Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Микола Басков: «Найприємніше на зйомках - цілуватися з партнеркою»

У Криму проходять зйомки телефільму каналу «Росія 1» « поворот навпаки »Режисера Олени СеменовоїГоробиновий вальс »,« Тільки ти »,« Передчуття ») з популярним російським співаком Миколою Басковим в головній ролі. До цього Басков зіграв самого себе в комедії « Наша Russia: Яйця долі »І новорічних мюзиклах. І на цей раз його герой теж співак і звуть його ... Микола.

Кореспондент «Навколо ТБ» побував в Балаклаві - районі Севастополя, де з середини липня щосили кипить робота над музичною комедією, і поговорив з Миколою Басковим про його ролі в картині і ... не тільки про неї.

- Пане Миколо, одразу погодилися на роль? М ного чи концертів довелося скасувати?

Микола Басков: Я вже не думаю про це, тому що отримую від знімального процесу велике задоволення. У нас музична комедія, тут звучать мої пісні. Співаю на природі і щасливий, що це залишиться на століття. Сподіваюся, що коли-небудь я буду стареньким дідусем, у мене буде багато онуків, буду сидіти вдома і показувати їм цей фільм, в якому їх веселий і запальний родич бігав колись загадковим колі (у фільмі йдеться про те, як час повертається назад - прим. ред.).

Зараз літній сезон, але у мене, слава Богу, вистачає концертів та інших заходів, як-то намагаюся поєднувати. Ось вдалося вирватися в Юрмалу на закриття конкурсу « Нова хвиля ». А що стосується фільму, то, коли прочитав сценарій і зрозумів, що це весела музична комедія, зрозуміло, погодився і відразу занурився в абсолютно інше життя. У мене на протязі вже 15 років з дня в день літаки, поїзди, вечірки, фотосесії, записи в студії, концерти ... Якщо є час, то їду кудись відпочити, щоб прийти в себе. А тут я приміряю на себе життя іншої людини. Знаєте, як буває: живете і не думаєте, що в один день все може раптом різко помінятися, і ви опинитеся ніким і без нічого, і все почнете з нуля. Недарма наш фільм називається «Поворот навпаки».

- Герой схожий на вас за характером?

Микола Басков: У тому-то й весь сенс, що це практично я - артист Микола (правда, у нього немає прізвища). Він не Басков, а просто співак, який потрапив у важку ситуацію: у нього немає грошей, йому ніде жити. Але при цьому він пам'ятає, що у нього рахунок в банку, дорога машина, шикарна квартира. Весь жах в тому, що він ніяк не може вибратися з цього замкнутого кола, щоб повернутися до колишнього життя. Я дуже вдячний режисерові Олені Семенової

Я дуже вдячний режисерові Олені Семенової

і моєї партнерці Каті Олькин , Які мене підтримують і сильно допомагають.

і моєї партнерці   Каті Олькин   , Які мене підтримують і сильно допомагають

Перші кроки робити було важкувато: треба було по-акторському зіткнутися з усіма проблемами мого героя. Як я граю, судити глядачам (посміхається), я ж, в принципі, граю самого себе, що потрапив в непросту ситуацію. І саме в такій невпорядкованого життя зустрічаю свою любов: закохуюся в дівчину, яку грає Катя Олькіна. У мене таке враження, що я знімаюся в « Кавказькій полонянці »- робота над тим фільмом проходила теж в Криму. Виявляється, ми знімали недавно сцену на тій же дорозі в горах, на якій і Леонід Гайдай більше 40 років тому знімав. Сподіваюся, це нам принесе удачу.

- Що найбільше сподобалося за час зйомок?

Микола Басков: Актриса, виконуюча роль головної героїні.

- А цілуватися з нею? В одній зі сцен ви робили це з величезною пристрастю ...

Микола Басков: Це було приголомшливо. З Катею Олькин ми знайшли відразу ... спільну мову. Коли побачив її на пробах, поцікавився у режисера, чи заміжня Катя. І як тільки почув, що вільна, відразу сказав режисерові: «Підходить!» До того ж вона нагадує мені одну минулу любов ...

(Судіть самі, але нам здається, що актриса дуже схожа на Оксану Федорову . - Прим. ред. ).

- Що у вас за незвичайний годинник на руці?

Микола Басков: Їх дарують моєму героєві. Вони магічні, і роблять його невпізнанним. Коли, прокинувшись вранці, він заводить цей годинник, час в реальному житті починає йти в іншу сторону - тепер його ніхто не знає, він нікому не потрібен. Він навіть намагається кричати: «Ви що, з глузду з'їхали, це ж я!». Але у відповідь - тиша. Його ніхто не визнає, і ось він уже волею обставин працює і рознощиком піци, і міліціонером,

і рятувальником, і співаком в хорі ... Там у нас буде смішна сцена. Мій герой крізь хвилі бачить дівчину, схожу на Волочкову , Шалено радіє: «Настя, ти до мене приїхала! Хоч ти мене впізнаєш! »Пливу, кидаюся до неї, але виявляється, що це не Волочкова, а чиясь дружина, яку охороняють два водолаза ... Коротше, я разом з моїм героєм проходжу всі труднощі, а впоратися з ними допомагають люди. І мій Микола розуміє, що на людях, які оточують його, і будується вся життя.

- Бачив, що ваш герой в одній зі сцен намагався викинути годинник. Чому? Щоб все знову встало на свої місця?

Микола Басков: Ні, навпаки, щоб залишитися в цьому місті з коханою дівчиною, працювати ким завгодно і не думати ні про що. Але Катя не дозволила, сказала, що годинник дуже дорогі (сміється) ...

- На зйомках у вас є дублер - артист Едуард Гладкий, але ви практично не дозволяєте йому працювати ...

- На зйомках у вас є дублер - артист Едуард Гладкий, але ви практично не дозволяєте йому працювати

Микола Басков: Просто хочу відчути все сам: стрибати в воду і відчувати ті ж емоції. Не можна не долаючи ніяких труднощів, видавати правдивий результат - потрібні реальні емоції. Тому я на це і йду.

- Спортивний розряд з плавання допомагає?

Микола Басков: Мені допомагає витривалість. Тут дуже жарко і задушливо. А вечорами, навпаки, сильно холодає, пронизливий вітер біля моря. Днями мене знімали на пірсі, лежав і тремтів в повністю мокрому одязі, продувало і, зрозуміло, було дуже холодно.

- Що складніше - виступати на сцені або грати в кіно?

Микола Басков: Тепер я розумію, чому в Голлівуді отримують такі великі гроші (сміється). Насправді це не можна порівнювати. На сцені ти виходиш на одній емоції, а далі тебе несе кудись як артиста, а тут - великий план, середній, загальний, і весь час треба видавати один і той же настрій. Ось зараз працювали над епізодом з ослом, з яким я зіткнувся на вузькій гірській стежці.

Ось зараз працювали над епізодом з ослом, з яким я зіткнувся на вузькій гірській стежці

За ролі мені треба було бути втомленим і роздратованим одночасно. Тому, щоб знайти цей стан, спеціально спускався набагато нижче, ніж треба було, і накручував себе. Коли ти це робиш фізично правильно, то швидко входиш в потрібний стан.

- Під час дублів ви згадували якихось ослів, яких зустрічали в житті. Що, їх було дійсно багато?

Микола Басков: Те, що я говорив, було від душі. Так, зустрічав досить упертих, амбітних, бездарних ослів. Особливо вражають люди, які нічого не добилися в житті, але намагаються давати свої рекомендації і навіть судити тебе. Ми часто не розуміємо, чому у нас щось не виходить. А винні в цьому перш за все ми, бо не вміємо бути щирими, добрими і радіти за інших. Тому сподіваюся, багатьом сподобається, що я на цих зйомках сильно страждаю (сміється).

- Співати в фільмі будете?

Микола Басков: Так, протягом усього фільму мій герой весь час співає, намагаючись довести, що він артист. У картині будуть мої хіти і два нових саундтрека (один уже крутиться на радіостанціях - «Не було б печалі»). Коли закінчимо фільм, буде знято кліп за сюжетом картини «Поворот навпаки». В одному епізоді знімався з далекобійником. Їхали в фурі, і він голосом березневого кота кричав: «Натуральний блондин ...» Режисер каже мені: «Коля, тепер треба зіграти, що це тебе моторошно дратує». А мене це не дратувало - а всього лише ... моторошно коробило.

- З чуток, для ролі вам довелося поправитися?

Микола Басков: Ні, навпаки, мені треба було скинути кілька кілограмів, але потім процес схуднення пішов далі, і режисер злякалася, що я скоро стану «Не монтажним». Я кожен день плаваю, ношуся по горах ...

Я кожен день плаваю, ношуся по горах

Харчуюся в основному рибою, фруктами, ходжу в один і той же ресторан. Запитав, як він називається. А мені у відповідь: «А який ви ще могли вибрати, Микола? "Золотий берег". Там мені роблять приголомшливу рибу. Зараз, правда, поганий лов, але рано вранці примудряються наловити невелике відерце - 25-30 штучок луфаря. І власниця ресторану тітка Зіна сама мені запікає баклажани і цю смачну рибку. Мені сподобалося, такого я не їв ніде. І я зізнався, що до кінця роботи над фільмом їй не зраджу. Це мій девіз по життю: якщо щось подобається, не кидай! Я постійний.

- А відпочивати виходить?

Микола Басков: Ні, тут мій тренер-дієтолог і масажист в одній особі, який стежить за моїм харчуванням і не дає мені сильно розгулятися. Тому відпочиваю вночі, перед сном, на масажному столі. Після зйомок дуже болить спина, набрякають ноги на спеці ...

- Режисер дає можливість імпровізувати?

Микола Басков: Так, у нас багато спільних експромтів. Ось вчора прилетіли мої друзі - відомий фотограф Володя Широков з директором Юлії Началова Андрієм Трофімовим. І ми придумали з режисером для них невеликий епізод: вони зіграють туристів.

І ми придумали з режисером для них невеликий епізод: вони зіграють туристів

Зараз знімають чимало серіалів, але в них багато жорстокості, проблем ... А у нас - легка, весела музична комедія, яка, сподіваюся, полюбиться глядачам. Можу сказати, що ця червона кепка з написом «Щасливий», яка на мені,

Можу сказати, що ця червона кепка з написом «Щасливий», яка на мені,

відповідає настрою: пощастило, що мене запросили зіграти в цьому кіно. Якби запропонували придумати слоган до фільму, я вибрав би такий: «Ми не дамо вам засохнути біля телевізора!». Сподіваюся, «Поворот навпаки» канал «Росія» буде повторювати на всі мої дні народження (сміється).

Балаклава - Москва

Сергій Амроян

Фото Олексія Ладигіна (канал «Росія»), мікроблог Миколи Баскова в «Твіттері»

Пане Миколо, одразу погодилися на роль?
Герой схожий на вас за характером?
Що найбільше сподобалося за час зйомок?
А цілуватися з нею?
Що у вас за незвичайний годинник на руці?
Чому?
Щоб все знову встало на свої місця?
Що складніше - виступати на сцені або грати в кіно?
Що, їх було дійсно багато?
Співати в фільмі будете?

Новости