Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Яка валюта в Таїланді

  1. Яку валюту брати з собою
  2. Де міняти валюту
  3. Оплата карткою або готівкою
  4. Скільки грошей брати
  5. Корисні і цікаві факти

Національна валюта Таїланду - бат (THB в міжнародній класифікації). В одному Баті 100 сатангов. У ходу як паперові, так і металеві гроші.

Таїланду

Випускаються купюри номіналом 20, 50, 100, 500 і 1000 бат. У вигляді монет можна зустріти 1, 2, 5, 10 бат, а також 25 і 50 сатангов. Також випускаються 10, 5 і 1 Сатанг, але така «дрібниця» зазвичай осідає в кишенях туристів, а при розрахунку ці «тайські копійки» не рахуються.

Купюри розрізняються за кольором. Найбільша - 1000 бат - бежевого кольору, а найдрібніша - 20 бат - зелена. На кожній купюрі зображений тайський король Рама IX (Пхуміпон Адульядет). Тайці дуже люблять свого короля, тому до грошей потрібно ставитися з повагою - не варто упускати купюри в бруд, недбало м'яти і комкать.

Тури в Таїланд

Наведено ціни турів на 2 чоловік на 7 ночей з вильотом з Москви

Яку валюту брати з собою

Тайський бат щільно прив'язаний до курсу долара, тому в Таїланд краще брати саме долари. Залежно від курсу долара розраховується і курс бата до рубля. У 2019 1 бат дорівнює приблизно 2 рублям.

Де міняти валюту

Пунктів обміну валюти в Таїланді багато. Ви пізнаєте їх по вивісці «Exchange». Курс скрізь різний, але пунктів дуже багато, тому варто прогулятися по околицях, щоб знайти найвигіднішу пропозицію. Обмінників багато в аеропорту, торгових центрах, поруч з готелями і ресторанами, зупинками. Можна зустріти пункт обміну навіть на пляжі! Працюють обмінники з ранку і до пізнього вечора, є і цілодобові відділення.

Оплата карткою або готівкою

На великих тайських курортах можна без проблем розплатитися банківською картою. Комісія за операцію стягується згідно з умовами вашого банку. Якщо ви плануєте активно користуватися картою відпочинку, не забудьте попередити свій банк: часто при незвичайної активності рахунки за кордоном його заморожують в цілях безпеки. Частою буває ситуація, коли розплатитися карткою за кордоном не можна зовсім - така функція недоступна для деяких російських карт.

Подорожуючи по островах, краще брати з собою готівку - навряд чи в далекій острівній селі приймають MasterCard.

Авіаквитки в Таїланд туди і назад

Наведено ціни квитків на 1 людину з вильотом з Берліна

Скільки грошей брати

Це залежить від режиму вашого відпочинку. Якщо ви хочете валятися на пляжі і іноді відволікатися на тайський масаж або вечерю в кафе, то вистачить сотні доларів. Якщо ж ви хочете вдосталь поїздити на екскурсія і, побачити тропічні острови, хоч вагон сувенірів до того ж сходити на яскраві тайські шоу - множте суму в кілька разів.

Корисні і цікаві факти

Чим більше номінал купюри, яку ви обмінюєте, тим краще курс. Рекомендуємо брати з собою для обміну 50- і 100-доларові банкноти.

Всі банкомати беруть комісію за операції з готівкою. Вона становить від 150 до 180 бат.

Вона становить від 150 до 180 бат

На купюрі в 1000 бат тайський король Рама IX (Пхуміпон Адульядет) зображений з фотоапаратом Canon на шиї. Король займався розробкою об'єктивів для камери і захоплювався фотосправою.

Новости