Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в банному, 2019 г. (Республіка Башкортостан, Росія)

Загальна інформація:


Популярний гірськолижний курорт розташований в горах Південного Уралу. Гірськолижний центр знаходиться на озері Банне в 40 км від м Магнітогорська і в 25 км від гірськолижного комплексу «Абзаково».
Траси: Вісім діючих трас. Протяжністю трас становить 2500 м, перепад висот 450м.
підйомники:
Підйомник №1: гондольного типу, 8-ми місні кабінки (64 штуки) перепад висот 450 м., Довжина 1650 м., Продуктивність 2800 чол / год, час у дорозі 5,5 хвилини, швидкість 6 м / сек.
Підйомник №2: бугельного типу, перепад висот 42 м., Довжина 300 м., Продуктивність 660 чол / год, час в дорозі 2 хвилини, швидкість 2,2 м / сек.
Нічне освітлення: є освітлена траса.
Інфраструктура: прокат гірськолижного спорядження, тюбінг, ресторан на вершині гори, прокат спортінвентаря, кафе, шашлична, пейнтбол.

документи:
Турист повинен мати при собі документ, що засвідчує особу, ваучер, для дітей - свідоцтво про народження.

заселення:
1.Заселеніе в номер проводиться в день, зазначений у путівці (не раніше розрахункового години). Достроковий заїзд не допускається, повернення грошей за невикористані без поважної причини дні немає.
2. При заїзді туриста пізніше дати, зазначеної в путівці, запізнення не компенсується. Про пізньому заїзді необхідно заздалегідь інформувати об'єкт розміщення (через агентство, де ви купували тур), так як номер зберігається за вами не більше 24 годин.
3.В більшості готелів забороняється заселення в готель туристів, які прибули з тваринами.
4. Додаткові послуги та екскурсійна програма можуть бути оплачені на місці.
5. При достроковому виїзді з поважної причини (хвороба, смерть найближчих родичів і т.п.) Вам необхідно написати заяву на ім'я керівника об'єкта розміщення із зазначенням причини дострокового від'їзду і отримати на руки документи, що підтверджують час фактичного перебування в об'єкті. На підставі цих документів Ваше агентство поверне Вам гроші за невикористані дні. Обсяг повертаються грошових коштів залишається на розсуд об'єкта розміщення.
6.Об'ем послуг включений у вартість вашого туру вказано в ваучері. Можливості та правила користування інфраструктурою готелю уточнюйте на ресепшн.
7. При заїзді більшої кількості туристів, ніж це зазначено в ваучері, розселення не гарантовано.

Харчування:
Харчуватися можна як в ресторанах, розташованих в готелях (уточнюйте, чи входить харчування у вартість Вашої путівки), так і в різних кафе на горі.

Індивідуальне спорядження і вимоги до набору особистих речей:

Візьміть з собою найбільш зручні та практичні речі - футболка, теплий светр, тонкі і вовняні шкарпетки, гірськолижний костюм, рукавички, тепле взуття. Одяг повинен бути зручним, не стискує рух. Костюм повинен бути не продувається, добре тримати тепло, не промокати, а також забезпечувати в разі падіння хороше зчеплення зі снігом. Останнє дуже важливо, тому що при падінні в ковзному комбінезоні, навіть на некруте схилі, лижник швидко розганяється і, як правило, зупинитися самостійно не може! Рукавички або рукавиці обов'язкові, катання без них неприпустимо. Гірськолижні окуляри забезпечують надійний захист ваших очей від яскравого сонячного світла, який до того ж відбивається і від снігового покриву. Найпоширеніші і перевірені на практиці гірськолижні окуляри - дзеркальні. У готелях і на горі працюють пункти прокату гірськолижного спорядження.
Також може знадобитися купальний костюм - у багатьох готелях є басейни та сауни.

Загальні правила безпеки в період перебування на гірськолижному курорті

  • Всі, хто потрапляє в гори з рівнини, так чи інакше проходять етап акліматизації
  • Перед катанням довідаєтеся про прогноз погоди
  • Одягайтеся у відповідність з погодою
  • використовуйте спеціальні окуляри
  • Використовуйте хороший сонцезахисний крем з фактором більше 18+.
  • Катайтеся тільки по трасі, поза зоною роботи підйомника
  • Ретельно перевіряйте гірськолижне спорядження
  • Чи не катайтеся під час туману
  • Схил і довжину траси вибирайте відповідно до навичками катання на гірських лижах
  • Контролюйте швидкість руху на випадок необхідного гальмування, щоб не травмувати себе і оточуючих
  • Уважно стежте за попереджувальними знаками
  • Перед спуском уважно вивчіть обстановку на схилі
  • уникайте дій, які можуть спричинити за собою нещасний випадок
  • Поважайте гірськолижника, який спускається перед Вами
  • Не зупиняйтеся в вузьких місцях гірськолижної траси, що підвищує ймовірність нещасного випадку для гірськолижника, наступного за Вами
  • Представники рятувальних служб контролюють тільки зону підйомників і місця, призначені для катання туристів
  • У разі отримання травми постарайтеся передати за допомогою сторонніх лижників точну інформацію про Ваше місцезнаходження
  • Пам'ятайте, біля основи гори можуть кататися діти!
  • Переконливе прохання з повагою ставитися до природи, до культурно-історичних цінностей, традицій і звичаїв корінного населення Башкирії.

    Корисні телефони:
    Код міста: 3519
    Магнітогорська адресно-телефонна довідкова служба 22-33-33
    Довідкова автовокзалу Магнітогорська 29-35-80
    Довідкова ж / д вокзалу Магнітогорська 29-33-33
    Довідкова Магнітогорського аеропорту 29-92-29
    Пошуково - рятувальний загін Магнітогорська 31-67-26

    Таксі Блюз 20-20-20
    Таксі Віраж 28-12-81
    Таксі Кабріолет 28-40-02
    Таксі Клас 25-46-87
    Таксі Люкс 29-64-29
    Таксі Мотор 34-00-00, 8-902-899-4444

Корисні телефони:   Код міста: 3519   Магнітогорська адресно-телефонна довідкова служба 22-33-33   Довідкова автовокзалу Магнітогорська 29-35-80   Довідкова ж / д вокзалу Магнітогорська 29-33-33   Довідкова Магнітогорського аеропорту 29-92-29   Пошуково - рятувальний загін Магнітогорська 31-67-26   Таксі Блюз 20-20-20   Таксі Віраж 28-12-81   Таксі Кабріолет 28-40-02   Таксі Клас 25-46-87   Таксі Люкс 29-64-29   Таксі Мотор 34-00-00, 8-902-899-4444

Гірськолижний курорт Металург-Магнітогорськ на оз. Банний розташовується на схилах південно-уральських гір, а зокрема, на східному схилі гори Яман-Кай (943 м) на березі озера банний (Якти-Куль), в 40 км від міста Магнітогорська в 25 км від гірськолижного комплексу "Абзаково". Це екологічно чиста місцевість з м'яким кліматом, оточена мальовничими горами і дивовижними за своєю красою лісами. Центром курорту Лазневе є гірськолижний центр «Металург-Магнітогорськ», один з кращих в таборі. Кататися тут цікаво як початківцям, так і досвідченим лижникам.

Тривалість сезону катання тут з листопада по квітень. Але система штучного засніження дозволяє продовжити задоволення катання на лижах з жовтня по травень місяць. Глибина снігового покриву з грудня до середини березня коливається від 1 м до 1,5 м. У зимові місяці температура вночі від -15 до -25С, вдень від 10 до - 20С.

Банний привертає увагу організаторів різних спартакіад та регіональних чемпіонатів, зборів, регулярно проводяться фестивалі, наприклад, полюбився багатьом фестиваль «БГВ» (Великі гонки журналу «Вибирай»). У «Парку Пригод» на ГЛЦ люблять проводити корпоративний відпочинок підприємства багатьох міст країни. Парк Пригод - це набір командних пригод на різних тематичних майданчиках, які можна пройти в робочому колективі, з друзями або родиною.

Проблем з вибором розміщення на банному немає. Рівень комфорту в готелях - від економ до VIP-класу. Особливою популярністю користується будинок відпочинку «Берізки», розташований на відстані 800 м від ГЛЦ, з власної багатою інфраструктурою для організації дозвілля. Також потрібно відзначити, що на банному, як на прогресивно розвивається курорті, останнім часом відкрили свої двері багато готельні комплекси високого рівня, орієнтовані на який знає толк в комфорті клієнта. Серед таких готелів виділяються готелю «Маяк», апарт-комплекс «Таганай», та ін. Кожен готель має свої можливості для організації дозвілля гостей, такі як сауна, баня, басейн, ресторан, більярд. Любителів нічного життя на території курорту чекає дискотека в нічному клубі «Полуниця».

інфраструктура

В адміністративному корпусі ГЛЦ розташовані каси, прокат спорядження, камери схову, кафе, медпункт. До послуг гостей центру представлені майстерня по ремонту лиж, магазин, тюбінг, ресторан на вершині гори, прокат спортінвентаря, сервіс-центр, дитячий клуб «Сніговий світ», шашлична, пікнікові галявини, пейнтбол, сноу-парк. На території гірськолижного центру діє WI-FI Інтернет. Обладнані дві автостоянки. В'їзд на територію ГЛЦ - 80 руб.

Батьки можуть залишити свою дитину на час катання в дитячому клубі «Сніговий світ», де дитину чекають всілякі ігри, конкурси, мультфільми, іграшки. Вартість дитячої кімнати - 150 руб. / Год, кожна наступна година +50 руб.
У зимовий сезон на гірськолижному центрі працює до 50 кваліфікованих (мають сертифікат) інструкторів з гірських лиж та сноуборду. Інструктори готові надати послуги з навчання від нульового рівня до майстер-класу, від індивідуального (вартість від 800 до 1000 руб.) До групового навчання (вартість від 500 до 900 руб.).

Працюють два пункти прокату, де гірськолижникам підберуть спорядження провідних виробників, а так само допоможуть вибрати лижі, сноуборди (навіть для самих маленьких з 3-х років), санки, Ледянка, каски, окуляри, костюми, шапочки і рукавички та ін. Прокат здійснюється під грошову заставу, сума якого залежить від тривалості прокату і категорії спорядження:

  • Прокат гірськолижного комплекту: 300 руб. / Год, 1000 руб. / Добу - під заставу в 10 000 руб .;
  • Прокат сноуборда: 450 руб. / Год, 1300 руб. / Добу - під заставу в 12 000 руб .;
  • Прокат ледянки: 50 руб. / Год, 150 руб. / Добу - під заставу в 500 руб .;
  • Прокат санок: 50 руб. / Год, 200 руб. / Добу - під заставу в 1000 руб.
  • Прокат гірськолижного костюма: 250 руб. / Год, 800 руб. / Добу - під заставу в 6000 руб.

Як дістатися:

  • Літаком: найближчий до Абзаково аеропорт - в м Магнітогорськ. Дорога від аеропорту до ГЛЦ займає близько 1 ч. На машині.
  • Потягом: до м Магнітогорська, далі автобусом. Або до станції Ново-Абзаково, звідти на таксі, маршрутці.
  • Автобусом: з м Магнітогорська з ж / д вокзалу регулярно кожну годину ходять маршрутні таксі. Особистим автотранспортом: рухаючись по трасі Єкатеринбург-Челябінськ (по об'їзній дорозі) на Південно-Уральськ - Пласт - Магнітогорськ. У Магнітогорську орієнтир - дорога в аеропорт - потрібно їхати по сучасної автомагістралі до покажчика на «Верхнеуральськ - п. Смеловскій - Бєлорєцьк», поворот на Бєлорєцьк і далі за вказівником «Ташбулатово - Якти-Куль», поворот наліво і прямо. Є ще дорога Єкатеринбург - Коштом - Міас - Уйское - Карагайского бор - Верхнеуральськ-Магнітогорськ. Далі від Магнітогорська - як описано вище.

Адреса:
РФ, Республіка Башкортостан, Абзеліловський район, п. Зелена Поляна

Гірськолижний центр Лазневе має високий потенціал, щоб стати одним з кращих гірськолижних курортів країни. Це перший в Росії гірськолижний центр, обладнаний швидкісним гондольного підйомника. Восьмимісні кабінки дозволяють перевозити в них навіть інвалідів в інвалідних колясках. Пасажири захищені від вітру, а в літній час - від проникнення ультрафіолетових променів і дощу.
ГЛЦ функціонує цілий рік, тому що підйомник дозволяє піднятися на одну з найвищих гір і побачити красу природи Уральських гір. З висоти гори видно вісім озер. Кататися тут цікаво як початківцям під керівництвом досвідченого інструктора, так і досвідченим лижникам. А для любителів нічних катань діють прекрасно підготовлені і освітлені траси.

Гірськолижний центр на банному оснащений двома основними підйомниками: швидкісним підйомником №1 гондольного типу виробництва фірми «Доппельмайер» (Австрія) і підйомником №2 бугельного типу фірми «татрапома» (Словаччина).

Гондольний підйомник являє собою ряд 8-ми місцевих кабінок (64 штуки), закріплених на рухомому тросі. Довжина підйому 1650 м., Продуктивність підйомника 2800 чол / год, час у дорозі 5,5 хвилини, швидкість 6 м / сек. Максимальний перепад висот 450 м.
Бугельний підйомник, або т.зв. «Тарілочка», довжиною 300 м. І продуктивністю 660 чол / год, час в дорозі 2 хвилини, швидкість 2,2 м / сек. Перепад висот 42 м.

Також діє підйомник №3 - бугельного типу, для Хайфа-пайпа (дугоподібної конструкції зі снігу для стрибком і трюків); і підйомник №4 - «бебі-ліфт» з довжиною 120м, ухилом 3м.

Підйомники працюють щодня. При купівлі абонемента на катання на кілька годин або днів відразу діє гнучка система знижок.
На гірськолижному центрі «Металург-Магнітогорськ» представлені траси для всіх рівнів складності: «зелені» (прості), «сині» (середньої складності) і «червоні» (складні траси з високим ступенем крутизни). Всього трас вісім, і разом вони складають великий і малий комплекси. Протяжністю трас становить 2500 м, перепад висот 450м. Діє спеціальна траса хаф-пайпа довжиною 60 м і ухилом 16 °. Траси №3 і №5 висвітлюються в темний час доби для вечірнього катання.

Траси №3 і №5 висвітлюються в темний час доби для вечірнього катання

Характеристика трас Лазневе:

Характеристика трасиПерепад висотДовжина

Траса №1 - Синя ширина 30-50 м, середній ухил 12-13 ', max 22' 450 м 2450 м Траса №2 - Червона слалом, ширина 20-50 м, середній ухил 14 ', max 31 '450 м 2150 м Траса №3 - Зелена слалом-гігант, ширина 40-60 м, середній ухил 15', max 24 '450 м 2300 м Траса №4 - Червона ширина 30-60 м, середній ухил 18', max 40 '450 м 2000 м траса №5 - Дитяча дитяча, ширина 30-50 м, середній ухил 6' 42 м 350 м траса №6 - траса Хаф-пайпа траса «халф-пайп», ухил 16 '- 120 м траса № 7 - Синя ширина 30-60 м, середній ухил 11 '450 м 3000 м Траса № - Синя ширина 30-60 м, середній ухил 11' 450 м 3000 м

Великий комплекс:
Перша траса протяжністю 2450 метрів, шириною на різних ділянках від 30 до 60 метрів, із середнім ухилом 12-13 градусів - призначена для гірськолижників середньої підготовленості.
Друга траса - завдовжки 2150 метрів - складніше: середній ухил становить 14 градусів для підготовлених.
Третя траса - довжина 2300 м, ширина 40-60 м, середній ухил 15 градусів, максимальний 18 градусів, перепад висоти 450 м) - для початківців. Траса оснащена освітленням для нічних катань, що неодмінно оцінять любителі нічних катань!
Четверта траса - довжина 2000 м, ширина 30-40 м, середній ухил 18 градусів, максимальний 41 градус, перепад висоти 450 м - спортивна. Четверта траса обладнана - трасою «халф-пайп» і трампліном з окремим бугельних підйомників, для любителів сноуборду.

Малий комплекс:
П'ята траса довжиною 300 метрів, ширина 30-50 м, перепад висоти 42 м призначена для початківців спортсменів і юних гірськолижників. Вона оснащена бугельних підйомників і освітленням для нічних катань.
Тюбін г довгою 200 метрів і перепадом висоти 25 м. Любителі кататися на санках по достоїнству оцінять м'який коло тюбінгу. Прокат тюбінгу (5 спусків) коштує 170 р.

Вартість підйомників:

  • 1 підйом - 150 р.
  • 1 година на Великому комплексі - 450 р., На Малому комплексі - 300 р.
  • 1 день на Великому комплексі - 1600 р., На Малому комплексі - 800 р.

Новости