Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Прогноз погоди на тиждень: в Україну йде тепло

  1. За прогнозами синоптиків, до п'ятниці погода "вирівняється" і по всій Україні температура повітря буде...
  2. Народний прогноз погоди
  3. Орфографічна помилка в тексті:

26 березня 2018, 10:02 Переглядів:

За прогнозами синоптиків, до п'ятниці погода "вирівняється" і по всій Україні температура повітря буде поступово підвищуватися

26 березня 2018, 10:02 Переглядів:   За прогнозами синоптиків, до п'ятниці погода вирівняється і по всій Україні температура повітря буде поступово підвищуватися   Фото: pixabay

Фото: pixabay.

Як повідомляє український Гідрометцентр, в найближчі дні буде відчуватися потепління. Особливо вдень повітря прогрівається швидко, хоча вночі ще місцями будуть відчуватися заморозки.

У вівторок, 27 березня, на більшій частині України дещо похолодає і пройдуть дощі крім Миколаївської та Одеської областей. Температура повітря вдень - в західних областях від +5 до +8 градусів, на півночі країни від +2 до +4, у центрі від +4 до +6, в східних областях від +6 до +10, на півдні - від +8 до +13 градусів.

У середу, 28 березня, дощі пройдуть на заході України і в окремих районах Сумської та Харківської областей. По всій решті України хмарно. Що стосується температури повітря, стовпчик термометра коливатиметься в тому ж діапазоні, що і у вівторок.

А ось вже в четвер, 29 березня, Україна почне прогрівати весняне тепло. На заході, півдні і сході країни стовпчики термометрів піднімуться до + 9-13 градусів, буде сухо і сонячно. На решті території України пройдуть дощі, але денна температура не опуститься нижче + 5-8 градусів тепла.

У п'ятницю, 30 березня, захід, південь і схід України по-справжньому зігріються. Тут місцями буде до +15 тепла. На півночі, північному заході і в центрі країни дощитиме, але все ж по-весняному тепло. Температура повітря буде від +5 до +10 тепла.

Народний прогноз погоди

27 березня відзначається день пам'яті святого Феогноста, митрополита Московського. Від наших предків до нас дійшло таке спостереження: той, кому пощастить почути грім у цей день, може бути впевненими в тому, що літо буде родючим. Якщо навесні в річках води не додасться, літо обіцяє бути жарким і сухим.

28 березня вшановується пам'ять мучеників Агапія, Пуплія та інших. Погоду цього дня пророкують вода і птахи. У давнину помітили: якщо весняна вода тече повільно, то рік очікується важкий. Якщо ж у цей день прилітають чайки, то можна чекати тепла. У наших предків був такий звичай: якщо в цей день вночі почуєш собаче завивання, слід повернути подушку, щоб сон був хорошим.

29 березня в церковних святцях числяться три мученика: Саввін, Папа і Трохим. У народі говорили: "На Саввіна сани покинь, віз підсунь", "Сонця хоч і немає, а вода все одно біжить". А якщо ж 29 березня було тепла, сонячна погода, то і весна вся обіцяла бути теплою. Добре, коли сніг тане від Сонця, а не від дощу: "Коли весна червоними днями зганяє сніг - народиться хліб".

30 березня відзначається день пам'яті преподобного Олексія, прозваного у народі Олексієм Теплим. На Олексія Теплого, як правило, бурхливо тане сніг. Якщо на Олексія тепло, то весна буде теплою, якщо холодно - весна запізниться. Великі струмки від талого снігу віщували мокре літо. У колишні часи говорили: "Олексій, чоловік Божий, зиму-зімскую нанівець зводить", "Зверху пече - знизу тече", пише сайт "Синоптик" .

Нагадаємо, що за прогнозом метеорологів, в році, що наступив нам обіцяють "тропічне" літо - спекотне і з дощами.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "В Україні йде довгоочікуване тепло: прогноз погоди на тиждень". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости