Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

»Пізанська вежа біля Чикаго

Я сам здивувався, коли побачив справжню Пізанську Вежу з вікна автомобіля, проїжджаючи вулицями маленького містечка Найлс (Niles), недалеко від Чикаго.

Вона була побудована в 1934 році, через 600 років після справжньою. Це досить точна копія, тільки наполовину менше. Її висота 94 фути (29 м) проти 177 футів (54 м) у тій, яка стоїть в італійській Пізі.

Меморіальна дошка на вежі свідчить, що вежа була побудована на честь видатного вченого Галілео Галілея. Площа навколо вежі була відремонтована в кінці 1990 року. Був доданий фонтан та інші прикраси.

Тут вона називається The Leaning Tower, що в перекладі означає - похила вежа. Я в Пізі не був, але якщо порівнювати фотографії, то вони схожі, як дві краплі йогурту.

І як мовиться у відомій рекламі: «Навіщо платити більше?» Абсолютно немає сенсу їхати кудись на пасочки через океан, коли тут, прямо під боком стоїть такий скарб.

Ось пара фотографій. На одній я сам на тлі вежі. Я тоді ще знімався на тлі пам'яток, а потім закинув цю справу, щоб не порушувати пейзаж.

Щоб зняти другу фотографію, мені довелося піднятися на останній поверх офісної будівлі навпроти вежі і наполовину висунутися в вузьке вікно. Але знімок того варто, помилуйтеся!

Але знімок того варто, помилуйтеся

схоже

І як мовиться у відомій рекламі: «Навіщо платити більше?

Новости