Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пхукет: керівництво для самостійних мандрівників

  1. документи Якщо ви плануєте пробути в королівстві не більше 30 днів, то оформляти візу не потрібно...
  2. пляжі
  3. житло
  4. Що подивитися
  5. їжа
  6. Що привезти з собою в Росію

документи

Якщо ви плануєте пробути в королівстві не більше 30 днів, то оформляти візу не потрібно - штамп в паспорт ставиться на кордоні. Важливо: термін дії паспорта повинен бути не менше місяця з дати прибуття. Не забудьте оформити медичну страховку, це можна зробити онлайн на сайті будь-якій страховій компанії.

Як дістатися

З 30 грудня на Пхукет можна полетіти прямими регулярними рейсами S7 Airlines - вильоти по неділях щотижня. Найкомфортніше варіант дістатися з аеропорту до готелю - таксі, обійдеться від 1000 батів (1 бат = 2,11 рубля за курсом ЦБ; грубо кажучи, множте всі ціни на два), замовити можна заздалегідь на одному з сайтів. Найбільш бюджетний варіант - це муніципальні автобуси з написом «Airport bus» біля виходу з залу прильоту, вартість від 100 батів, його кінцева зупинка - Пхукет Таун, від якого до пляжів потрібно їхати на інших автобусах.

Але будьте готові до не короткій дорозі - в дорозі до двох годин. Другий варіант - мікроавтобуси. Вони дорожче (від 150 батів), але доставлять відразу до потрібного пляжу. Є у цього варіанту і свої мінуси - некомфортний салон, заїзд в офіс продажів екскурсій, відсутність місць для багажу і регулярного розкладу.

фото www.airportbusphuket.com

Для пересування по курорту багато туристів вибирають мопеди за 200-300 батів в добу, це дійсно зручно, але не дуже безпечно. Страховка для мопеда обійдеться від 100 батів в добу, а застрахувати своє здоров'я в разі ДТП можна включенням додаткової опції в страховку для поїздки. Щоб керувати транспортом в Таїланді, потрібні міжнародні права, їх легко отримати в Росії через сайт держпослуг за 1-2 дня.

Можна також скористатися тук-туками - це місцеві маршрутки з відкритим кузовом і сидячими місцями по обидва боки. Про плату краще домовитися до поїздки і обов'язково торгуватися, водії дуже завищують ціни. Приблизна вартість - близько 200 батів за 10 кілометрів. Чим більше компанія, тим дешевше поїздка!

пляжі

Патонг - саме тусовочне місце. У цьому районі багато кафе, ресторанів, клубів, магазинів. Саме тут розташовується вулиця Бангла. Вдень вона не особливо відрізняється від інших, а ось вночі там кипить життя! Сам пляж мало підходить для купання - вода не дуже чиста. Зовсім недалеко є пляж Розжарюємо, там значно спокійніше і досить чисто, але є мінус - кам'янисте дно.

Другий за популярністю пляж - Карон, відомий піском, який видає скрипучий звук, ніби ступаєш по снігу. Він відділений від основної частини дорогою, тут досить чисто, досить багато кафе, ресторанів і магазинів. На відміну від Патонг, тут поблизу немає нічних клубів і барів, тому пляж підходить для сімейного відпочинку з дітьми. Трохи південніше Карона знаходиться Ката, тут тихіше і спокійніше, але зовсім небагатолюдним його не назвеш.

А ось пляж Най Янг більше відомий як пляж з літаками, тому що всього в декількох десятках метрів від води розташувався аеропорт. Сюди туристи приїжджають, щоб зробити ефектні фото. В ідеалі на байку або авто можна проїхати все західне узбережжя острова, так ви обов'язково знайдете відповідний пляж.

житло

Оптимально буде забронювати готель прямо на Патонге, Карон або Каті. Можна поселитися і в Пхукет Тауні, що значно дешевше, але до узбережжя доведеться добиратися на громадському транспорті або мопеді. Підібрати підходящий варіант житла краще заздалегідь. Вигідно буде купити квитки та проживання в готелі з бази Booking.com в одному бронюванні на S7.ru. Цієї зими за планування всієї подорожі авіакомпанія повертає до 15% * від вартості квитка в рублях і до 15 миль за кожні 100 рублів від вартості проживання в готелі.

Номер в готелі 2-3 * або гостьовому будинку, наприклад, на Патонге буде коштувати від 2000 на добу на двох, але це дуже скромний варіант. Вже за 3000 батів можна знайти цілком пристойні «три зірки» з невеликим басейном або навіть варіант з територією, що рідкість для Патонг. Окремий будинок з однією спальнею, кухнею і невеликою терасою нам вдалося знайти за 3400 на добу, послуги з прибирання вже включені в цю ціну.

Що подивитися

Монастир Ват Чалонг - найбільший храмовий комплекс на Пхукеті, всього їх на острові близько 30. Для знайомства з країною і релігією, мабуть, найкраще місце. Щоб зайти в монастир, візьміть з собою відповідний одяг: руки, плечі і коліна повинні бути прикриті. Якщо раптом нічого такого немає, то на території комплексу можна взяти хустки. У найвищій будівлі храму Чеді Пхра Махатхат покоїться прах буддійського бога. Служителі за допомогою петард відлякують злих духів, тому не бійтеся вибухів. Ват Чалонг відкритий для відвідувачів щодня з 9 ранку до 6 вечора.

Майже всі туристи на Пхукеті відвідують статую Великого Будди на пагорбі Накакед. Побачити 45-метрову статую Будди можна з будь-якої частини острова. Трохи нижче розташовані монастир і оглядовий майданчик, з неї добре видно південно-західну частину Пхукета з пляжами Ката, Ката Ной і Карон. Доступ туди вільний і безкоштовний.
На острові кілька подібних майданчиків: щоб помилуватися заходами, приїжджають на мис Промтеп (південь острова); старим містом - на Ранг Хілл в Пхукет Тауні; а побачити весь острів можна з вежі Кхао кхаді на мисі Панва, тут у вас буде огляд 360 градусів. Відвідування всіх трьох майданчиків безкоштовне.

Познайомитися з історією острова і життям місцевих жителів краще в старому місті , Який зовсім не схожий на туристичну частину Пхукета. Тут розташовані химерні будиночки, храми - мікс китайської і європейської архітектури. Будовам вже більше ста років, і всі вони висотою в три-чотири поверхи. На перших сім'ї вели свій бізнес, а жили на верхніх поверхах. Китайський вплив помітно в оформленні дверей і вікон, а європейське - в будові арок і проходів. Тут цікаво просто прогулятися і зробити відмінні знімки.

Тут цікаво просто прогулятися і зробити відмінні знімки

фото www.tonkosti.ru

На Пхукеті величезна кількість вечірніх шоу. Одні з кращих - Сіам Ніраміт і фантазія . Сіам Ніраміт розповідає про історію та культуру Таїланду і супроводжується піснями і танцями, беруть участь більше сотні артистів, тварини і птахи. Вражаюче видовище! Вартість на людину - близько 1400 батів. Фантазія ж це не тільки шоу, а й парк розваг в 10 кілометрах від Патонг. Саме шоу, найбільше театралізована вистава на Пхукеті, розповідає легенду про хлопця, який рятує свою кохану від злих духів. Задіяні 400 артистів, 40 слонів, тигри, буйволи і птиці. Перед поданням радимо відвідати тематичний парк. Загальна вартість квитка - 1800 батів. Зручніше купувати квитки на шоу в готелях, в ціну вже буде входити трансфер.

їжа

На Пхукеті потрібно насолоджуватися морепродуктами і фруктами. Креветки, кальмари, восьминоги, рибу і все інше подають в будь-якому кафе, але краще купити морепродукти на одному з ринків, супермаркетів і там же приготувати. У другому випадку вибір буде значно більше.

На Патонге в районі торгового центру Джанг Цейлон є ринок Банзай, на першому поверсі ви купуєте будь-яких гадів, а на другому вам їх готують. У всіх кіосків є прайс, але він сильно завищений, тому потрібно торгуватися. А ось в супермаркетах, наприклад Big С, морепродукти запікають або готують на грилі абсолютно безкоштовно.

Найвідоміший і великий рибний ринок розташувався в районі Равай в південній частині острова, де живуть і працюють місцеві рибалки. Дістатися туди можна на таксі або своїм ходом на авто або мопеді. Лобстери в середньому коштують близько 1500 батів за кілограм, краби в три рази дешевше - 500 батів. Восьминоги, тунець і кальмари в межах 300, креветки в залежності від виду - від 250 бат. Приготувати покупки можна майже в будь-якому кафе, вартість - 100 батів за кілограм.

Таїланд відомий на весь світ різноманітністю екзотичних фруктів. Обов'язково спробуйте тут манго, папайю, дуріан, мангостин, дракона фрукт і рамбутан. Всі ці фрукти мають підвищеним вмістом вітамінів і дуже корисні. Тому насолоджуйтеся ними, поки є можливість. У фруктових наметах манго і мангостін коштують від 70-90 батів за кілограм, папайя, дракона фрукт і рамбутан - від 50 батів. Найдорожчим фруктом буде дуріан - 150 батів за кілограм. Запах дуріана вкрай неприємний і комусь нагадує протухнула їжу, але смак солодкий і неповторний. Його слід їсти, коли він тільки дозрів.

На Пхукеті діє принцип: чим далі від моря, тим дешевше, тому краще вибирати кафе не на перших лініях. Салати і гаряче коштують від 200 батів, супи від 150. Ресторани зі статусом зазвичай спеціалізуються на європейській кухні, зі стравами якої можна познайомитися і в Росії.

Не забудьте спробувати їжу з макашніц - пересувних кухонь. Тут продають супи, шашлички, салати, десерти, тайські млинці. Зазвичай кожна макашніц спеціалізується на чомусь одному, ціни стартують від 15-20 батів.

У Таїланді варто спробувати улюблений в усьому світі гострий суп Том Ям з креветками. Більш м'який смак - у Том Кха на виварених кокосовому молоці. Ще рекомендуємо спробувати локшину Пад Тай. Вона готується на сковороді вок з додаванням устричного соусу і горіхового масла, курки і паростків квасолі. З десертів - тайські млинці з різними начинками або десерт з солодкого рису на кокосовому молоці з манго.

Національні тайські страви можна спробувати в Raya Thai Cuisine в старому місті. Крім гарної кухні, заклад цікаво тим, що розташоване в старовинній будівлі, тут особлива атмосфера початку 20-го століття. Середній чек за вечерю на людину - близько 800 батів. Якщо ви віддаєте перевагу ресторани з видом на море, то вас зацікавить заклад європейської кухні La Gitta з відкритою терасою на Патонге. Вечеря на людину обійдеться близько 1500-1800 батів.

Що привезти з собою в Росію

В першу чергу - фрукти. Ананаси або маракуйя прекрасно будуть почувати себе в багажі. Манго краще взяти в ручну поклажу, але не більше п'яти кілограмів. Вибирайте щільні і не дуже стиглі фрукти і настоюйте на знижку за обсяг. До речі, сухофрукти тут теж дуже гарні.

Не забудьте прихопити натуральну косметику: креми з улиточной слизом марки Natural, маски, наприклад, марки 24K. Дуже гарні місцеві ліки з натуральними компонентами і, звичайно, кокосове масло.

Хочете розповісти про свій досвід самостійного відпочинку на Пхукеті? Залишайте коментарі під матеріалом.

* Період дії акції: з 29 листопада 2018 по 31 березня 2019 року. З умовами можна ознайомитися на сайті авіакомпанії S7 .

Хочете розповісти про свій досвід самостійного відпочинку на Пхукеті?

Новости