Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

PeritoBurrito | «Азимут»: чого чекати від нової російської авіакомпанії?

Це - нова авіакомпанія з базою в Ростові-на-Дону. У традиційно централізованої Росії відкриття авіакомпанії з базою не в Москві - завжди подія. Тому «Азимут» в першу чергу орієнтований на потреби жителів південних регіонів Росії. Маршрутна мережа включає в себе рейси з Ростова-на-Дону і Краснодара на захід і схід країни без потреби робити пересадку в Москві, плюс є і локальні напрямки, які раніше було неможливо подолати без пересадки, наприклад Ростов-на-Дону - Махачкала. Це - нова авіакомпанія з базою в Ростові-на-Дону

Маршрутна мережа «Азимута»

Наприклад, зараз прямі рейси з Ростова до Новосибірська на листопад можна знайти за ціною приблизно в 2 900 рублів за переліт. Квиток «Перемогою» або «Уральськими авіалініями» обійдеться приблизно в 7 тисяч рублів і зажадає пересадки в Москві. Один рейс, правда, поки виділяється із загального вектора: Москва - Омськ. Саме цим маршрутом злітала провідати бабусю засновник PRTBRT Олена Філіппова.

Літаки Sukhoi Superjet (Superjet 100), на даний момент чотири штуки. Літаки абсолютно нові.

Олена Філіппова: У них навіть запах інший! Як в новій машині або в квартирі після ремонту. Сумніваємося, що редакція PRTBRT коли-небудь літала на літаках новіше і чистіше! У всіх літаків трохи нестандартне розташування крісел: один ряд по два сидіння (A, C) і один по три (D, E, F). Відстань між кріслами стандартне, високим людям, як зазвичай, найзручніше займати місця біля проходу.

Тут кілька варіантів: або, як завжди, на Aviasales , Або на сайті авіакомпанії.

На сайті azimuth.aero поки зручніше (а Aviasales і зовсім показує польоти «Азимута» як чартерні).
Підводних каменів при покупці на сайті авіакомпанії помічено не було: вибираєте дати, вибираєте тариф, вводите особисті дані, оплачуєте.

Олена Філіппова: Паспортні дані вводяться на кирилиці, тому будьте уважні - сайт компанії автоматично переводить імена і прізвища на латиницю. Через це у мене виникли проблеми на реєстрації в Омську. Співробітниці компанії протягом 20 хвилин не могли знайти мене в базі. Квиток є, а людини немає. В результаті виявилося, що моє прізвище було записано Philippova, а не Filippova.

Навіть на найдешевших тарифах можна брати з собою ручну поклажу нормального розміру (невеликі сумки, рюкзаки і маленькі валізи). У порівнянні з новими стандартами Мінтрансу це дуже добре і зручно.

Приклад бронювання на сайті авіакомпанії «Азимут»

Тарифна сітка досить проста:

«Легкий» - ручна поклажа 10 кілограмів, без багажу, без можливості повернення квитка;
«Вигідний» - ручна поклажа 10 кілограмів, багаж 23 кілограми, без можливості повернення квитка;
«Оптимальний» - ручна поклажа 10 кілограмів, багаж 23 кілограми, можливість повернути квиток (з доплатою);
«Вільний» і «Комфорт» - ручна поклажа 10 кілограмів, багаж 23 кілограми, можливість повернути квиток без доплати.
«Комфорт» також передбачає місце в перших трьох рядах зі збільшеним простором для ніг і можливістю першим вийти з салону. Але поки він стоїть невідповідно тим невеликим переваг, які пропонуються за тарифом.

Онлайн-реєстрація у «Азимута» поки відсутній, тому краще приїжджати заздалегідь в аеропорт. Якщо ви летите з Москви, то не дивуйтеся, коли побачите на стійці реєстрації персонал в формі компанія UTG - вона займається наземним обслуговуванням рейсів «Азимута» у Внуково. Реєстрація проходить швидко, до розмірів і ваги ручної поклажі особливо не чіпляються.

Олена Філіппова: Обидва рази у Внуково мені довелося їхати на автобусі, але читачам і порталу Aviablogger пощастило більше - їм діставався телетрапами. Літаки обидва рази вилітали на 15-20 хвилин пізніше, але прилетіли без запізнень. Обидва перельоту пройшли відмінно. На рейсах передбачені напої, на далекомагістральних маршрутах (від трьох-чотирьох годин, поки незрозуміло) годують невеликим сендвічем з сиром і шоколадної вафлі. З напоїв - вода, кола і спрайт. Персонал привітний.

В Омськ я везла досить крихкий вантаж, який потрібно було здавати в багаж. Все доїхало в цілості й схоронності. Багаж видали швидко.

Авіакомпанія «Азимут» - відмінний варіант для тих, хто живе на півдні Росії: прильоти у Внуково дозволять компонувати «Азимут» і «Перемогу» для перельотів за кордон, а прямі перельоти в Єкатеринбург і Новосибірськ - зв'язати віддалені один від одного регіони. Глобальна проблема зв'язку регіонів без пересадки в Москві поступово починає вирішуватися!

Якщо хочете знати про авіакомпанію «Азимут» більше, то радимо прочитати інтерв'ю голови ради директорів АТ «Авіакомпанія Азимут» Павла Удода порталу AEX.ru :

Наступний аеропорт, до якого ми придивляємося в якості базового, - Мінеральні Води. Павло Удод

Інтерв'ю генерального директора авіакомпанії Павла Екжанова порталу Aviablogger :

- Якщо в нових ФАП норма безкоштовної ручної поклажі буде знижена до п'яти кілограмів, як ви поступите?
- Ймовірно, теж знизимо до п'яти кілограмів. Але спочатку треба подивитися, що ж там приймуть в результаті. Павло Екжанов

Ціни вказані за переліт в одну сторону по тарифу «Легкий»:

  • Ростов-на-Дону - Новосибірськ - 2 888 рублів
  • Ростов-на-Дону - Єкатеринбург - 1 888 рублів
  • Краснодар - Санкт-Петербург - 2 480 рублів
  • Санкт-Петербург - Краснодар - 2 480 рублів
  • Самара - Ростов-на-Дону - 1 888 рублів

Ціни дійсні на момент публікації. Придбати квитки можна через Aviasales , Або на сайті авіакомпанії azimuth.aero .

Щоб не пропустити цікаві публікації зі світу подорожей, підписуйтесь на наші групи в Facebook і Вконтакте , читайте Telegram канал , А красиві знімки шукайте в Instagram .

Новости