Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Генгоркі, Щасливцеве та на Арабатській стрілці в 2019 році

Арабатська стрілка є довгу косу уздовж всього західного берега Азовського моря Арабатська стрілка є довгу косу уздовж всього західного берега Азовського моря. На півночі Арабатська стрілка відділена від "великої землі" декількома протоками; на півдні - з'єднана з Кримським півостровом. Коса відокремлює Азовське море від затоки Сиваш. Сама Арабатська стрілка адміністративно розділена між АР Крим та Херсонською областю. Всі курортні об'єкти розташовані на території Херсонської області. На берегах Арабатської стрілки розташувалися чотири курортних селища: Генічеська гірка (Генгорка), Стрілецьке, Щасливцеве, Соляне. Саме в перших трьох розташована велика частина баз відпочинку і пансіонатів Арабатської стрілки. Східна сторона коси, на відміну від західної, ідеально підходить для приємного відпочинку на Азовському морі.

Переваг у коси цілком достатньо для того, щоб одного разу поїхати на відпочинок на Арабатську стрілку Переваг у коси цілком достатньо для того, щоб одного разу поїхати на відпочинок на Арабатську стрілку. Звичайно ж, на перше місце поставимо вкрай тепле (влітку в температурні піки вода прогрівається до 30 ° С) і неглибоке море. Віддаленість Арабатської стрілки від промислових міст, та й від інших курортів, робить пляжі коси дуже чистими. Коли на морі встановлюється штиль, то вода стає настільки прозорою, що можна чітко бачити дно. Пляжі на Арабатській стрілці піщані з деякою домішкою черепашок. "Дикі" пляжі - найчистіші на узбережжі Азовського моря. Доїхати до них можна або власним транспортом, або велосипедом, що досить поширене явище, або пішки, але це буде занадто утомливо і довго. Тому людей тут небагато, отже, пляжі дуже чисті.

Варто відзначити той факт, що Арабатська стрілка - це все ж кілька селищ Варто відзначити той факт, що Арабатська стрілка - це все ж кілька селищ. Тому перед тим як їхати на відпочинок на Арабатську стрілку, уточніть в якому селищі розташована ваша база відпочинку або пансіонт. Доїхати на Арабатську стрілку можна двома шляхами: через Генічеськ або через Крим. З огляду на стан дороги (практично її відсутність) з боку півострова, практично весь транспорт йде через Генічеськ. Проїхати можна або через саме місто, або по об'їзній. Громадський транспорт ходить, в основному, з Генічеська до Щасливцеве. Основним транспортом для переміщення по Арабатській стрілці залишається автомобіль. Тому, якщо ви зібралися їхати на Арабатську стрілку, насамперед дістаньтеся до Генічеська. Звідти виїхати в Генгоркі, Щасливцеве або Стрілецьке не складе труднощів. Найближчим до Генічеську селищем є Генгорка. Крім хороших і комфортабельних пансіонатів Генгоркі, селище відоме водолікарнею "Гаряче джерело". В радянські часи в районі Арабатської стрілки вели розробку нафтових покладів, але замість цього на глибині півтора кілометра виявили джерела термальної води. Поруч із свердловинами була побудована водолікарня. Працює вона з травня по жовтень. Відвідування водолікарні "Гаряче джерело" рекомендовано для профілактики і лікування захворювань практично всіх систем організму людини. Так що, якщо ви вирішили не тільки позасмагати на сонечку на березі Азовського моря, але і поправити здоров'я, приїжджайте на відпочинок в Генгоркі. Велика частина баз відпочинку на Арабатській стрілці розташована саме в Генгоркі.

Слідом за Генгоркі розташований ще один селище - Щасливцеве Слідом за Генгоркі розташований ще один селище - Щасливцеве. В цілому, селище не дуже відрізняється від попереднього. Хіба що море біля берега глибше і ще менше відпочиваючих. У Щасливцеве велику кількість нових баз відпочинку і пансіонатів. Доїхати можна на власному транспорті. Періодично ходить маршрутне таксі. Останнім у списку курортних селищ на Арабатській стрілі йде Стрілецьке. Розташоване далеко від інших селищ. Баз відпочинку і пансіонатів зовсім небагато, але тут створюється відчуття, що потрапив в лоно первозданної природи: море і чистий золотистий пісок. З огляду на віддаленість Стрілецького від "великої землі", тут є деякі проблеми з водопостачанням.

Природа Арабатської стрілки досить одноманітна, але вона багато в чому зберегла свою первозданність Природа Арабатської стрілки досить одноманітна, але вона багато в чому зберегла свою первозданність. Так що для цінителів природної краси, свіжого повітря і чистого моря кращої рекомендації, ніж відпочинок на Арабатській стрілці НЕ порадиш. Щоб переконатися в цьому рекомендуємо подивитися фотогалерею Арабатської стрілки. Погодні умови на Арабатській стрілці відрізняються від загальних для Азовського моря. Пов'язано це з близьким розташуванням озер, а також більш південним розташуванням коси в порівнянні з північним узбережжям Азовського моря. В середньому, температура влітку тут на кілька градусів вище, а море прогрівається швидше, ніж на інших курортах. Прогноз погоди на Арабатській стрілці можете дізнатися на нашому сайті. Завершуючи опис Арабатської стрілки, можна сказати, що це тихе, спокійне, дуже тепле і дивовижне красиве місце для відпочинку на Азовському морі.

Новости