Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: У Талліні за борги заарештували російський вантажний пором

Вантажний паром Petersburg, що належить компанії Black Sea Ferry & Investments, що входить в холдинг РЖД, був заарештований в таллинском порту Пальяссааре через борги компанії

Вантажний паром Petersburg, що належить компанії Black Sea Ferry & Investments, що входить в холдинг РЖД, був заарештований в таллинском порту Пальяссааре через борги компанії.

За даними порталу Maritime Bulletin , Судно, що перебувало в порту Пальяссааре на ремонті з кінця квітня, було заарештовано ще 8 червня, а причиною арешту стали заборгованість власника перед естонськими постачальниками в розмірі 350 тисяч євро і борги по зарплаті в 30 тисяч євро.

як повідомляє РІА Новини" , Другий паром того ж підприємства під назвою "Балтійськ" був заарештований 9 червня в російському порту Усть-Луга за борги із зарплати, розмір яких не уточнюється. Раніше оператор порома двічі отримував попередження про можливість арешту судна з-за боргів.

Пізніше арешт судна в Талліні прокоментував посол РФ в Естонії Олександр Петров. За його словами, власники порома Petersburg повинні погасити борги в найстисліші терміни.

"Ми вважаємо, що рахунок йде на дні, оскільки якщо не буде зроблено необхідних кроків, то є загроза, що судно буде відключено від електроживлення, а це поставить екіпаж у вкрай важке становище", - наводить слова Петрова ТАСС.

Дипломат також зазначив, що судновласник ризикує втратити судно, вартість якого у багато разів перевищує величину заборгованості. За словами Петрова, подробиці про ситуацію в посольстві розраховують дізнатися від капітана корабля Миколи Шашкова, який був запрошений в посольство РФ на традиційний прийом з нагоди Дня незалежності Росії 12 червня.

Пором Petersburg був побудований в Німеччині в 1986 році. У 2010-му він став другим залізничним поромом, який почав курсувати на лінії Балтійськ - Усть-Луга. Судно вміщає до 49 вагонів, 50 автотрейлерів і 150 одиниць накатної техніки, а також може перевозити до 150 пасажирів.

Новости