Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ціни

  1. Ціни в кафе і ресторанах
  2. Ціни на продукти і алкоголь
  3. Ціни на екскурсії
  4. Ціни на сувеніри

В Туреччину щорічно приїжджають сотні тисяч любителів вигідних покупок. Давно відомо, що в Туреччини продається якісна і недорогий одяг. Особливо цінуються турецька текстиль, шкіряні вироби, ювелірні прикраси і шовкові хустки.

Туреччини

Варто пам'ятати, що в курортних зонах товар буде менш якісним, а ціни продавці можуть піднімати в три рази вище реальних. Вироби зі шкіри рекомендується купувати в спеціалізованих магазинах і при фабриках. В Стамбулі за шкіряними речами варто йти в район Бешикташ. Ремінь можна знайти за 30 доларів, а коротку шкіряну куртку за 100-500 доларів.

Великий вибір сувенірів і текстилю в Аланії . Тут джинси продаються за 30 доларів, лазневі рушники за 10, сукні за 15, а річну шкіряне взуття можна придбати за 40 доларів. На місцевих речових ринках немає фіксованих цін, тому перед покупкою з продавцем обов'язково потрібно торгуватися.

Ціни в кафе і ресторанах

Турецькі кафе і ресторани включають в свої меню страви на будь-який смак. Недорогий обід на двох у кафе обійдеться туристу в 10-15 доларів. Ресторани з більш значущим статусом пропонують різноманітні м'ясні страви і алкоголь, які піднімуть суму чека до 30-40 доларів. Пиво тут коштує від 1,5 доларів за банку, а вино - від 2 доларів за келих. У закладах, які розташовані на пляжі, ціни будуть вищими. Турецькі фаст-фуди пропонують туристам знаменитий донер - всього за 2 долари можна ситно перекусити.

Ціни на продукти і алкоголь

Ціни в продуктових магазинах Туреччини невисокі, особливо на сезонні товари. Хліб продають по 30 центів за булку, молоко по 80 центів, а рибу - по 4 долари за кілограм. М'ясо коштує значно дорожче. Кілограм свіжої яловичини потягне на 10 доларів, а куряче філе обійдеться в 1,8 доларів. Колоритні вуличні ринки пропонують більш низькі ціни, які до вечора падають до мінімальних позначок. Фрукти тут можна купити по 1 долару за кілограм.

Алкогольні напої представлені місцевими столовими винами Cankaya, Nevsah і Yakup. Ціна за пляшку - близько 12 доларів. Марочні вина Kavaklidere, Sarafin і Doluca коштуватимуть дорожче.

Ціни на екскурсії

Вартість і маршрут екскурсій залежать від туроператора і міста відправлення. Серед туристів популярними вважаються одноденні поїздки в Стамбул , Які оцінюються в суму від 200 до 300 доларів за людину, і подорожі по маршруту Ефес - Памуккале вартістю від 150 до 190 доларів. Оглядові екскурсії по великим курортним міста ( Аланія , Анталія , Сіде , Кемер та ін.) в середньому обійдуться в 40 доларів. Популярні у туристів і морські прогулянки. Сеанс дайвінгу обійдеться приблизно в 50 доларів з людини. Любителів шопінгу часто представники готелю возять по найбільшим торговим центрам безкоштовно.

Ціни на сувеніри

З сувенірів в Туреччини особливою популярністю користуються набори східних солодощів та чаю. Така покупка обходиться в середньому в 12 доларів. Магніти на пам'ять із зображенням природи і міських пейзажів коштують близько 1,5 долара. Сувенірні вироби краще купувати у місцевих торговців, магазини готелів зазвичай встановлюють завищені ціни. Косметика, створена на основі натуральних олій, обійдеться покупцеві в суму близько 8 доларів, ароматизоване мило - приблизно в 1 долар. Купуючи антикварні речі і килими ручної роботи, не забудьте отримати сертифікат на покупку, щоб уникнути проблем в аеропорту.

Новости