Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі оглядові майданчики Парижа: як побачити місто закоханих з висоти

Найромантичніше місце в світі.

Хоч трохи побачив світ людина розуміє: немає кращого способу скласти загальне враження про місце, як подивитися на нього зверху. Та й будь-тлумачний гід знає, що зручно розповідати туристам про визначні пам'ятки, вказуючи на них на панорамі, що відкривається з висоти.

До такого суперпопулярного місту, як Париж, все сказане стосується повною мірою. І перша паризька оглядовий майданчик, яка приходить в голову, - Ейфелева вежа. Але не все так однозначно: по-перше, вона є уособленням міста, і вид на Париж без неї буде якимось незавершеним. По-друге - вежа перевантажена туристами, і мінімум півгодини доведеться стояти тільки в черзі до каси. Та й то - сказане відноситься до низького сезону. Потім - черги до самих ліфтів. Ну а на всіх рівнях вежі доведеться ще вишукувати можливість поглянути на місто і зробити фото, протискуючись між "селфящіміся" туристами ... Одним словом, піднятися на творіння Ейфеля хоча б раз в житті потрібно обов'язково. Але потім краще підшукати інші цікаві оглядові майданчики, у чому вам і допоможе "Сегодня".

МАЙДАНЧИКИ НА СУПЕРМАРКЕТАХ

Знамениті торгові центри у всьому світі вже давно зазивають клієнтів не тільки асортиментом, а й різними додатковими розвагами. Фішка паризьких ТРЦ - панорамні майданчики на дахах. Так, на даху центру Printemps обладнали простору і абсолютно безкоштовну "палубу", з якою в одну сторону відкривається вид на знамениту Оперу і Ейфелеву вежу, з іншого - на Монмартр. По сусідству знаходиться ще більш відома оглядовий на Galeries Lafayette. Правда, людей там побільше. А ось з майданчика на даху Le BHV Marais добре виглядає мерія Парижа і площа Готель-де-Віль (по книгам багато з нас знають її як Гревскую площа). Вдалині видно Ейфелева вежа і Нотр-Дам. Правда, потрапити на цей дах не так просто: спочатку потрібно дочекатися, коли відкриється працює тут вечорами бар .

Історія . За будівлею мерії - легендарна Гревская площа.

ВЕЖА МОНПАРАС

Один з перших паризьких хмарочосів, побудований ще в 1973 р Його висота - 210 м. Швидкісний ліфт піднімає пасажирів на панорамний 56-й поверх (висота 196 м) за 38 сек. Далі доведеться підніматися по сходах. Засклений панорамний поверх і відкрита тераса дають можливість огляду міста на 360 ° і на відстань (в хорошу погоду) до 40 км. При цьому велика частина найважливіших "цікавинок" в Парижі зібрана в колі діаметром близько 10 км. Вежу Монпарнас називають єдиним місцем, звідки рядовий турист може побачити Ейфелеву вежу з висоти пташиного польоту. Вартість відвідування панорамного поверху і тераси - 15 євро.

Сутінки. Так виглядає символ Парижа з висоти пташиного польоту.

ІНСТИТУТ АРАБСЬКОГО СВІТУ

Будинок побудований в 80-х роках XX ст. і цікаво саме по собі. на фасаді архітектор застосував панелі з алюмінію з титановими діафрагмами, що реагують на освітленість на вулиці і таким чином підтримують оптимальний рівень світла всередині будівлі. Цікаві експозиції Музею історії і культури арабського світу, розташованого тут. Але до теми нашої розмови відноситься тераса на дев'ятому поверсі: звідси відкривається один з найкращих видів на Сену і собор Нотр-Дам. Знавці радять саме звідси дивитися на паризькі заходи. Вхід на саму терасу безкоштовний. А ось екскурсія по Інституту обійдеться в суму до 10 євро, залежно від програми.

Парадокс. Кращі види на католицький храм відкриваються з даху установи, що вивчає іслам.

Фасад реагує на світло.

СОБОР ПАРИЗЬКОЇ БОГОМАТЕРІ

Величезний католицький храм став символом Парижа, що не поступається за значимістю Ейфелевої вежі. Панорами міських кварталів і види Сени з веж легендарного собору відмінно пожвавлюються присутністю фігур горгуль, химер самого неймовірного виду і тому подібної міфологічної фауни. До речі, найбільш популярне страховисько має власне ім'я - Стрикс. Найвища оглядовий майданчик на Нотр-Дам знаходиться на висоті 45 м. До неї ведуть сходи з чотирьох сотень сходинок. Трохи нижче (близько 250 сходинок) є ще Галерея химер. Плата за вхід на майданчик - 8 євро.

Оскільки собор є обов'язковим для відвідування туристами, то готуйтеся, що на черзі в касу доведеться витратити не менше півгодини. Правда, вона досить швидко рухається. На баштах в очікуванні кращого освітлення теж надовго затриматися не вийде: доведеться швидко поступатися місцем десяткам таких же, як і ви, бажаючих зробити вдалий кадр.

Химери. Десятки цих страховиськ з'явилися на дахах собору тільки після реконструкції в XIX столітті.

ВЕЛИКА АРКА ДЕФАНС

Колосальна прямокутна конструкція є символом ділового району Дефанс. Будівля облицьований листами скла товщиною 5 см, розташованими таким чином, щоб зменшувати тиск вітру.

Місце під будівництво вибиралося не випадково. З верхньої перекладини арки, з висоти 110 м, прекрасно проглядається історична вісь міста: Велика арка знаходиться на одній лінії з Лувром та Тріумфальною аркою, і на неї потрапляють Ейфелева вежа, Єлисейські поля, площа Згоди, сад Тюїльрі. Ну і весь район хмарочосів Дефанс видно як на долоні. На оглядовий майданчик арки туристів піднімає прозорий ліфт. Вартість - 10 євро.

Дефанс. Хмарочоси в столиці Франції зібрані в одному місці.

ВЕРШИНА Монмартр

Одна з найбільш відомих і доступних оглядових майданчиків в місті. На вершину пагорба заввишки 130 м можна піднятися пішки, подолавши 222 сходинки, або під'їхати на фунікулері. Хоча на самому майданчику біля підніжжя базиліки Сакре-Кер майже завжди багатолюдно, але вид звідси не закривають ні решітки, ні запилені скла вітрин. Більш просунутий варіант огляду Парижа з пагорба Монмартр - піднятися ще вище, на купол базиліки Сакре-Кер. Звідси відкривається панорама на десятки кілометрів. Нагору ведуть сходи з 300 сходинок, ліфта немає. Доступ на оглядовий майданчик платний, але ціна може змінюватися: уточнювати цей нюанс потрібно на місці, перед підйомом.

Класика. Так виглядають міські квартали від підніжжя Сакре-Кер.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні

Новости