Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

7 цікавих фактів про Пізанської вежі

Ви хочете дізнатися деякі цікаві і забавні факти про Пізанської вежі? Багато людей в усьому світі знають, що в Італії є Пізанська вежа, яка є дзвіницею Пізанського собору, але більшість навіть і не здогадується чому вона нахилена або яким чином вона до сих пір стоїть. Зупинившись на одній з цих вілл , Ви зможете ближче познайомитися з цією чудовою пам'яткою.

1. Будівництво Пізанської вежі зайняло 176 років!

Будівництво вежі було розпочато в 1174 році, але не було закінчено приблизно до 1350 року.

Причина такої тривалої будівництва не дивна: кілька спустошливих для скарбниці воєн, в яких був задіяний місто-держава Піза. Затримки, ймовірно, були на краще, тому що грунт за роки будівництва осіла, і це ймовірно, запобігло падіння вежі!

2. Особистість справжнього архітектора Пізанської вежі невідома.

Імовірно, архітекторами вежі були Бонанно Пізано і Герардо ді Герардо.

У 1272 році проект Пізанської вежі перейшов в руки Джованні ді Сімоне. Він побудував верхні поверхи, які з одного боку вище ніж інші, тому вежа набула трохи вигнуту форму. Заключний внесок з будівництво був внесений архітектором Томмазо ді Андреа Пізано, який звів готичну верхівку, де був встановлений дзвін. Сама вежа була побудована в романському стилі.

3.Башня нахилялася в іншу сторону!

Вона спочатку нахилялася на північ, а потім почала нахилятися на південь, до наступного будівництва в 1272 році. Вона і сьогодні як і раніше нахиляється на південь. Може Пізанська вежа впасти? Це викликало стурбованість протягом дуже довгого часу, а в 20 і 21 століттях в її конструкцію були внесені зміни. До змін в 90-х роках вежа нахилялася на 10 градусів. Сьогодні вежа нахиляється на 3,99 градусів, що становить 5 метрів від перпендикуляра.

4. Можливий зв'язок з Галілеєм.

Можливо, що знаменитий астроном, народжений в Пізі, в кінці 16-го скинув з вершини вежі гарматне ядро ​​і мушкет, щоб перевірити відношення маси до швидкості.

Ви хочете дізнатися деякі цікаві і забавні факти про Пізанської вежі

Галілеєм

5. Причина, по якій вежа нахиляється до сих пір є нез'ясованою!

Ймовірно, що затримка в будівництві обумовлена ​​осіданням ґрунту. Слабка, нестійка грунт з глини, піску і черепашок, можливо, була занадто м'якою з одного боку, через що вежа не могла стояти вертикально.

Все це, в поєднанні з несправним триметровим фундаментом могло викликати нахил вежі. Нахил збільшувався постійно, іноді дуже швидкими темпами. Вежа нахилялася на різні градуси протягом багатьох років до завершення її будівництва - по крайней мере, поки не був доданий третій поверх.

6. У Пізі є й інші нахиляються вежі.

М'який грунт Пізи є причиною нахилу кількох інших веж, в тому числі Кампаніле Сан Нікола і Кампаніле дельї Скальці.

Кампаніле Сан Нікола

7.Может чи відома Пізанська вежа впасти?

Після проведення недавніх робіт по стабілізації, вона повинна простояти ще як мінімум два століття. Щоб ваша подорож в Пізу і інші примітні місця Тоскани було ще краще, ви можете зупиниться на одній з цих розкішних вілл.

Щоб ваша подорож в Пізу і інші примітні   місця Тоскани   було ще краще, ви можете зупиниться на одній з цих   розкішних вілл

VILLA RICCARDI - Тоскана

Схожі повідомлення

Може Пізанська вежа впасти?

Новости