Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тури в Світлогорськ 2019

Герб Светлогорска   Є в Калінінградській області на березі Балтійського моря, невелике містечко, який з кінця в кінець можна пройти за півгодини Герб Светлогорска

Є в Калінінградській області на березі Балтійського моря, невелике містечко, який з кінця в кінець можна пройти за півгодини. Світлогорськ розташований в 45 км від Калінінграда . Цей ляльковий містечко, що потопає в зелені в своєму розпорядженні 200 річним досвідом талласотерапіі - лікування морською водою і морський повітрям, ще в XIX столітті він був відомий своїми цілющими, хвойними лісами, прекрасними пляжами, мінеральними джерелами і унікальними грязями. Дивовижна екологія, в місті немає жодного промислового об'єкта, найчистіше повітря, кришталево чиста вода, піщаний пляж, який тягнеться уздовж на багато кілометрів, все це приваблює сюди численних туристів.

"Маленької Швейцарією" любовно називають його калінінградців. Світлогорськ розташований на величезній піщаній бурштинової горі, 45 м над рівнем Балтійського моря, тому спуски до моря тут досить круті, але добре обладнані. Влітку функціонують канатна дорога (в районі вокзалу Світлогорськ-2) і ліфт (в районі центрального спуску). Мальовничі пагорби, покриті незвичайним лісом поруч з сосною, як ні в чому не бувало, зеленіє магнолія, по беріз в'ється виноград, і тут же росте теплолюбний горіх. У суцільному зеленому масиві буває складно зрозуміти, чи ти ще в місті або вже вийшов з нього. У будь-яку погоду приємно пройтися по старовинних вуличках, забудованих будинками ХІХ - початку ХХ - століть з їх башточками і куполами, флюгерами і червоною черепицею дахів.
зараз Світлогорськ - найбільший і модний курорт на Калінінградському узбережжі. Місто з населенням всього у вісім тисяч чоловік, основна частина яких зайнята в сфері обслуговування, із задоволенням приймає величезна кількість відпочиваючих, які приїжджають сюди і влітку, і взимку. У санаторіях успішно лікують захворювання серцево-судинної та нервової систем; органів травлення, дихання, опорно-рухового апарату, гінекологічні і шкірні захворювання. У процедурах використовуються місцева мінеральна вода і лікувальні грязі, ексклюзивна бурштинова терапія, але не останню роль в лікуванні грають близькість моря і благотворний аромат соснового лісу. Морське повітря, насичене йодом і мінеральними речовинами, дуже корисний, особливо для людей, які страждають захворюваннями щитовидної залози і органів дихання. Найбільш сприятливими для лікування даних захворювань є осінній і весняний періоди, коли в повітрі спостерігається підвищена концентрація йоду.

Новости