Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

CNN опублікував керівництво по відвідуванню Ейфелевої вежі

Детальна інструкція про те, як правильно піднятися на головну французьку пам'ятка, опублікована на офіційному сайті телеканалу Детальна інструкція про те, як правильно піднятися на головну французьку пам'ятка, опублікована на офіційному сайті телеканалу.

Для початку необхідно спланувати ваш візит. Ейфелева вежа відкрита щодня з 9 ранку до півночі в літній сезон і з 9:30 до 23:45 в інші пори року. Головна рекомендація - уникати вихідних днів і годин пік з 11:00 до 17:00.

Чи відчуваєте в собі сили? Тоді вам можна піднятися на Ейфелеву вежу по сходах. До другого рівня «всього» 704 сходинки. Такий підйом і коштує дешевше - 8 євро. Правда, щоб піднятися на самий верх, доведеться купити ще один квиток, на швидкісний ліфт. Він підвезе вас з другого до третього поверху вежі. Вагітних жінок пускають до ліфта позачергово.

Вхідні квитки на вежу рекомендується купувати заздалегідь на офіційному сайті пам'ятки. У квитку буде вказано точну часовий інтервал, коли вам необхідно прибути на місце. Ціна онлайн-квитка до верхнього рівня Залізної Леді становить 17 євро. Перед відвідуванням варто перевірити актуальну інформацію на офіційному сайті або в Twitter про можливі зміни в роботі, погодних умовах і вжиті заходи безпеки.

В інструкції також наведено поради по тому, як краще доїхати до Ейфелевої вежі. Прибуття на станцію метро Trocadéro (лінії 6, 9) дає можливість поглянути на Залізну Леді з відмінною оглядової точки над Сеною. Ексклюзивна зупинка Champ de Mars-Tour на лінії RER C є найближчою, але варто звернути увагу, що RATP - Паризький транзитний департамент - проводить будівельні роботи на лінії в серпні 2017 року.

Керівництво також включає кілька порад, де можна поблизу с Ейфелевої вежі смачно поїсти. Крім ресторану Жюль Верн, що знаходиться безпосередньо на другому поверсі башти, CNN рекомендує заглянути в кафе L'Homme на площі Trocadéro, де знаходиться одна з кращих терас Парижа. Відмінний вид відкривається з ресторану Les Ombres. Він знаходиться на даху Музею на набережній Бранлі. Якщо всі місця в ресторанах вже зайняті, ви завжди можете влаштувати пікнік на Марсовому полі або на прилеглій вулиці Rue Cler.

Версія для друку

Новости