньйонів. Тут гірський ліс переходить в широколистяний, де росте хінне дерево. У цій же зоні ростуть кактуси, колючі бобові рослини, ковила, різні чагарники, гірські орхідеї. З тваринного світу тут живуть шиншили, лами, і близький родич лами, який став символом Перу, - вікунья або гуанако або альпака .

Велика частина Сельви укрита дуже густим тропічним лісом, де росте червоне дерево, бегонія, пальми, мангове дерево, лавр, мімоза, багато фруктових дерев, мирт, а в річках можна побачити чудові величезні латаття, які досягають до двох метрів в діаметрі. Тваринний світ джунглів різноманітний і в той же час небезпечний. Тут мешкають єноти, найбільший ягуар, ревуни, мурахоїди, капуцини і опосуми. У річках водяться акули, рожевий дельфін, піраньї, скати, електричний вугор. З птахів представлені папуги ара, гавіала, тукан і колібрі.

Історія Перу

Точного часу заселення території до сих пір не встановлено. Дата знайдених артефактів свідчить про 15 тисячолітті до нашої ери. Колись цю країну населяли могутні цивілізації, найвідоміша - імперія інків, яку розграбували іспанські конкістадори. Після них залишилися величні міста, вироби з металу, кераміки, тканин та велика кількість інших предметів, які зараз зберігаються в музеях Перу. Серед різних культур, які проживали на цій землі, особливо виділяються Чавин. Вони розташовувалися в районі Кальєхон-де-Уайлас. Розквіт цієї цивілізації почався з 300 до 800 років до н.е. Популярність придбали народи, що жили на півдні першої зони Перу в 11 столітті: Паракас і Наска. Це цивілізації, які залишили після себе помітний слід.

Це цивілізації, які залишили після себе помітний слід

Культура і мистецтво Перу

Культура отримала особливий розвиток за часів імперії інків. Інки тримали кораблі. Вони побудували Мачу-Пікчу. Це стародавнє місто в горах розповідає нам про архітектурні досягнення інків. У колоніальному мистецтві переважає стиль бароко. У цей період більшість видів мистецтв зосереджувалась на релігійних темах. У культурному житті республіки Перу домінувала живопис. Очолював корінні школи живопису Хосе Сабогал з 1932 року. 10 років його живопис тримала першість. З шістдесятих років 19-го століття перуанський художник Фернандо де Szyszlo отримав міжнародне визнання за абстрактну живопис. Під його керівництвом відбулася модернізація перуанського мистецтва. Економіку Перу «підтримують на плаву» в основному молоді художники.

Перуанська література з'явилося в 16 столітті. У 20 столітті популярність здобули такі письменники: Маріо Варгас Льоса, Хосе Марія Аргедас, Сіро Алегрия, Сесар Вальєхо. Сьогодні багато хто з них живуть і працюють в США.

Куско

Одним з найдавніших і незвичайних міст світу є Куско. Це місто в минулому був столицею імперії інків в період її розквіту. За легендами, місто було засноване в 1200 році нашої ери Первопредка Мама Окльо і Манка Капак. Це місто розташоване на висоті 3500 метрів над рівнем моря і сьогодні сповнений життя. Він оголошений ЮНЕСКО культурним надбанням людства. І це не дивно, так як всі дороги, фундаменти церков, будинків і навіть будівельне каміння, висічені в горах інками, мають багатовіковий вік.

Перерахуємо деякі пам'ятки, які варто оглянути тим, хто вирішив придбати тур в Перу.

Маршрути на екскурсії в Писак починаються з м Куско. Він знаходиться в 30 км від міста на вершині гір, раніше він вважався цитаделлю інків. Далі екскурсія прямує до Оллантайтамбо, від якого залишилися лише руїни, після в Тумбес, де знаходиться мальовничий Кафедральний собор і заповідник Агуас-Вердес. Далі в Чінчеро, що представляє собою типову гірське село, яких було досить багато в епоху інків. Такі села були до нашої ери популярними курортами. Придбавши тури в Перу, Ви самі зможете побачити всі ці пам'ятки, відвідати легендарну долину Косніпата, побувати у відокремленій долині Сінкара і в інших по-своєму цікавих долинах і містах цієї дивовижної країни.

На північний захід від Куско розташований найзагадковіший і відомий пам'ятник культури - Мачу-Пікчу. Це священний древнє місто займає площу в 33 тисячі гектарів. Він розташований над рівнем моря на висоті 2700 метрів в долині Урубамба. National Geographic назвав Мачу-Пікчу світової пам'яткою №1.

Однією з перлин Перу є знаменита пустеля Наска, яка розташована на півдні країни в департаменті Іка, між річками Наска і Інхеніо. Пустеля Наска розкинулася майже на 500 квадратних кілометрів і є квадратне кам'яне плато, яке поцятковане загадковими малюнками дуже великих розмірів, пересічними великою кількістю прямих ліній.

Озеро є ще однією унікальною пам'яткою Перу. Це високогірне озеро служить найбільшим в світі судноплавним водоймою, площа якого становить 8287 квадратних кілометрів. У ньому водиться безліч морських видів риб, безхребетних і навіть акул. Місцеві жителі будують житла, школи, церкви, човни «Тоторо», музеї з рясно росте очерету по берегах озера. У інків озеро Тітікака і його острова завжди вважалися священними, та й зараз життя на них не сильно змінилася.

Всі ці пам'ятки Ви можете побачити, купивши тур в Перу .

Перу - екзотичне для російських туристів напрямок. Крім готових турів ми пропонуємо Вам наступні напрямки турів в Перу:

Унікальні пропозиції від туроператора "Веселий вітер":

1. Гран Тур в Південну Америку

2. Спа-тур в Священну долину інків

3. Спа-тур в Паракас

4. Трекінг-тури в Священну долину інків

5. Фототур в Перу і Болівії

6. Груповий тур в Перу

7. Церемонія Аяуаскі в Ікітос

Пропонуємо Вашій увазі наш відгук про Перу на 23 сторінках!

  1. Ліма
  2. природа Перу
  3. Каньйон Колка
  4. Національний парк Паракас
  5. Куско
  6. Карнавали в Перу
  7. Священна долина Інків
  8. Ольянтайтамбо
  9. Мачу Пікчу
  10. Марас
  11. моралі
  12. писак
  13. Тітікака, Пуно, плавучі острови
  14. Арекіпа
  15. Монастир Санта Каталіна
  16. Аякучо
  17. Наска
  18. перуанці
  19. гастрономічний Перу
  20. Термальні джерела Перу
  21. фото Перу
  22. Перуанські готелі
  23. На автомобілі по Перу

Перу - одна з найбільш насичених пам'ятками країн не тільки в Південній Америці, а й в усьому світі. Читає вебінар директор туроператора "Веселий вітер" Отькало Ілля, який об'їздив цю країну вздовж і поперек.

Читає вебінар директор туроператора Веселий вітер Отькало Ілля, який об'їздив цю країну вздовж і поперек

Також Ви можете замовити тур в Перу, зателефонувавши нам за телефонами в Москві +7 (495) 640-07-48, в Санкт-Петербурзі +7 (812) 640-07-48.

Замовити тур в Перу:

Новости