Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Олімпійський Сочі: ви повинні його побачити!

  1. Номерний фонд курорту
  2. Готелі в Центрі Сочі
  3. Готелі в Імеретінкі
  4. Санаторії в Сочі
  5. Що можна встигнути подивитися в Сочі за 1-2 дня
  6. резюме

Олімпіада і Сочі - ці поєднання букв стали для росіян символічними. Минулий в лютому 2014 р зимова Олімпіада показала всьому світу, що може Росія. А точніше, що можуть люди живуть в Росії. Це олімпійські та паралімпійські медалі, і ті об'єкти, які були побудовані до Олімпіади, а тепер стали пам'ятками для численних туристів.

Оглянувши Гірську олімпійське селище та інші об'єкти на курорті Роза Хутір , Ми також прагнули помилуватися грандіозними спортивними об'єктами прибережного олімпійського кластера в Сочі. Крім того, у нас була і більш прозаїчна мета - оглянути об'єкти розміщення на узбережжі: готелі, санаторії та пансіонати.

І на третій день нашої поїздки, рано вранці занурившись в автобус, ми спустилися з гір, тобто виїхали з гірськолижного курорту Роза Хутір і прямували в бік моря - дивитися Сочі.

Відстань 45 км, які поділяють Червону поляну і прибережні райони Сочі, по швидкісній автостраді долається за 40 хвилин. На швидкісному електропоїзді «Ластівка» - за 30 хвилин.

В'їхавши в Сочі, ми закрутили головами на всі боки - стільки всього знайомого і незнайомого миготіло за вікнами автобуса!

Для тих, хто вже був в Сочі, не секрет, що це витягнутий уздовж лінії моря місто.

Для інших - коротка довідка: протяжність міста Сочі по береговій лінії Чорного моря - близько 145 км.

Основа економіки Сочі - це туризм. По всьому узбережжю Великого Сочі розташовані численні готелі, пансіонати, санаторії, будинки відпочинку. Туристів в Сочі привертають море, теплий клімат і близькість гір, які як раз і сприяють тому, що холодні повітряні маси з боку континенту не долітають до сочинського узбережжя. Тому навіть взимку в Сочі досить комфортні умови для відпочинку і лікування.

Тому навіть взимку в Сочі досить комфортні умови для відпочинку і лікування

Вид на морський порт Сочі.

Зараз, в кінці листопада, погода нас теж радувала: яскраво світило сонце, і температура повітря була близько 15 градусів тепла. Ні, не Таїланд, звичайно. Але реально найтепліший і сонячний регіон Росії, не рахуючи недавно приєдналася Криму.

Моє двадцятирічне «невідвідування» міста Сочі інших курортів Краснодарського краю було викликано цілком зрозумілими причинами: ціни на чорноморських курортах росли не по днях, а по годинах, на відміну від рівня сервісу. І за ті ж гроші, які потрібно було викласти за відпочинок в Сочі, я всі ці роки цілком безбідно відпочивала на кращих курортах світу, отримуючи при цьому масу яскравих вражень і комфорту.

Тому, зараз мені треба було чесно відповісти собі на питання: чи змогла Олімпіада в Сочі вплинути на розвиток інфраструктури в Сочі до такої міри, щоб відпочинок тут був не менше комфортним, ніж хоча б на тих же турецьких курортах?

Номерний фонд курорту

Будь-курорт - це перш за все розміщення. Скільки було зіпсовано поганими готелями відпусток, я думаю, пояснювати не треба. Почитайте самі сайти відгуків про готелі на дозвіллі. Тому в першу чергу, нам потрібно було побачити нові готелі в Сочі.

Готелі в Центрі Сочі

Незважаючи на щільну забудову Центрального району Сочі, тут все ж знайшлося місце для нових сучасних готелів:

Незважаючи на щільну забудову Центрального району Сочі, тут все ж знайшлося місце для нових сучасних готелів:

Номер готелю Pullman Сочі центр.

Готель Pullman Сочі Центр 5 * - один з таких. Його висотна будівля розташувалося в 2-х хвилинах ходьби від моря. Хоча за стилем він більше відноситься до міських готелях, в яких приємно зупинитися на час бізнес-поїздки або для подієвого туру. Для відпочинку біля моря всією сім'єю або романтичного уїк-енду я б, мабуть, вибрала інші варіанти. Номери - в строгому стилі. Є басейн, фітнес і спа-лаундж і безкоштовний WiFi.

Точкова забудова в Сочі

А ось вид з номерів відкривається просто шикарний! Частина номерів - з видом на море і старий морський вокзал Сочі. З інших добре видно навколишні квартали. І ці квартали явно демонструють, що сучасна точкова забудова в Сочі процвітає: багатоповерхові житлові комплекси змінили міський пейзаж не так щоб до невпізнання, але разом з тим явно осучаснили його.

Намилувавшись на види з вікон, ми спускаємося до автобусу і їдемо по автодорозі вздовж моря в інший кінець Сочі - оглядати і заселятися в готельний комплекс «Оксамитові сезони».

Готелі в Імеретінкі

Це ціле місто-готель в Імеретинській низовині, з власною інфраструктурою, розташований в одному з наймальовничіших куточків Великого Сочі - в Імеретинській бухті. Так описується цей об'єкт в нашій програмі.

Так описується цей об'єкт в нашій програмі

Готель-місто «Оксамитові сезони» в Імеретинській низовині

Коли ми під'їжджаємо до цього готельного містечку, у багатьох з нашої групи на обличчі читається легке здивування: за вікном видніються хоч і сучасного вигляду, але все-таки типово житлові п'ятиповерхові будівлі. Шлагбаум і будка охоронця на в'їзді, припарковані біля під'їздів автомобілі, дитячі майданчики, газони і лавки - все це доповнює картину, характерну для якогось «елітного» житлового кварталу.

Так, по суті «Оксамитові сезони» - це комплекс апартаментів. І коли ми заселяється в свій номер, це стало б зрозуміло на 100%. У нашому номері (правильніше сказати-квартира) три кімнати і роздільний санвузол. При цьому є міні-бар, холодильник, де лежать 2 пляшки мінеральної води, кабельне ТБ, телефон, Wi-Fi, ванні приналежності (рушники, шампуні, гелі, мило і т.п.)

Огляд «оксамитовий сезон» у нас починається після обіду. До речі, про їжу. Для зручності гостей на території «оксамитовий сезон» розташовано більше 30 точок харчування: піцерії, кафе, суші-бари, спорт-бари, лобі-бари та ресторани. Загалом, голодними ви тут не залишитеся!

Сам комплекс складається з 4 кварталів і резиденції з котеджами.

Сам комплекс складається з 4 кварталів і резиденції з котеджами

Чисті ставки в Сочі

Квартал «Олександрівський сад» розташовується поруч з унікальним субтропічним парком площею 300 га, на території якого росте більше 120 видів представників місцевої флори. Квартал «Чисті ставки» знаходиться між широкої морської набережної та озером орнітологічного парку, з прогулянкових алей якого завжди можна спостерігати за дикими водоплавними птахами. Апартаменти «Екатерініского кварталу», в якому нас і поселили, розташовані на першій лінії моря, до якого зручно прогулюватися по просторому бульвару Надій, де щовечора збираються на вечірній променад багато жителів готелю. Найменування кварталу «Російський дім» обумовлено колоритними ресторанними закладами в слов'янському стилі.

Найбільш зручне розташування на території міста-готелю пропонують резиденції. Це 11 4-х поверхових котеджів з терасами, в яких все розташовує до розслабленого відпочинку: від панорамних видів на гори і море у нас всіх піднімається настрій. І ми розуміємо, що цей готель-місто неодмінно буде користуватися популярністю у гостей Сочі.

Тут є все для того, щоб відпочити пару-трійку тижнів (а то і місяців): дитячі та спортивні майданчики, фітнес-центри, конференц-зали, салон краси, магазини, сувенірні магазини, екскурсійні бюро. Широкий пляж довжиною п'ять кілометрів - ідеальне місце для ранкової пробіжки, занять велоспортом і відпочинку на свіжому повітрі. Додамо до цього розумну цінову політику - і ми маємо ідеальне місце для відпустки всією родиною.

Додамо до цього розумну цінову політику - і ми маємо ідеальне місце для відпустки всією родиною

А ми продовжуємо знайомитися з готельною базою міста Сочі.

Недалеко від «оксамитовий сезон» знаходиться готель «Bridge Resort» 4 *. Його 700 номерів порадують вас міні-баром, сейфом, чайником з чайними і кавовими приладдям, косметичним набором у ванній, а також халатами і тапочками. Велнес-клуб, басейн, тренажерний зал, заняття йогою і власний пляж - для відпочинку. Конференц-зали та переговорні, а також безкоштовний вай-фай - для ділових зустрічей. І для того, і для іншого - ресторани і бари з європейською і російською кухнею.

В цілому, готель «Bridge Resort» - це своєрідний місток між бізнес-готелем і готелем для відпочинку.

В цілому, готель «Bridge Resort» - це своєрідний місток між бізнес-готелем і готелем для відпочинку

А ось наступний готель заслуговує найпильнішої уваги тих, хто планує поїхати на відпочинок в Сочі з дітьми. Мова про ГК «Богатир» 4 *.

Ви побачите його ще здалеку - цей впізнаваний силует казкового середньовічного замку. Ось тільки назва «Богатир» якось не в'яжеться з мотивами з диснеївських казок, в яких виконані інтер'єри готелю. Та й сам готель - явний відсилання до традицій всіх Діснейлендів: він побудований поруч з тематичним парком розваг «Сочі Парк». І проживання в готелі дає його гостям право на відвідування оного парку.

І проживання в готелі дає його гостям право на відвідування оного парку

ГК «Богатир» - казка, що стала бувальщиною!

Звичайно, щоб покататися на атракціонах в «Сочі Парку», не обов'язково жити в готелі. Але як зручно, коли ваші діти не просто знаходяться під наглядом, а потрапляють в створену для них казку: дитячий клуб «Карусель» з вихователями та аніматорами прийме діточок від 5 років. А батьки в цей час зможуть розслабитися в спа-центрі, позайматися на тренажерах або посидіти в ресторані.

Взагалі, море - морем, але мене, як і багатьох інших туристів, хвилювало питання - що варто відвідати в Сочі, щоб було що згадати?

Тому тематичний парк «Сочі Парк» заслуговує на окрему розмову. Туди варто відправитися на цілий день всією сім'єю! Купуєте квиток - і весь день катаєтеся без обмежень на всіх атракціонах парку. Звичайно, якщо голова не закрутиться. У будь-якому випадку, навіть якщо ви не шанувальник американських гірок, варто сюди сходити, щоб прогулятися по п'яти тематичних землям і пофотографуватися.

Тематичний парк атракціонів «Сочі Парк» - ваші діти будуть в захваті!

У нас був всього годину часу на те, щоб випробувати на собі всі принади Сочі Парку. Цього часу мені вистачило, щоб встигнути покататися на 2-х атракціонах - «Жар-Птиці» і «Змія Горинича. Перший подарував мені політ над Сочі на висоту 65 метрів і вільне падіння з цієї висоти. На другому я, на свій сором, виявила, що вживаю ненормативну лексику - просто звичайних слів, коли на швидкості 100 км / год тебе перевертають догори дригом і кидають в круте піке, мені не вистачило, щоб висловити (точніше, прокричати) свої враження від цього атракціону!

А ось на «Квантовий стрибок» я не встигла - хоча якщо чесно, навіть з боку дивитися було страшно! Але і тих вражень, які я встигла отримати, мені вистачило для того, щоб зробити висновок: «Сочі Парк» рулить!

Останнім в цей день ми оглядали готель «Tulip Inn» 3 *. Це в чистому вигляді бізнес-готель, розташований поруч з Медіа-центром, з якого велися трансляції з Олімпійських ігор. Зараз цей Медіа-центр став місцем проведення різних виставок, форумів та інших заходів. А готель «Tulip Inn» 3 * пропонує з комфортом розміститися тим, хто приїхав в них брати участь. Вечеряючи в цьому готелі, відзначаємо гарне різноманітність блюд і їх якісне приготування.

Так добігає кінця наш перший день в олімпійському місті Сочі. А ночі тут як і раніше темні. І темніє швидко. Ми повертаємося в свої апартаменти в «Катерининському кварталі», прикупивши в магазині краснодарських вин для вечірньої дегустації, а також свіжих фруктів і сиру. Дегустація проходить на «ура». І ми розходимося по номерах в чудовому настрої.

Наш другий день в Сочі починається з переїзду з «Катерининського кварталу» в готель «Російські сезони» 5 *. Цей сучасний бізнес-готель одночасно і схожий, і не схожий на інші нові готелі Сочі: його строгий урбаністичний дизайн розбавлений зеленими (в сенсі - з живої зелені) колонами, картинами із зображенням балерин (так-так, натяк про російські сезони Дягілєва, ми зрозуміли).

Отримую ключі від номера і їжу в ліфті на 8 поверх. Виходжу з ліфта, і повернувши за ріг по коридору, бачу перед собою трасу Формули 1 і автодром Сочі у всій красі. Звідси, мабуть, цілком можна було стежити за змаганнями Гран Прі Росії. Але краще робити це, сидячи на трибунах: Формула 1 в Сочі: чого чекати від відвідування

Екскурсія на цей автодром чекає нас після обіду.

А зараз мені треба просто закинути речі в номер (попутно відзначаю його величезні розміри) і спускатися вниз - нас чекає відвідування Першого Міжнародного туристичного форуму, який проходить тут, в Сочі, з 25 по 28 листопада 2014 року. Форум проводиться за сприяння Міністерства культури РФ, Федерального Агентства по туризму РФ, Російського союзу туріндустрії і ряду інших відомств. Мабуть, основне завдання даного форуму - продемонструвати можливості внутрішнього туризму і привернути увагу до російських об'єктам туристичної інфраструктури. Для цього в рамках Форуму пройдуть: XXI Міжнародна туристична виставка «Курорти та Туризм. Сезон 2014-2015 », конгрес« Внутрішній і в'їзний туризм. Проблеми і перспективи », а також ознайомчо-навчальні тури по об'єктах оновленого Сочі. А проходить даний Форум в тому самому олімпійському Медіа-Центрі, який якнайкраще підходить для таких цілей.

З «Російських Сезонів» на Форум організований безкоштовний трансфер. Їхати недовго - хвилин 5-7. Перед входом ми, заповнивши анкету, отримуємо бейджик учасника і проходимо всередину. Стендів на Форумі багато: близько 250 учасників ринку туристичних послуг - професіоналів внутрішнього і в'їзного туризму всіх суб'єктів РФ - приїхали на Форум для вирішення актуальних завдань галузі.

Тому, мені було потрібно більше 2-х годин, щоб обійти всі стенди. Збираю потрібні проспекти і візитки. А першу чергу цікавлюся місцевими, краснодарськими, об'єктами: санаторіями, будинками відпочинку, турбазами, готелями. Набираю стос буклетів по екскурсіях в Сочі. Чи не пропускаю випадку продегустувати краснодарські вина знаменитої виноробні «Фанагорія» (шкода, на виставці немає можливості їх придбати) і краснодарський чай (а ось його прикупила пару упаковок).

Санаторії в Сочі

Прямо з форуму їдемо оглядати пару об'єктів санаторної інфраструктури Сочі. Перший - це санаторно-курортний комплекс «Знання».

Його не дуже новий номерний фонд (оновлено номера тільки підвищеної комфортності) компенсується красивою територією, близькістю до моря (всього 50 м від корпусів санаторію) і відмінними можливостями для лікування органів кровообігу, периферичної та центральної нервової системи, опорно-рухового апарату. Харчування 3-х разове, організовано в дві зміни, за принципом шведського столу, з підбором оздоровчих дієт. Контингент санаторію - в основному люди старшого та похилого віку. Тому сміливо відправляйте туди улюблену тещу або маму-пенсіонерку - там вони будуть у відповідній компанії.

Для людей більш молодого віку я б порекомендувала інший санаторій Сочі - «Південне узмор'я». Тут зараз повним ходом йде реконструкція одного з корпусів, тому відпочиваючі розміщуються в інших корпусах і окремо розташованих віллах. Навіть при побіжному погляді на обстановку видно, що санаторій має великий попит у людей, які стурбовані не стільки хронічними важкими недугами, скільки хочуть підтримати своє здоров'я і поєднати приємне з корисним. Що зручно: в цьому санаторії ви можете пройти найдетальнішу діагностику, після якої вам і буде призначено власне лікування.

А лікувальній базі цього сочинського санаторію, думаю, позаздрять багато закордонні лікарні), тут вам запропонують курс косметологічних і спа-процедур.Отдельний поверх відведений під бальнеолікування, яке проводиться з використанням мінеральних вод і натуральних грязей.

Санаторій «Південному узбережжі» зручний для сімейного відпочинку. Поки ви будете на процедурах, ваша дитина зависне в дитячому містечку з лабіринтами і батутами, або в ігровій кімнаті, де працюють кваліфіковані педагоги. А ввечері теж не буде нудно: концертний зал санаторію періодично приймає у себе зірок естради, тому вас там чекають концерти та вистави.

Загалом, подивившись номера і процедурні кабінети, зачитавши список послуг санаторію і його лікувальних можливостей в отриманої брошурі, я зрозуміла, що і сама б із задоволенням сюди приїхала на пару тижнів. Тим більше, що ціни цілком прийнятні: двотижневе перебування з лікуванням, 3-х разовим харчуванням, користуванням басейном і пляжем обійдеться приблизно в 30 тисяч рублів на людину (в залежності від сезону ціна може змінюватися). Так що, панове, беріть на замітку цей санаторій!

Що можна встигнути подивитися в Сочі за 1-2 дня

Ну, а ми приступали до екскурсійної частини нашої програми в Сочі.

І першою нас чекала траса Формули 1 на автодромі в Сочі.

Ніде правди діти, я давня фанатка Формули 1, і дивилася гран-прі формульних гонок ще в ті часи, коли за команду Ferrari виступали Міхаель Шумахер і Рубенс Барікелло, а в їх вічному супернику - команді Мерседес McLaren - Міка Хаккінен став чемпіоном світу. Тому для мене повернення гонок Формули 1 в Росію було значущою подією.

І ось ми під'їхалі до автодрому Сочі. На вході нас зустрічає дівчина-гід и розповідає про ті, что нам зараз нужно Побачити. Отже, власне траса Формули 1 в Сочі розташована на территории и вокруг Олімпійського парку, де пройшла зимова олімпіада 2014 року. У роли головного архітектора траси, як и на багатьох других автодромах Ф1, Виступивши відомій архітектор Герман Тільке. Він зазначив, що трек в Сочі швидкий з рухом за годинниковою стрілкою, є ділянки для швидкості вище 300 км / ч, а так само повороти на швидкості 200. Все це глядачі можуть спостерігати з 5 основних трибун. А загальна місткість автодрому - 42000 осіб.

Потім нас ведуть всередину будівель автодрому. В ході екскурсії ми дивимося приміщення з безліччю моніторів, звідки за ходом гонки спостерігають комісари; робочу кімнату преси, де під час гран-прі розташовуються представники акредитованих ЗМІ; бокси, в яких обслуговуються боліди. І нарешті виходимо на саму трасу. Стоячи тут, перед центральною трибуною, я уявляла, як простір навколо наповнюється ревом моторів, і гонщики, а також натовп глядачів на трибуні і перед екранами, завмирає в очікуванні старту гонки ...

Стоячи тут, перед центральною трибуною, я уявляла, як простір навколо наповнюється ревом моторів, і гонщики, а також натовп глядачів на трибуні і перед екранами, завмирає в очікуванні старту гонки

Автодром Сочі. Ласкаво просимо на Гран-прі Росії чемпіонату Формули-1.

Зараз, в променях заходу, траса була схожа на пригрівшись на сонці змію, готову в будь-який момент ожити і «зашіпеть» під колесами болідів. А ми, отримавши на пам'ять сувеніри - брелоки та браслети з символікою автодрому Сочі, покидали світ королівських гонок і переміщалися на об'єкт по сусідству - Олімпійський парк, який, безсумнівно, є головною новою визначною пам'яткою Сочі.

Олімпійський парк в Сочі - це те місце, яке всім добре знайоме за трансляціями з зимової Олімпіади. Пам'ятаю, як я дивилася відкриття Олімпіади і захоплювалася красою цих споруд: Ковзанярський центр «Адлер-Арена», Палац зимового спорту «Айсберг», Керлінговий центр «Крижаний куб», Льодовий палац «Великий» Льодова арена «Шайба», Олімпійський стадіон «Фішт ».

Цей місце в Сочі варто відвідати всім бажаючим сфотографуватися на тлі знаменитих олімпійських об'єктів і доторкнутися до частинці Олімпійських баталій, тим більше що вхід в Олімпійський парк абсолютно безкоштовний для всіх.

Олімпійський Парк в Сочі. Росіянам є, чим пишатися після зимової Олімпіади в Сочі 2014.

Ви точно не залишитеся байдужими, дивлячись на розміри і форми олімпійських споруд. Вдень можна покататися на велосипедах, роликах, трицикли і сігвеях по рівному асфальту Олімпійського парку. Прокат всіх цих «покатушек» тут дуже добре організований. Навіть для самих маленьких відвідувачів Олімпійського парку передбачено катання на спеціальних дитячих електромобілях.

Але ми приїхали ввечері, тому що нашою метою, крім огляду олімпійських комплексів, було відвідування світломузичного фонтану. Чаша, в якій горів олімпійський вогонь, утворює єдину форму з фонтаном і розташовується в центрі Олімпійського парку. Чаша зображена у вигляді популярного персонажа російських казок - Жар-птиці з розпростертими крилами і спрямованою вгору головою. Розмах крил птаха - 100 м, висота - 50 м.

Саме тут і проходить незабутнє шоу, з'єднало в собі витонченість водних струменів, гру різнокольорових світлових променів і оживаюче під звуки російської класичної музики. Фонтан досягає висоти до 60 метрів. Повірте, це по-справжньому красиво! Незважаючи на те, що до вечора в Сочі помітно похолодало, і на площі перед фонтаном гуляв свіжий вітер з моря, ми стояли і дивилися як заворожені на це видовище ...

Це був наш останній вечір в Сочі. Назавтра ми мали попрощатися з цим гостинним містом і з набирає висоту літака з сумом спостерігати, як бірюзове море під його крилом змінюється засніженими краєвидами середньо рівнини ...

Але перед тим, як вивантажити нас з автобуса на стоянці перед аеропортом, наш гід на півгодини завіз нас на Адлерский ринок, де ми накупили собі і ароматних приправ, і свіжих фруктів, і різнобарвною Чурчхелла, і звичайно - купу футболок / кепок / кухлів / магнітів з олімпійською символікою сочинської олімпіади.

Ринок в Адлері

резюме

Ще кілька моментів, які хотілося б виділити.

Як ви зрозуміли, в Сочі варто приїхати відпочити - є, де розміститися і є, що подивитися.

Але якщо у вас десь в глибині душі дозріло бажання зробити це місто своїм місцем проживання, то купити квартиру в Сочі - це цілком реально. Мені в руки попався каталог нерухомості в Сочі, і я була здивована - ціни на новобудови тут куди більш доступні, ніж в рідній Уфі. Так що, тим, хто мріє про будиночок біля моря, є над чим подумати: щоб дістатися до будиночка в Іспанії або в Болгарії, ще треба візу отримати, а тут - жодних проблем, в тому числі - мовних.

І ось тепер, повертаючись до питання, яке я собі поставила перед поїздкою в Сочі, можу сміливо відповісти: так, зараз Сочі - гідне місце для відпочинку. І я обов'язково приїду сюди знову.

Катерина Титова.

PS Коли я писала цю статтю, то навіть не припускала, що менш ніж через півроку я не тільки повернуся в Сочі, але і залишуся тут жити і працювати. Як це сталося, читайте в цих статтях:

Так що, як бачите, це відвідування міста Сочі стало для мене доленосним :-)

Новости