Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Поблизу Стамбула затонуло судно з росіянами і українцями: загинули моряки і рятувальники

Вантажне судно "Волго-Балт 199" затонуло в Чорному морі неподалік від Стамбула
12 членів екіпажу - 11 громадян України і один громадянин Росії - пропали безвісти після аварії корабля, повідомило турецьке Управління безпеки на морі
Катастрофа сталася в умовах сильного шторму. Судно йшло з вантажем вугілля. Для пошуку зниклих людей залучено гелікоптер і пошуково-рятувальні судна

Суховантаж "Волго-Балт 199" затонув в Чорному морі неподалік від берегів Стамбула. На борту було 12 членів екіпажу - один росіянин і 11 українців, повідомило турецьке Управління берегової охорони.

Трьох моряків з суховантажу підібрали рятувальники, але один з врятованих помер під час транспортування на берег на вертольоті, передає CNN-Turk .

Але пізніше в МЗС України оголосили інші дані. "На рятувальному плавзасобі виявлені троє громадян України і один громадянин Росії. Турецькі рятувальники зараз здійснюють спроби підняти зазначених громадян на борт рятувального судна або вертольота. Також було знайдено і доставлено на берег тіло одного загиблого моряка", - цитує "Інтерфакс" прес-секретаря МЗС Олександра Дикусарова.

Решта членів команди поки вважаються зниклими без вести. Для їх пошуку залучено гелікоптер і пошуково-рятувальні судна. В районі НП - сильний шторм, який сильно ускладнює пошуки зниклих людей.

Троє рятувальників загинули і троє зникли

Пізніше прийшли нові трагічні звістки: троє рятувальників загинули і ще троє пропали безвісти під час проведення пошуково-рятувальних робіт на місці катастрофи "Волга Балта". Їх шлюпка врізалася в скелі і затонула, передає РІА Новини" з посиланням на турецьке радіо.

Тим часом ще одне вантажне судно з 14 членами екіпажу зазнав лиха в цьому ж районі, зазначає турецьке Управління. Назва судна і національна приналежність його команди поки не уточнюється.

Стамбул і його околиці з вечора понеділка знаходяться у владі стихії. За інформацією ЗМІ, сильний вітер, швидкість якого часом досягає 80 кілометрів на годину, зривав дахи будинків, виривав з корінням дерева в ряді районів Мармурового моря. Через шторм у вівторок було скасовано поромне сполучення в протоці Босфор, що розділяє Стамбул на європейську та азіатську частини.

"Волго-Балт 199" перевозив 3,3 тисячі тонн вугілля з Росії в Анталью. Зв'язок з судном була перервана близько 10:20 за місцевим часом (12:20 мск), представники стамбульської компанії Solna Denizcilik. І додали: під час останнього сеансу зв'язку капітан повідомляв, що судно потрапило в сильний шторм, передає РІА Новини" .

Згідно з даними Російського морського регістра судноплавства, суховантажний теплохід типу річка / море "Волго-Балт 199" був побудований в 1976 році. Судно ходило під прапором Сент-Кітс і Невіс (держава в східній частині Карибського моря).

Зараз судновласником є ​​українська компанія Baltwave 199 Ltd., оператором - українське ТОВ "Валшіп". Спочатку судно належало російському "Біломорсько-Онезькому пароплавству", потім - турецької Albros Shipping & Trading.

Раніше місцевий телеканал NTV повідомляв, що затонуле судно належить Росії. А українська компанія "Валшіп" підтвердила, що вона є оператором зазначеного судна.

Новости