Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вести.Ru: Зимові візерунки, високі кучугури: балтійський циклон продовжує засипати Москву снігом

Дивовижна зимова картина зустріла вранці всіх москвичів - дерева і кущі в срібному мереживі і незвичайна для цього неспокійного часу доби тиша. Безперервний снігопад в столиці заглушав її ранковий шум і прикрасив місто, майже як московська мерія на Новий рік.

Безперервний снігопад в столиці заглушав її ранковий шум і прикрасив місто, майже як московська мерія на Новий рік

Дітей, як і вчора, чекає відмінний сніг, придатний для ліплення сніговиків, будівництва зимових фортець і гри в сніжки.

Снігопад в Москві. Фотострічка

Правда, все це зовсім не радує комунальників, які переведені на посилений режим роботи. РІА Новини підрахувало, що на вулицях міста працює 14 тисяч одиниць спецтехніки, а вручну борються зі стихією близько 60 тисяч двірників. І не дивно - адже московські замети вирішили встановити перший за цю зиму рекорд - майже 40 сантиметрів.

як повідомляє Гідрометцентр Росії , За добу висота снігового покриву в Москві зросла з 23 до 39 сантиметрів. Такий результат був зафіксований в районі МГУ. За три дні снігопаду в місті випало більше половини місячної норми опадів - 52%. Січнева норма становить 42 міліметра, а випало вже 22.

Втім, синоптики неодноразово попереджали , Що столичний регіон весь тиждень буде знаходитися у владі циклонів, які перед цим затопили Париж , Пройшлися по Європі і з Балтики накинулися на захід Росії. Погода буде до вихідних сніжної, а часом місто охоплюватимуть хуртовини.

Транспортна ситуація в місті, як і завжди при настанні таких "незвичайних" для Москви кліматичних явищ, ускладнилася. Незважаючи на благання і попередження метеорологів і МНС - не сідати за кермо під час снігопаду - водії дружно рушили на роботу на особистих авто. Це негайно викликало 7-бальні пробки на дорогах, і це ще не межа - попереду вечір, а сніг і не думає вщухати.

А ось в столичних аеропортах стихія не викликала ускладнень - жоден літак не пішов на запасні аеродроми. Не було і тривалих затримок рейсів. А ось короткі - були: всього в повітряних гаванях Москви затримано 12 рейсів і 14 скасовано. Короткі затримки відбуваються від того, що ВПП постійно чистять від снігу сотні людей і машин, і літаки шикуються в черги в очікуванні злету.

Поки що в Москві тепло - близько 0 градусів, однак, як попереджає Центр погоди ФОБОС , З північного заходу йде похолодання. Вдень температура повітря в Москві знизиться до мінус 3, а в області до мінус 5. До вечора похолодає ще більше - в столиці до мінус 7, в Підмосков'ї - до мінус 8. Можливі пориви вітру до 17 метрів в секунду, що зробить мороз ще більше відчутним.

У зв'язку з цим в столичному регіоні розгорнуто 535 пунктів обігріву і харчування (і готові до розгортання ще 5 резервних), повідомляє МНС Росії. На чергуванні перебувають 237 екіпажів ДАІ та понад 60 тягачів дорожніх служб.

Новости