Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Баргузинский заповідник

Баргузинский заповідник є найпершою природоохоронною зоною, організованої на території Байкалу Баргузинский заповідник є найпершою природоохоронною зоною, організованої на території Байкалу. Він розташований на східному березі озера Байкал, його протяжність по береговій лінії становить 110 кілометрів. Прогулянка уздовж берега Баргузинского заповідника дуже мальовнича і залишає незабутнє враження. По один бік тягнуться передгір'я Баргузинского хребта зі схожими на каньйони долинами річок, піщаними пляжами і скелями, а вздовж іншої сторони розташувався Байкальський хребет, що являє ланцюг засніжених майже цілий рік гірських вершин.

Баргузинский заповідник, на відміну від Національного парку, малодоступний. На його території розташовано всього п'ять туристичних стоянок: Південний кордон (Соснівка), селище Давша (колишня центральна садиба заповідника), зимовище на річці Кабанячої, біосферний полігон заповідника (від мису Валукан до мису Гулекан губи Амнундакан) і Північний кордон. Рубати дерева на території заповідника строго заборонено, як і зупинятися на ночівлю поза туристичних точок.

Але туристи, проте, легко прощають Баргузинский заповідник його недоступність за незайману чистоту природних скарбів, якими тут можна насолодитися в повній мірі - це гірські озера, каскади водоспадів, гарячі джерела, квітучі долини в високогір'ях і багато іншого. Головна гордість Баргузинского заповідника - це, без сумніву, його мешканці. На суші фауна заповідника представлена ​​ведмедями, північними оленями, лосями і багатьма іншими тваринами. У водоймах заповідника водиться близько 46 видів риби. Також в акваторії Баргузинского заповідника можна зустріти нерпу - тварина-символ Байкалу. Тут багато ведмедів - близько ста вісімдесяти особин, що є найвищим показником в цілому по Сибіру. Але головним тут вважається Баргузинский соболь - тварина з надзвичайно цінним хутром, що виявилося на межі вимирання на початку XX століття. Саме заради соболя був створений колись Баргузинский заповідник.

Через те, що по території заповідника вільно пересуваються дикі тварини, ходити поодинці і без супроводу досвідчених провідників по заповіднику заборонено - можна ненароком натрапити на що живе тут ведмедика.

На території Баргузинского заповідника немає продуктових магазинів і стільникового зв'язку, практично ніде підзаряджати портативні пристрої. Полювання та риболовля на цій заповідній території заборонені. В цілому Баргузинский заповідник славиться тим, що тутешню природу дуже завзято охороняють від негативного впливу туристів.

Новости