Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Холера на Азові: українці рибу не їдять, але купаються

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

7 червня 2011, 8:02 Переглядів: 7 червня 2011, 8:02 Переглядів:   У Бердянську не рекомендують купатися на пляжах з внутрішньої сторони затоки

У Бердянську не рекомендують купатися на пляжах з внутрішньої сторони затоки. Фото forostour.com.ua.

Поширення холери на Азовському узбережжі не на жарт схвилювало жителів Дніпропетровщини, адже багато хто з них дізналися про те, що море заражає холерою, вже буквально сидячи на валізах, відправляючись у відпустку. Нагадаємо, що в Маріуполі зареєстровано вже 14 випадків захворювання на холеру. "Хворі госпіталізовані в інфекційне відділення міськлікарні №4. Всі вони знаходяться в стані середнього ступеня тяжкості. Фахівці міської СЕС здійснюють комплекс санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів і активно виявляють хворих на гострі кишкові інфекції та розлади шлунку", - повідомили в прес-службі МНС України.

Читайте також: Холера атакує: 14 хворих, "рибне" табу, за купання штраф - 200 гривень

Дніпропетровці переживають, як би холера не перекинулася і на узбережжі Кирилівки, Бердянська та Приморська. "Ми з чоловіком забронювали місця на 9 червня в одному з пансіонатів Бердянська, як раптом весь інтернет засипали повідомленнями про те, що пляжі Бердянська закриті, купатися суворо заборонено. Я подзвонила господареві бази, але він запевнив мене, що в Бердянську відпочиваючі вже давно відкрили купальний сезон і ніякої холери у них немає. Але ж Маріуполь і курорти Запоріжжя - це одне узбережжі ", - говорить дніпропетровчанка Галина Андрєєва.

У прес-службі МНС Запорізької області пояснили, що ніяких даних про холеру у них поки немає. "В Бердянськ ми поїдемо в п'ятницю і будемо з'ясовувати ситуацію ", - повідомили в прес-службі. Тим часом в Бердянському міськраді чутки про закриття пляжів спростували." У нас пляжі не закривають. Зараз регулярно йдуть перевірки: беруться проби води і досліджується риба. Не рекомендується купатися на пляжах, які розташовані з внутрішньої сторони Бердянської затоки, а на пляжах з боку моря і на верхової косі купатися можна ", - повідомили" Сегодня "в прес-службі Бердянської міськради.

Схоже, що інформація про холеру надала ще більше популярності курортам на Азові. "Ми вирішили на початку літа з'їздити всією сім'єю відпочити, а то раптом в липні холера і до Запорізького узбережжя добереться", - говорить городянка Олена Славіна.

А господарі турбаз і будинків відпочинку в Бердянську кажуть про небувалий для червня наплив відпочиваючих. "Зараз вартість двомісного номера - 200-250 грн., Дуже багато людей бронюють місця, так що на кінець червня вартість, напевно, піднімемо до 300 грн. Відпочиваючі спокійно купаються в морі, а от рибу зовсім мало купують", - говорить господар одного з пансіонатів в Бердянську і додає, що, на його думку, ажіотаж навколо холери - підступи конкурентів з Криму.

А в Кирилівці і Приморську відпочиваючі ще менш обережні. В'ялена риба тут йде на ура. "Купатися дозволено на всіх пляжах. Ніяких сигналів тривоги нам не надходило", - сказали "Сегодня" в пансіонаті "Дорожник", а в Кирилівці на турбазі "Діана" додали: незважаючи на те, що сезон почнеться з червня, наплив клієнтів дуже великий , так як зараз можна відпочити за 70 грн. з людини, а вже через тиждень вартість відпочинку буде мінімум 80-90 грн.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Холера на Азові: українці рибу не їдять, але купаються". інші кримінальні новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Бондарчук Ольга

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости