Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Калінінградська область

  1. Кращі міста і курорти Калінінградській області
  2. Клімат в Калінінградській області
  3. Відео з Калінінградської області
  4. Екскурсії та заходи в Калінінградській області
  5. Історія Калінінградській області
  6. Де краще зупинитися, подорожуючи по Калінінградській області?
  7. Активний відпочинок в Калінінградській області
  8. Транспортні особливості Калінінградської області
  9. Калінінградська область: як дістатися?
  10. Сувеніри в Калінінградській області
Загальний опис

Калінінградська область відокремлена від іншої частини нашої неосяжної батьківщини міжнародними морськими водами. Це найменша і західна частина країни. Зима тут не буває морозної, а літо радує помірно теплими температурами. Туристи люблять цю місцевість за її безкраї природні багатства, ландшафти і за багатий світ тварин. Круглий рік натовпу наших співвітчизників їдуть у віддалений край країни, щоб насолодитися перебуванням в санаторіях, на курортах, а також, щоб побувати на цікавих екскурсіях.

Лікувальний ефект досягається завдяки унікальним кліматичним умовам і Балтійського моря, завдяки якому повітря насичене морською сіллю і йодом. Найчастіше туристи приїжджають сюди скоротати вихідні: тут багато гідних магазинів, барів і ресторанів.

Але головна визначна пам'ятка, яка продовжує притягувати людей як магніт - Куршська коса, яка, між іншим, включена в список спадщини ЮНЕСКО. Відпочинок в це місцевості ідеально підійде туристам, які не переносять жари, що виснажує. Варто бути готовим до сюрпризів погоди, яку складно передбачити: то ллє дощ, то світить сонце. Але все ж, краще час для поїздок - літо. У цей сезон можна буде вдосталь накупатися і як слід засмагнути.


Кращі міста і курорти Калінінградській області

Що цікавого можна побачити в Калінінградській області?

Калінінградська область - досить цікавий регіон Росії. Ця та частина країни, куди краще відправлятися на літаку, інакше ризикуєте бути не пропущеними сусідніми державами. Це ...

Клімат в Калінінградській області

Помірно-континентальний клімат Калінінградській області плавно змінюється морським. Осінь вважається найсприятливішим часом для лікування на місцевих курортах і в санаторіях. Вдень стовпчик термометра прогріває повітря до 7 градусів, а вода в морі прогрівається до 10.

Крім того, в цей період в повітрі міститься максимальна кількість йоду, що не може добре не позначитися на дихальній системі людини. Середня зимова температура тримається на позначці -5 градусів. Січень вважається найхолоднішим місяцем, але заморозки тримаються не більше двох днів.

Навесні в ці краї приходить тепло, сонце прогріває повітря до 18 градусів. Найвищі температури спостерігаються в липні. В цей час температура Балтійського моря досягає своєї межі на позначці в 17 градусів, а води Куршкого затоки прогріваються на кілька градусів більше. Сонячні дні за кількістю мало чим відрізняються від Сочі.

автори: Олексій Коваленко , Олександр Гордієць (головний редактор)

Відео з Калінінградської області

автори: Олексій Коваленко

Екскурсії та заходи в Калінінградській області

Нудьгувати в цей віддаленому куточку Росії не доведеться. Крім лікувальних курортів, Вам готові запропонувати захоплюючі тури як на автобусі, так і пішим ходом. Перш за все, варто відзначити численні замки. Звичайно, багато хто з них зруйновані і побачити можна тільки руїни. Але багато хто також і прекрасно збереглися. Місто Бурштиновий запропонує відвідування однойменного комбінату і музею російського забобони, Зеленогорськ запросити помилуватися німецької архітектурою і променандом, а Світлогорськ приверне своїми будиночками. Що б на власні очі побачити красу незайманої природи, варто не роздумуючи відправлятися в столицю - Калінінград.

Тут захоплює таємничий танцюючий ліс, Куршська коса і широченні дюни, одні з найбільших в Європі. Традиційно місцеві жителі відзначають день Калінінграда з 3 по 7 липня. Вас чекають концерти, розважальні заходи та салюти. Курорти починають відкриття свого сезону вже в перших червневих числах. День рибалки на Куршській косі не залишить байдужими любителів полювання на риб. Узбережжя балтійського моря стає головною ареною для показу моди, які проходять щороку. Багато туристів все ж прибувають сюди, щоб трошки зміцнити своє здоров'я. Випробуйте на собі ефект торф'яних лікувальних грязей, які, як кажуть багато, рятують від недуг суглобів, жіночих хвороб і зціляють нервову систему.

автори: Олексій Коваленко

Історія Калінінградській області

Якщо вірити археологам, перші поселенці поселилися на Балтійських берегах 4 тисячі років тому до н.е. В ході розкопок було виявлено посуд з кераміки зі своєрідним орнаментом у вигляді шнура. Тому ...

Де краще зупинитися, подорожуючи по Калінінградській області?

Калінінградська область має досить розвиненою туристичною інфраструктурою, тому варіантів, де можна зупинитися більш ніж достатньо. На території району розташовано декілька баз відпочинку ....

Активний відпочинок в Калінінградській області

Активний відпочинок в Калінінградській області

З недавніх пір туристи полюбили зупинятися не в комфортабельних готелях, а в простих наметах, які захопили з собою або взяли в оренду. Вся принадність подібного заходу в тому, що можна безперешкодно перебувати на природі та спостерігати за нею, проживаючи прямо біля узбережжя.

Є й багато інших захоплень, якими вас може порадувати цей край Росії. У теплу пору року можна покататися на яхті і позасмагати під сонцем або ж пірнути з аквалангом для вивчення підводного світу.

З досвідченими інструкторами можна сміливо відправитися сплавлятися по річках. За різноманітним ландшафтам області можна покатати верхи на коні. Любителі більш спокійного відпочинку зможуть придбати путівку в санаторії, кількість яких не перелічити. Лікувальні грязі, йодований повітря і спа-процедури чекаю Вас. Після оздоровлення та активного відпочинку не погано було б і перекусити.

Місцеві ресторани пропонують страви різних кухонь, в тому числі російську і європейську. Особливо славляться морепродукти. Вони тут завжди свіжі завдяки близько розташованих морю.

автори: Олексій Коваленко , Олександр Гордієць (головний редактор)

Транспортні особливості Калінінградської області

Транспортна інфраструктура розвинена на достатньому рівні. Будівля міжнародного аеропорту знаходиться в 25 кілометрах від Калінінграда, в невеликому селищі. Сюди прилітають літаки з Росії, а також європейських та азіатських країн. Найкраще на території області розвинене залізничне сполучення. Багато лінії ведуть далеко за межі нашої батьківщини, в такі країн як Литва чи Польща.

Сьогодні діє кілька залізних гілок. Автобусні маршрути також не погано діють. З обласної столиці рейси регулярно відправляються в приміському напрямку. Вивчати місцевість можна і на своєму особистому автомобілі, діє кілька трас.

автори: Олексій Коваленко , Олександр Гордієць (головний редактор)

Калінінградська область: як дістатися?

Найкраще швидше до Калінінградської області буде дістатися за допомогою літака. Головна перевага - швидка дорога. Крім того, якщо їхати на поїзді по наземній частині, ваш шлях буде пролягати через Білорусію і Литву. Для цього Вам, як громадянам іншої держави необхідно буде оформити спрощений проїзний квиток.

Придбати такий документ можна в залізничній касі. Він безкоштовний. Через дві доби, потрібно буде знову звернутися туди і дізнатися схвалено Вам дозвіл на проїзд. Але найголовніше, щоб відправитися в ці краї залізницею потрібно мати закордонний паспорт, який просто необхідний для вищевказаного документа. Вирушаючи сюди на своєму автомобілі, пам'ятайте, що максимальна дозволена швидкість не повинна перевищувати 70 км / год. Та й дороги тут куди вже російських. Для поїздки на машині туди і назад, варто оформити багаторазову візу.

автори: Олексій Коваленко , Олександр Гордієць (головний редактор)

Сувеніри в Калінінградській області

Як і з будь-якого іншого міста або області, з собою в рідні краї для коханих та близьких ви можете придбати купу магнітиків і кухлів із зображенням головних визначних пам'яток і пейзажів. Але ...

Де краще зупинитися, подорожуючи по Калінінградській області?

Новости