Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як відкриття Кримського моста позначиться на турпотоке на Азовське море

  1. ЯКІ РІВЕНЬ ПОПИТУ НА АЗОВСЬКЕ УЗБЕРЕЖЖІ
  2. ВИБІР БЮДЖЕТНИХ ТУРИСТІВ З СУСІДНІХ РЕГІОНІВ
  3. СКІЛЬКИ КОШТУЄ ВІДПОЧИНОК НА АЗОВСЬКОМУ УЗБЕРЕЖЖІ ВЛІТКУ 2018 року
  4. Чи зацікавить КУБАНСЬКІ КУРОРТИ ТРАНЗИТНИХ КРИМСЬКИХ ТУРИСТІВ

На Кубані розраховують, що відкриття Кримського моста активізує і потік туристів в тому числі і на узбережжі Азовського моря. «Вісник АТОР» дізнався у провідних туроператорів, який сьогодні попит на курорти цього регіону і наскільки реалістичні такі очікування.

За даними краснодарської влади, в 2017 році на курортах Азовського моря відпочило 1,3 млн осіб. У цьому літньому сезоні на Кубані також розраховують на інтерес туристів до Приазов'я, в тому числі, через відкриття Кримського моста.

У краї вважають, що російському туристу цікаво подивитися обидва регіони і що гостей залучать і краснодарські пляжі, в тому числі, на Азовському морі.

ЯКІ РІВЕНЬ ПОПИТУ НА АЗОВСЬКЕ УЗБЕРЕЖЖІ

Сьогодні на Азовському узбережжя працює понад 110 об'єктів санаторно-курортного та оздоровчого комплексу, з яких понад 90% яких пройшли процедуру класифікації.

За інформацією туроператорів, попит на азовському напрямку на сезон-2018 в цілому не змінився в порівнянні з торішніми показниками. Як повідомили в прес-службі національного туроператора АЛЕАНА , По окремих об'єктах розміщення відзначається зростання, за іншими - деяке зниження.

Найпопулярніші місця відпочинку Азовського узбережжя - Єйськ, станиці Голубицька і Тамань, селище Пересип і Веселівка.

«Продажі Єйська в цьому році взагалі не змінилися, продажу Темрюкського району виросли незначно», - повідомили експерти туроператора «Дельфін» , Зв'язавши цей факт з розширенням свого асортиментного ряду по даному регіону.

Невисокий інтерес до азовського напрямку на етапі РБ в компанії «Мультітур» пов'язують з тим, що в основному відпочинок на Азовському узбережжі починають бронювати з травня.

«На етапі ранніх продажів цей напрямок бронювалося на рівні минулого року, але загальна частка таких бронювань вкрай мала в порівнянні з іншими регіонами, як і завжди в цей час. Крім того, для Азовського узбережжя поки що характерна велика частка самостійних туристів, яка набуває проживання безпосередньо при прибутті на курорт або за кілька днів до заїзду - через турагентства або туроператорів », - розповіли в компанії.

З урахуванням всіх факторів і поточного попиту, масштабних бізнес-планів у напрямку туроператори не будують. «Активізації попиту туристів понад середньостатистичної норми ми не очікуємо», - заявили в «Дельфіні».

ВИБІР БЮДЖЕТНИХ ТУРИСТІВ З СУСІДНІХ РЕГІОНІВ

В першу чергу, на російське азовське узмор'я їдуть туристи з довколишніх регіонів.

«Даний регіон користується підвищеною популярністю у батьків з маленькими дітьми через« нескінченно »дрібного моря», - відгукуються представники «Дельфіна».

«Море тут тепліше Чорного, швидше прогрівається, відповідно купальний сезон починається тут раніше», - підкреслюють в АЛЕАНА.

За оцінками експертів, туристи цього літа в основному вибирають на Азовському узбережжі розміщення на сніданках або з 2-х разовим харчуванням, їдуть на відпочинок на 6-7 ночей, рідше - на 10-12 ночей.

«Однак таку ж тенденцію спостерігаємо не тільки на цьому напрямку, але і на інших курортах Краснодарського краю», - заявили в «Мультітур», назвавши однією з причин такого скромного вибору «нестабільний економічний стан населення і відсутність зайвих коштів» у внутрішніх туристів.

Щоб не відмовлятися від моря зовсім, наші співвітчизники зменшують кількість днів проживання або економлять на харчуванні, екскурсіях, вартості проїзду, подорожуючи, наприклад, на особистому автотранспорті, тим самим зменшуючи загальну вартість відпочинку.

СКІЛЬКИ КОШТУЄ ВІДПОЧИНОК НА АЗОВСЬКОМУ УЗБЕРЕЖЖІ ВЛІТКУ 2018 року

За даними туроператора АЛЕАНА, вартість розміщення на 7 ночей для двох чоловік починається від 16 400 рублів в першій половині червня, для двох дорослих + дитина - від 20 300 рублів.

За інформацією компанії «Мультітур», в порівнянні з минулим роком ціни на проживання в об'єктах Азовського узбережжя залишаються приблизно на рівні 2017 року. При цьому ряд готелів додали в свою ціну більший набір послуг в порівнянні з пропозицією 2017 року. Наприклад, якщо в минулому році це було дворазове харчування, то в цьому році воно стало триразовим, і ціна при цьому залишилася колишньою.

У «Мультітур» Проживання в готелі на 2 дорослих на початку червня (стандартний номер з вигодами без харчування) в Єйську обійдеться від 1900 рублів за добу. Для порівняння: на тих же умовах в Анапі номер коштуватиме від 2000 рублів на добу.

Про аналогічні трендах говорять і в «Дельфіні». «На Азовському морі багато бюджетних коштів розміщення, але якщо порівнювати бюджетний готель на азовському узбережжі, наприклад, з бюджетним готелем в Анапі, то ціна буде відрізнятися незначно», - відзначають в компанії. Тиждень відпочинку на Азовському узбережжі у цього туроператора обійдеться від 10500 руб. на людину (без харчування), в Анапі - від 12600 руб. (без харчування).

Чи зацікавить КУБАНСЬКІ КУРОРТИ ТРАНЗИТНИХ КРИМСЬКИХ ТУРИСТІВ

Як зазначив віце-губернатор краю Василь Швець, після відкриття переправи для автомобільного руху потік автотранспорту між Кубанню і Кримом може збільшитися відразу на 35-40%, при цьому зросте і потік транзитних мандрівників.

Коментуючи очікування кубанських влади про те, що запуск Кримського моста допоможе оживити і турпотік на азовське узбережжя, учасники ринку говорять про те, що сюди якщо і буде приплив відпочиваючих, то навряд чи він буде статистично значущим.

«Перш туристи, які їдуть до Криму, могли залишитися на нічліг на краснодарської землі, якщо був шторм на морі або чергу на паром. З урахуванням моста в Криму туристи добиратимуться до курортів півострова швидше. Єдина категорія туристів, яка може змінити спочатку вибране місце відпочинку, це ті, яким з якихось причин не сподобається відпочинок в Криму. У цьому випадку не виключено, що ця аудиторія вибере Краснодарський край, проте це буде не Азовське море, а більш розвинені курорти, такі як Анапа або Геленджик », - вважають в компанії« Мультітур ».

Ще більше цікавих матеріалів від АТОР - в нашому каналі на Яндекс.Дзен .

Отримувати новини "Вісника АТОР" також можна, підписавшись на нашу сторінку в Facebook

Безкоштовні онлайн-курси, вебінари АТОР і електронні каталоги туроператорів ви знайдете на порталі "Академія АТОР"

.

Повернутися назад

Новости