Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Названі "автомобільні" регіони України

  1. Орфографічна помилка в тексті:

30 січня 2016, 4:37 Переглядів: 30 січня 2016, 4:37 Переглядів:   Найчастіше автомобілі, традиційно, купують в Києві

Найчастіше автомобілі, традиційно, купують в Києві. Фото: & nbsp; rtr.ua.

У 2015 році відбулися кардинальні трансформації на українському авторинку. Змінилися не тільки смаки покупців, а й регіони, в яких найбільш активно стали купувати автомобілі. Причому, в деяких регіонах, незважаючи на кризу і загальний спад продажів в країні, обсяги реалізації дорогих авто не тільки не впали, а навіть зросли, передає AUTO-Consulting .

Як і раніше, лідером продажів нових автомобілів є Київ. Тут в 2015 була реалізована добра третина всіх куплених в країні авто - близько 30%. І в столиці продажі впали менше, ніж в цілому по ринку. Всього на 31%, тоді як спад продажів по Україні в цілому досягав 49,7%.

Таке ж - найменше падіння продажів - продемонструвала і Одеська область. І майже таке ж скорочення обсягів реалізації - мінус 31% в порівнянні з 2014 роком, продемонструвала Херсонська область. Правда, на відміну від Києва та Одеської області, в Херсонському регіоні на 45% зросли продажі преміальних авто.

Правда, на відміну від Києва та Одеської області, в Херсонському регіоні на 45% зросли продажі преміальних авто

Ще чотири області, в яких виросли продажі преміальних авто - це Рівненська (+ 23%), Чернівецька (+ 18%), Волинська (+ 14%) і Миколаївська (+ 2%). У Кіровоградській області продажу дорогих автомобілів залишилися на тому ж рівні, що і в 2014. У всіх інших регіонах України вони впали.

Найдорожчі автомобілі - Luxury-сегмента (нагадаємо, що сюди входять Bentley, Rolls-Royce, Ferrari, Aston Martin і т.п.), найбільш активно в 2015 купували у Львівській області - + 200%. На 50% продажу автомобілів Luxury виросли в Київській області. А у Вінницькій, - вони залишилися такими ж, як в 2014. Що теж непоганий показник на тлі загального спаду продажів.

Цікава картина по бюджетним автомобілям так званого сегмента Low Cost. А ось їх реалізація, як і продажу авто середнього цінового сегмента впала у всіх без винятку областях України.

А найбільше падіння продажів, у порівнянні з 2014 роком, продемонстрували, зі зрозумілих причин, Луганська (-84%) і Донецька (-83%) області. Вони ж лідери і по спаду авторинку в цілому.

З регіонів, які не входять до зони бойових дій, найбільше падіння продажів відзначається в Дніпропетровській області - мінус 62%. Хоча, в 2014 році за обсягами реалізації нових автомобілів Дніпропетровська область була на другому місці після Києва.

Треба відзначити, що найменший спад продажів нових автомобілів в цілому зафіксовано (в основному) в тих областях, де виросли продажі преміальних і люксових авто. За винятком Києва, де покупці в 2015 були скромніші, ніж у регіонах. Таким чином непогану (в порівнянні з іншими) купівельну активність продемонстрували лише 13 з 26 областей України. Треба сказати, що авторинок, немов дзеркало, відображає економічну ситуацію в регіоні. І покупка нових авто або приватними особами, або бізнесом - це і є індикатор економічної активності.

Нагадаємо, що всього по Україні в 2015 році було продано 46443 нових легкових автомобілів, що на 49,71% менше, ніж роком раніше. За даним показником Україна скотилася на 25 місце в Європі, поступившись за обсягом продажів таким країнам як Фінляндія, Румунія, Словаччина, Угорщина , Греція, Словенія і навіть крихітному Люксембургу.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Названі" автомобільні "регіони України". інші Авто новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости