Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кирилівка: як не зіпсувати собі відпочинок!

Житло в Кирилівці недорого, а часом і за півціни пропонують відпочивальникам на сайтах з оренди житла і безкоштовних оголошень. У надії отримати дешеву кімнату або квартиру десятки відпочиваючих "клюють" на апетитну онлайн-наживку і з власної необачності стають жертвами аферистів. Крім обману через Інтернет є ризик постраждати і при особистому контакті з квартіродателем. Про що ж потрібно пам'ятати?


З наближенням курортного сезону різко зростає кількість бажаючих "підзаробити" на попередньому бронюванні недорого житла на популярних Азовських курортах. Проблема, здавалося б, банальна, але постраждалих від рук шахраїв з року в рік не меншає. Експерти радять бути гранично уважними, тому як в поле зору шахраїв можуть виявитися навіть дуже відомі і перевірені бази відпочинку в Кирилівці http://azov.zp.ua , Тоді як на ділі виявити обман виявляється зовсім не складно. Випадки звернення громадян до правоохоронців з приводу шахрайства з житлом браузера відображаються в основному в розпал курортного сезону, але є чимало прикладів постраждалих вже в квітні і травні, коли настає пора весняних свят з великим числом вихідних. Здається, що в такий час проблем із замовленням житла виникати не повинно і питання лише в пошуку найбільш підходящого з точки зору зручностей і ціни варіанту.
Як показує практика, дешеве курортне житло за ціною 50-60 грн. на добу за місце, пропонується на сайтах безкоштовних оголошень і на регіональних спеціалізованих ресурсах, де достовірність включеної в оголошення інформації ні ким не перевіряється. Саме це і створює сприятливі умови для недобросовісних маневрів. Власники електронних дощок проблему не заперечують, а лише попереджають про можливе шахрайство і нагадують про запобіжні заходи.
На сайті з'являється продумане і заманюють оголошення в супроводі якісних фотознімків, вигідно показують житло, як з вулиці, так і зсередини. Самі фотографії підозр не викликають, так як ставляться до реальних об'єктів, локалізацію яких можна перевірити на будь-якій карті. Але більш важливо, що "господарі" про надання броні без попередньої оплати не хочуть навіть розмовляти. Відмова звучить однозначно і безапеляційно. Інша важлива ознака сумнівності операції в тому, що зазначені в оголошенні номера телефонів не ті, що представлені на офіційних ресурсах.
Клієнту пропонується оцінити вигоди шляхом порівняння цін в прайсах із зазначеними в оголошенні, різниця між якими завжди на користь останніх мало не в половину.
Щоб не відлякати клієнта шахраї просять оплатити бронювання в розмірі вартості проживання за мінімальний термін, як правило, за день-два, і вказують рахунок, на який слід перевести кошти. Як тільки клієнт розлучається з обумовленою сумою, зв'язок з "серцевими" господарями безповоротно пропадає. Досягла мети оголошення в швидкості зникає, що ще більш явно вказує на махінацію.
Справжні господарі курортної нерухомості обізнані про проблему і в більшості своїй беруть відповідні заходи, недвозначно і детально розповідаючи про умови бронювання на власних сайтах баз і пансіонатів. Деякі, як база відпочинку Олена , Наприклад, ясно вказують, що дводобове бронювання можливо і без передоплати і тим самим роблять описану схему недієздатною.
Обережність потрібна особливо, коли оголошення про дешеве житло знаходиться в топі і відноситься до категорії "гарячих", що в період браку курортного житла якраз і спрацьовує. На ймовірний обман вказує ще один момент: при зверненні на бази через офіційний канал, будь то прямий телефон або електронна пошта, власники відповідають, що всі номери зайняті, тоді як особа, яка розмістила оголошення запевняє в зворотному і переконує, що займається оптовим викупом путівок і цілком може дозволити собі надавати житло з солідними знижками.
З подібною проблемою зіткнулася і база відпочинку Посмішка , Директор якої Олександр Івлієв настійно рекомендує гостям Кирилівки ні в якому разі не обмежуватися розмовами з людьми, що стоять за представленими в оголошеннях номерами телефонів і при пошуку житла обов'язково звертатися до офіційних джерел, де представлена ​​контактна інформація справжнього власника.
Часто спрацьовує і інша шахрайська схема, коли зняла квартиру особа намагається за гранично короткий час здати його в оренду якомога більшій кількості приїжджих. Так за кілька годин одне і те ж житло можуть зняти до десяти чоловік. Після дотримання деяких формальностей і внесення передоплати подібні спритники швидко замітають сліди і змінюють місце перебування, а спантеличеним туристам, нерідко з дітьми, постфактум доводиться вживати заходів, які в більшості своїй виявляються неефективними.
Отже, цілком очевидно, що влітку шукати житло в Кирилівці на неспеціалізовані ресурсах і на порталах з низькою репутацією ризиковано, як і не слід проявляти легковір'я при вступі, як здається, дуже вигідної пропозиції в живу. Усунути сумніви можна тільки отримавши всю необхідну інформацію у безпосереднього власника квартири і ознайомившись з потрібними документами.

Читайте найважливіші новини в Telegram , А також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі .

Про що ж потрібно пам'ятати?

Новости