Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ризькі пляжі - одні з найбрудніших на Балтійському морі

Кількість сміття на пляжі в Вецакі, Даугавгріве і Вакарбуллі поміщає їх на чільне списку найбрудніших на 500-кілометровому узбережжі. повідомив агентству ЛІТА представник Освітнього фонду навколишнього середовища Яніс Улме.

У Даугавгріве на 100 м пляжу виявлено 730 одиниць сміття, в Вецакі 334, в Вакарбуллі 204.

В ході трьох перевірок на ризьких пляжах було виявлено 1 268 одиниць сміття, що більше, ніж на всій площі Вентспілсського і лієпайського пляжів.

Таким чином, всі ризькі пляжі заслужили статус місця перебування «Сміттєвої акули», який присвоюється в тому випадку, якщо на 100 м пляжу кількість відходів перевищує 200 одиниць. Крім Риги, таких пляжів в Латвії тільки чотири - Павилоста, Колка, Роя і Лапмежціемс.

Представник Ризької думи Угіс Відаускіс заявив, що самоврядування не погоджується з цією оцінкою, так як методика її неясна.

Він також заявив, що не можна порівнювати пляжі Курземська узбережжя з офіційними пляжами Риги, на які щодня приїжджають десятки тисяч відпочиваючих. Сміття на пляжі з'являється до вечора, коли відпочиваючі їдуть, і самоврядування робить все, що в його силах, щоб вчасно його прибирати.

Відаускіс нагадав також, що пляж в Вакарбуллі вже кілька років тому отримав статус «Синього прапора»,

Самоврядування щорічно витрачає на приведення в порядок трьох міських пляжів близько 60 000 тис. Латів, і скаргу на бруд з боку відпочиваючих поки не надходили.

Латів, і скаргу на бруд з боку відпочиваючих поки не надходили

Новости