Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Під час трагедії на Азовському морі школярок врятував однокласник. Педагоги були п'яні

Стали відомі нові подробиці трагедії в дитячому таборі "Азов", де потонуло семеро людей. Серед купалися під Ейськом московських школярів виявився син педагога, який сам зміг виплисти з виру і врятувати своїх однокласниць
Надзвичайна подія сталася в районі станиці Должанська в середу. Під час купання на Єйській косі потонули шість московських школярів, які приїхали відпочити в табір "Азов", і вихователь
За даними Слідчого комітету при прокуратурі РФ, семеро вихователів і близько 100 дітей у віці від восьми до 15 років, які відпочивають в таборі "Азов", виїхали на екскурсію на острів, що знаходиться в районі Єйської коси

Стали відомі нові подробиці трагедії в дитячому таборі "Азов", де потонуло семеро людей. Серед купалися під Ейськом московських школярів виявився син педагога, який сам зміг виплисти з виру і врятувати дівчаток. Тим часом вихователі розпивали спиртні напої - експертиза підтвердила наявність алкоголю в крові трьох з вихователів, які стежили за дітьми під час купання. Тим часом у четвер стало відомо про загибелі ще одну дитину під час купання - на цей раз на Ставропіллі.

ПП на Азовському морі стався в районі станиці Должанська в середу. Під час купання на Єйській косі потонули шість московських школярів у віці від 8 до 16 років і вихователь, який кинувся їм на допомогу. опублікований СПИСОК загиблих. Відкрито "гарячі лінії": в Москві 8-495-626-37-07 (для родичів загиблих і постраждалих); в Єйську - 8-8612-213-78, в Краснодарі - 8-8612-268-64-40.

В даний час в лікарні перебувають троє дітей з табору "Азов", один з них - в реанімації, передає ІТАР-ТАСС. 9-річний хлопчик наковтався води, проте його вдалося врятувати. Ще один з відпочивали на Єйській косі отримав тепловий удар. У третього госпіталізованого лікарі, які оглядали дітей після трагедії, виявили ГРЗ і отит.

- Після трагедії поставили таблички "Купатися заборонено"
- Тіла загиблих упізнані, їх відправили в Москву
- У дитячому таборі на Ставропіллі потонула дитина

Після трагедії батьки негайно почали забирати дітей, відпочиваючих в нещасливому таборі. Звідти терміново виїхали вже п'ять чоловік, повідомив РІА Новини" джерело в правоохоронних органах.

З початку літа це вже не перша надзвичайна подія, в якому постраждали діти, що знаходилися на відпочинку, зазначає радіо "Свобода" . 25 червня в таборі "Чисті ключі" Саратовської області потонув хлопчик, ще 12 дітей втекли звідти. У Ленінградській області на початку липня похід з табору групи підлітків за полуницею закінчився бійкою зі сторожами .

Дітей рятували очевидці, однокласник і капітан

За різними даними, на острови поїхали сім вихователів і 62 або 63 дитини. Там школярам дозволили покупатися в необладнаному для цього місці. Директор табору "Азов" Валерій Юдін запевняє, що московські школярі самі спланували собі екскурсію на Єйську острова: дітей і супроводжуючих попереджали, що купатися там не можна, однак вони не послухалися.

На допомогу потопаючим прийшли очевидці НП. Класний керівник загиблих в Краснодарському краї під час купання дітей Лариса Павлова розповіла, що її син врятувався сам і допоміг вибратися з води однокласниць, повідомляє Life News . "Сина я теж відправила в цей табір, але він виплив з виру, - розповіла Лариса Анатоліївна. - Валера сказав мені, що врятувався сам і дівчат якихось за собою потягнув з води".

Капітан В'ячеслав Панаєв, чиє судно якраз знаходилося біля місця трагедії, розповів РІА Новини" , Що йому вдалося врятувати трьох чоловік. "У місці, де вони потонули, була мілину. Напевно, діти пішли по цій мілині, потім оступилися, а там вже глибина була і справа, і зліва", - висунув свою версію того, що сталося моряк.

За словами матері героїчного школяра Лариси Анатоліївни, табір "Азов" всім відомий, і батьки спокійно відпустили своїх дітей на відпочинок. "Хлопці вже не перший рік там відпочивали, тим більше діти були під наглядом вчителів зі своєї ж школи, - пояснила жінка. - Страшно відпускати до чужої людини, коли не знаєш, що з твоєю дитиною будуть робити. Але в цей табір учні їздять уже не перший рік. Іноді навіть не вистачало місць для всіх охочих ".

Тим часом не виключено, що поки діти тонули, вихователі на березі розпивали спиртні напої. Експертиза підтвердила наявність алкоголю в крові трьох з вихователів, які стежили за дітьми під час купання, повідомив в четвер офіційний представник Слідчого комітету при прокуратурі (СКП) РФ Володимир Маркін. "Результати проведеної експертизи виявили наявність алкоголю в крові трьох вихователів, які стежили за дітьми під час купання на Єйській косі", - сказав він.

За даними джерела в московській мерії, на момент трагедії в дитячому оздоровчому таборі "Азов" в станиці Должанська Єйського району Краснодарського краю перебувало 60 дітей - учнів загальноосвітньої школи номер 1065 на південному заході Москви. У середу в таборі була організована морська екскурсія на катері до острова в Азовському морі, при цьому 58 дітей супроводжували семеро вихователів.

Передбачається, що вся група школярів, які відпочивають в таборі "Азов", в супроводі психологів, медичних працівників, повернеться в Москву 10 і 11 липня, частина - літаком, частина - поїздом.

За фактом події слідчі органи порушили кримінальну справу за частиною 3 статті 109 КК РФ (спричинення смерті по необережності двом і більше особам). Винуватцям загибелі дітей загрожує до чотирьох років позбавлення волі. Генпрокурор РФ Юрій Чайка після НП на Єйській косі за дорученням президента розпорядився провести масштабну перевірку всіх дитячих таборів Росії на предмет безпеки.

Після трагедії дітей відігнали від берега і поставили таблички "Купатися заборонено"

Слідчі вилучили з місця трагедії під Ейськом табличку "Купання заборонено", яка теоретично підтверджує, що у трагедії винні вихователі і діти. "У ході огляду місця події вилучено чотири банки з під пива, табличка" Купання заборонено ", різноманітний одяг і взуття", - повідомив офіційний представник СКП Росії Володимир Маркін.

Тим часом очевидці стверджують, що таблички були в терміновому порядку встановлені вже після загибелі дітей. "Вони були на Єйській косі, там не було знаків, які забороняють там купатися. Тільки після того, як трапилася ця трагедія, приїхали співробітники МНС краю, відігнали дітей і почали встановлювати таблички і закручувати дроту, що купатися заборонено", - повідомила "Російській службі новин" Анастасія Соколова - подруга учасника тих подій Валери Павлова.

Тіла загиблих упізнані, їх відправили в Москву

Відділ з розслідування особливо важливих справ СУ СКП РФ по Краснодарському краю прийняв до провадження кримінальну справу про загибель в Азовському морі шістьох дітей з оздоровчого табору "Азов" і їх вихователя, повідомила в четвер начальник прес-служби відомства Інна Бірюкова. Жертви трагедії вже пізнані, їх тіла вже відправили в Москву.

За її відомостями, в даний час працівники слідства завершили процедури упізнання тіл, опитування дітей та вихователів і перевірку їх свідчень на місці. Призначено судово-медичну експертизу тіл загиблих для встановлення точної причини смерті, повідомляє "Інтерфакс" .

Тіла шести загиблих школярів в п'ятницю доставлять до столиці, повідомила в четвер представник управління інформації МНС РФ. За дорученням губернатора Кубані Олександра Ткачова в четвер вранці з Москви був організований спеціальний авіарейс для родичів загиблих.

"На борту літака знаходяться родичі загиблих дітей і дев'ять супроводжуючих їх осіб, представник префектури Південно-Західного адміністративного округу і адміністрація школи № 1065", - сказала представник управління.

О 15:05 чартерний рейс з тілами загиблих під час трагедії в Азовському морі шістьох дітей і їх вихователя, а також родичами всіх потонули вилетів з аеропорту Єйська в Москву. Літак прямує в аеропорт "Внуково, повідомила співробітник прес-служби ГУ МНС РФ регіону Дарина Сорока.

З родичами загиблих дітей працюють психологи центру екстреної психологічної допомоги МНС РФ. На телефон гарячої лінії МНС надійшло понад 200 дзвінків від родичів і близьких загиблих.

Новости