Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сонячний відпустку на морському узбережжі: курорти Азовського моря для літнього відпочинку

Літо стрімко мчить вперед, але залишилося ще достатньо часу, щоб встигнути отримати гарний шоколадний загар, вдосталь накупатися в морській воді і наїстися стиглих фруктів. Ми вже писали про курорти на березі Чорного моря, тепер настала черга менш глибокого, але більш теплого Азовського. Про те, на яких курортах відпочинок буде спокійним і розміреним, а де, навпаки, - яскравим і активним, читайте в нашій добірці.

Кирилівка. Запорізька область
Один з найпопулярніших курортів на Азовському морі - Кирилівка. Тут порівняно глибоке море, широкі піщані пляжі і досить добре розвинена інфраструктура. Також на території є лікувальні грязі, що робить його хорошим не тільки для відпочинку, але і для оздоровлення. Курортне селище розділяється на материкову частину, де в основному розташований приватний сектор, і дві коси: Пересип і Федотову. Відпочинок в Кирилівці може бути як розслабленим, так і активним, наповненим веселощами. Для проживання представлені санаторії, бази відпочинку, апартаменти і приватний сектор. Крім водних атракціонів, тут є різноманітні кафе, бари і дискотеки. Дітям буде цікаво відвідати дельфінарій "Оскар" , аквапарк "Острів скарбів" і дитячий розважальний комплекс "Сафарі-парк" .

Фото: kirillovka.ks.ua
Бирючий острів. Херсонська область
Бирючий острів - це заповідна зона, одне з унікальних місць на Азовському узбережжі. Він починається в кінці Федотової коси, бази відпочинку тут віддалені від всіх інших, далеко від суєти жвавій Кирилівки. Відпочинок на острові стане по-справжньому спокійним і умиротвореним. Зупинитися гостям запропонують в гостьовому будинку або в готелі, на території яких можуть бути кафе, дитячі та спортивні майданчики, медпункт. Острів приваблює малою кількістю відпочиваючих, білосніжним піском і чистим морем. Природні ландшафти цього місця заворожують, а якщо пощастить, то можна навіть зустріти вільно гуляють оленів, лисиць, диких качок та інших тварин в звичній для них середовищі.

Фото: ozi.pp.ua
Бердянськ. Запорізька область
Ще один не менш популярний курортне місто на Азовському узбережжі - Бердянськ. Він має статус курорту державного значення. У лиманах і озерах поруч з містом є бруду, які застосовують в лікувальних цілях. Туристів приємно порадують чисті піщані пляжі, зелені парки і цікаві пам'ятники, які виконують бажання. Зупинитися можна в готелі, пансіонаті, зняти апартаменти або будиночок на базі відпочинку. Провести відпустку тут буде цікаво як сімейним парам з дітьми, так і гучній веселій компанії. У місті є безліч розваг, серед яких - зоопарк "Сафарі" , аквапарк "Мис Доброї Надії" , Водні та повітряні атракціони, кафе і ресторани на будь-який смак.

Фото: kievgid.org
Приморськ. Запорізька область
Приморськ - невелике курортне місто, розділений річкою на дві частини. Розташований він в затишній лагуні, тому море тут неглибоке і швидко прогрівається, що приємно порадує відпочиваючих з дітьми. Оскільки інфраструктура курорту розвинена не дуже добре, то і туристів в цьому місті не дуже багато. Однак знайти продуктовий магазин або кафе не складе труднощів. Вибираючи, де зупинитися в Приморську, потрібно врахувати, що центральна частина міста знаходиться далеко від моря, краще вибирати бази відпочинку і пансіонати, розташовані по вулиці Курортній або поруч з нею. Ця ділянка відділений від моря лиманом, через який кілька пішохідних мостів ведуть прямо на пляж. Територія пляжу велика, працює прокат човнів, катамаранів і іншого водного транспорту, є водні гірки.

Фото: prozeny.cz

Набережне. Запорізька область

Тихе місце для виключно пляжно-морського відпочинку - курортне селище Набережне, недалеко від Приморська. Він розташований на березі Обіточна затоки, пляжі тут просторі і чисті. Селище поки ще не дуже відомий, а тому відпочиваючих тут небагато. В основному туристів приваблюють в це місце лікувальні грязі Обіточна лиману, які сприяють оздоровленню. Зупинитися можна в приватному секторі або на базі відпочинку, господарі яких можуть докладніше розповісти про грязьових процедурах. Як розваги жителі села пропонують морську рибалку, тут же можна взяти в оренду човен і рибальські снасті.

Фото: leto.in.ua
Генічеськ. Херсонська область
Генічеськ - досить популярний курортне місто на узбережжі теплого Азовського моря. Як і на більшості курортів, пляжі в Генічеську піщані з домішкою дрібної черепашки. Для тих, хто приїхав відпочивати з дітками, відмінно підійде міський пляж, розташований в центральній частині міста. За рахунок того, що глибина там дуже маленька, пляж називають Дитячим, він зручно обладнаний лежаками і парасольками, водними атракціонами і невеликими торговими точками. Інфраструктура Генічеська розвинена добре, сюди легко добиратися. У місті є магазини, аптеки, міський парк з різними атракціонами, різні кафе і нічні клуби.

Фото: sea-family.in.ua
Арабатська стрілка. Херсонська область
Навпаки Генічеська розташовується піщана коса Арабатська стрілка. З одного боку її омиває затоку Сиваш, а з іншого - Азовське море. Крім оздоровлюючого клімату, на Арабатці є свої джерела лікувальних грязей. Арабатська стрілка поділяється на три курортних селища: Генічеська Гірка (Генгорка), Щасливцеве та Стрілкове.
З точки зору інфраструктури найбільш розвиненим є Генгорка. Тут є магазини, ринки, аптеки, також працюють кафе і бари, луна-парк і дельфінарій "Оскар-Генічеськ" . Для проживання є пансіонати, бази відпочинку і приватний сектор.

Щасливцеве - "золота середина" коси, тут також є хороший вибір різних варіантів житла, працюють магазини, кафе і бари, є луна-парк.
Стрілецьке - найвіддаленіший селище, велика частина берегової лінії забудована базами відпочинку, пансіонатами і міні-готелями. Розваги можна знайти на території великих баз відпочинку, в самому селищі немає парків атракціонів і галасливих дискотек, але є магазини і ринок.

Розваги можна знайти на території великих баз відпочинку, в самому селищі немає парків атракціонів і галасливих дискотек, але є магазини і ринок

Фото: bluevisionadventures.net

Приморський Посад. Запорізька область
Приморський Посад - невеликий курортне село, яке підійде тим турістамм, які шукають виключно пляжний відпочинок без особливих розваг. Воно значно віддалене від промислових об'єктів, жвавих трас і великих міст. Зупинитися можна в гостьовому будинку, приватному пансіонаті, котеджі або на базі відпочинку. Інфраструктура на цьому курорті розвинена слабо, але є кілька магазінова. На території деяких баз відпочинку можна знайти кафе, дитячі та спортивні майданчики. З огляду на всі нюанси, які відпочивають в Приморському Посаді значно менше, ніж в сусідніх курортних містах.

Фото: sunmar.by
Степанівка Перша. Запорізька область
Курортне селище розташоване на березі Азовського моря, недалеко знаходиться Молочний лиман і починається Степанівська коса. Степанівка Перша небагатолюдно навіть в сезон, тут можна чудово відпочити від міської суєти і людей. Інфраструктура в селищі розвинена досить слабо, є магазини і кафе. Пляжі піщані, відмінна риса - глинистий обрив, який тягнеться практично вздовж усього узбережжя; щоб пройти до моря, необхідно знайти розчищений спуск. Зупинитися можна на базі відпочинку або орендувати кімнату в приватному секторі.

Фото: miledy.biz
Новопетрівка. Запорізька область
Недалеко знаходиться ще один курортне селище, де туристів чекає тихий і розмірений відпочинок. Новопетрівка розташована на самому березі Азовського моря, в 12 кілометрах від Бердянська. Тут протяжний піщаний пляж, де в оренду можна взяти човен або катамаран, є кілька водних розваг для дітей і дорослих. Селище невеликий, але працюють магазини і кафе. Зупинитися можна в приватному пансіонаті, садибі або зняти кімнату в гостьовому будинку. В якості розваги можна влаштувати морську рибалку. Новопетрівка - не самий популярний курорт, а тому людей тут небагато, пляж буде досить вільним і чистим.

Фото: odisej2012.com

Новости