Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися до Криму в 2020 році: на поїзді, літаку, автомобілі, автобусі

  1. Як дістатися до Криму на літаку
  2. Дешеві перельоти в Сімферополь
  3. Як доїхати до Криму на поїзді
  4. На автомобілі по Кримському мосту
  5. Декілька порад:
  6. До Криму на автобусі

Мільйони росіян вибирають кримські курорти для літнього відпочинку з дітьми. І якщо раніше багато, хто хотів би вирушити на півострів, не наважувалися зробити це через транспортних складнощів, то з завершенням будівництва автомобільного та залізничного моста проблема, як дістатися до Криму, зникла. Потрапити на острів можна на поїзді, автомобілі, автобусі. Але, мабуть, самий зручний і швидкий спосіб - це літак.

Як дістатися до Криму на літаку

У Сімферополі - транспортному центрі півострова - знаходиться міжнародний аеропорт «Сімферополь». Він обслуговує внутрішні рейси, що пов'язують Крим з російськими містами (розклад польотів можна знайти на сайті аеропорту: sipaero.ru). У минулому році сезонні і регулярні рейси перенесені в новий термінал, розташований в селі Укромне (17 км до центру міста). Його відкриття багаторазово збільшило пропускну спроможність аеропорту.

Дістатися до Криму на літаку можна не тільки швидко (переліт з Москви займе трохи більше 3 годин), але і часто дешевше, ніж іншими видами транспорту. Особливо після того, як з Москви до Сімферополя були запущені прямі бюджетні рейси (Red Wings, S7, Уральські авіалінії, Аерофлот).

Вивчити розклад авіарейсів і знайти дешеві квитки можна на Skyscanner або Aviasales . За лічені секунди сервіси знайдуть кращі варіанти. Звертайте увагу на параметри ручної поклажі і багажу (вага і розміри), які зазвичай вказуються під ціною.

Дешеві перельоти в Сімферополь

Зрозуміло, вартість авіаквитків залежить від перевізника, міста вильоту, від дати бронювання і наявності знижок, від сезону, від того прямої це рейс або з пересадкою. У листопаді та грудні кількість прямих авіарейсів, що з'єднують Сімферополь з іншими російськими містами, скорочується. Найдешевші квитки в Крим можна купити в лютому, березні і листопаді, коли попит на цей напрямок падає. Навпаки, в червні, липні, серпні - найкращий час для відпочинку в Криму - авіаквитки користуються найбільшим попитом.

Календар низьких цін на авіаквитки в Сімферополь:

З аеропорту на кримські курорти можна доїхати на міжміських автобусах. З нового терміналу в будь-яку точку півострова швидко і недорого доставить таксі. Вартість проїзду залежить не тільки від відстані, але і від класу обраної машини. Крім того, можна замовити індивідуальний трансфер або орендувати автомобіль .

Також з аеропорту Сімферополя можна доїхати міським транспортом до Центрального автовокзалу або до залізничного вокзалу, а звідти на рейсовому автобусі, маршрутці або знаменитому кримському тролейбусі дістатися до будь-якого курорту півострова.

До речі, кримський тролейбус - це транспортна система, в яку входить не тільки проїзд в межах міста, як це зазвичай буває, але це також унікальний вид міжміського транспорту, який пов'язує між собою Сімферополь і курорти Південного берега Криму.

Саме в Криму знаходиться гірська міжміська тролейбусна лінія і найдовший тролейбусний маршрут в світі. Його довжина - 86 кілометрів. Це відстань між Ялтою і Сімферополем можна подолати за 2,5 години. Якщо добиратися до Ялти на тролейбусі з аеропорту Сімферополя, тролейбусний маршрут складе 96 кілометрів. Звичайно, на маршрутці, таксі або рейсовому автобусі можна доїхати швидше (приблизно за 1,5 години), але це відмінна можливість почати знайомство з визначними пам'ятками Криму прямо з вікна тролейбуса.

У Криму є ще одна транспортна визначна пам'ятка - найкоротша трамвайна гілка в Європі (за деякими даними - в світі). Її довжина складає всього 1800 метрів. Прокладена вона недалеко від Євпаторії і призначена спеціально для доставки відпочиваючих до моря.

Як доїхати до Криму на поїзді

Добиратися на півострів на поїзді, зрозуміло, набагато довше, ніж прямим авіарейсом з Москви. Однак, з відкриттям залізничного моста через Керченську протоку життя мандрівників стала легше і комфортніше. З моменту відкриття продажу квитків на поїзди за маршрутами Санкт-Петербург - Севастополь і Москва - Сімферополь пройшло зовсім небагато часу. Але навіть за такий короткий період кримський маршрут потрапив в топ-15 найпопулярніших залізничних напрямків на зимові свята.

Перші поїзди вирушать 23 грудня з Московського вокзалу Санкт-Петербурга і 24 грудня з Москви з Казанського вокзалу. До літа 2020 року планується запуск поїздів з інших російських міст.

З Москви до Сімферополя пасажирів доставлятимуть чотири двоповерхові поїзди №27 / 28 з вагонами СВ і купе. Час в дорозі - 33 години. Вартість проїзду у вагоні купе - від 2966 рублів, в СВ - від 9952 рублів. У цю суму включено постільну білизну, гаряче харчування, рушник. В купе можна провозити дрібних домашніх вихованців.

По маршруту Санкт-Петербург - Севастополь курсуватимуть п'ять одноповерхових поїздів №7 / 8, склади яких сформовані з плацкартних і купейних вагонів. Час в дорозі - 43,5 години. Місце в купе коштує від 3906 рублів, в плацкарті - від 3500 рублів. В плацкартному вагоні можна провозити домашніх тварин, у вартість проїзду не входить харчування.

Вартість квитків в залежності від сезону і попиту буде мінятися. Також значно різниться ціна в плацкартному вагоні на верхні і нижні полиці. Компанія-перевізник застосовує систему динамічного ціноутворення при продажу квитків у СВ і купе, а також систему знижок. Проїзд для дітей до 5 років без надання окремого місця безкоштовний.

Проїзні документи продаються за 45 діб до дати відправлення.

Проїзні документи продаються за 45 діб до дати відправлення

Де купити квиток на поїзд до Криму

  1. Забронювати онлайн на сайті транспортної компанії « Гранд Сервіс Експрес »Або в мобільному додатку« ГСЕ Квитки ».
  2. Вибрати місця на сайті РЖД, з подальшою оплатою проїзних документів на сайті перевізника.
  3. Купити в касах ж / д вокзалів.
  4. Скористатися сервісом з пошуку і продажу квитків Туту.ру , Оформивши проїзний документ з електронною реєстрацією на сайті.

Чому багато пасажирів вибирають Туту.ру:

  • Легко зареєструвати особистий кабінет на сайті. Це відбувається автоматично при введенні пошти.
  • Розібратися з навігацією і алгоритмами покупки можна з першого разу.
  • Детально описано оснащення вагонів різних категорій - хороша підказка при виборі місця.
  • Економія часу - не треба їхати на залізничний вокзал і втрачати час в черзі.
  • Оплатити можна банківською картою.
  • При оформленні замовлення можна використовувати промокодом і Кешбек, а після покупки сервіс пропонує знижки і бонуси.
  • Зареєстрованим користувачам не потрібно кожного разу заповнювати поля з даними пасажирів.
  • У купейних, сидячих і плацкартних вагонах можливий передзамовлення, що особливо актуально в сезон на популярних маршрутах.
  • Для посадки в поїзд пасажиру не потрібно отримувати в касі паперовий варіант проїзного документа. Досить пред'явити паспорт і фотографію електронного квитка на будь-якому мобільному пристрої.

Запуск поїздів на півострів, ймовірно, збільшить кількість туристів, охочих відпочити в Криму, оскільки добиратися на курорти стане незрівнянно простіше і зручніше. Особливо це актуально для тих, хто їде з маленькими дітьми і великим багажем.

На автомобілі по Кримському мосту

З відкриттям моста дорога до Криму для легкових автомобілів і пасажирських автобусів стала швидше, зручніше і економніше. Тепер мандрівникам не страшний ні вітер, ні шторм: міст функціонує в будь-яку погоду.

Кримський міст - найдовший в Росії. Його протяжність - 19 км. Максимально дозволена швидкість - 90 км / год. Проїхати його можна за 15-20 хвилин. Є пункти огляду машин з обох сторін, але перевірка не тотальна. Зупинка на мосту заборонена. Проїзд безкоштовний.

Очевидно, що любителі подорожувати на машині навіть з відкриттям залізничного сполучення навряд чи пересядуть на поїзд. Якщо порівнювати з іншими способами потрапити в Крим, поїздка на особистому автомобілі найвигідніша в перерахунку на одну людину з урахуванням того, що на відпочинок до Криму на машині зазвичай їздять з друзями або всією сім'єю. І це стосується не тільки витрат на дорогу. На машині можна об'їхати весь Крим, заощадивши на автобусних квитках і екскурсіях, зняти більш дешеве житло на віддалі від моря, їздити в місця, куди не добратися громадським транспортом.

На курорти Краснодарського краю і Кримський півострів веде федеральна траса М4 «Дон» платна. Її протяжність від Новоросійська до Москви - 1543,7 км. Проїзд по платних ділянок потребують додаткових витрат, але їхати по ним швидше і комфортніше. Дозволена швидкість - від 90 до 130 км / ч.

Час в дорозі, природно, залежить від місця відправлення. Відстань від Москви до Керчі (1560 км) в середньому можна подолати за 20-22 години. Це час без урахування зупинок, ночівель, перекусів. До того ж потрібно додати час від Керчі до обраного курорту (це ще 200-300 км).

З Санкт-Петербурга до Криму (2400 км) дорога на автомобілі по трасах М10 і М4 «Дон» займе 30-32 години. З Ростова-на-Дону (500 км) доїхати можна за 8-9 годин. З Краснодара (250 км) - за 5 годин, з Воронежа (1050 км) - за 13-15 годин, з Пермі і Челябінська (2900 км) - за 2-3 дні.

Ще дешевше, ніж на особистому автомобілі, вийде дістатися до Криму на попутній машині, яку можна знайти на BlaBlaCar . Можна домовитися з іншими пасажирами розділити на всіх витрати на оплату платних ділянок і бензину і за порівняно невеликі гроші доїхати до потрібного місця. Втім, цей варіант підійде не всім.

Декілька порад:

  • Туристам, подорожуючим на машині, можуть знадобитися: карта траси М4 «Дон», інформація про платні ділянках, тарифах на проїзд, про розташування заправок, закусочних, кафе, парковок, зупинок, туалетів, автосервісів, постів ДАІ, мобільні додатки Яндекс.Карти, MAPS.ME, Яндекс. Заправки, Автодор, 2Gis.
  • Запасіться бензином: в Криму і Краснодарському краї паливо дорожче.
  • При плануванні сімейної поїздки на автомобілі важливо по максимуму виключити на шляху проходження можливі «неприємні» сюрпризи. Тому необхідно заздалегідь розрахувати відстань між містами і прикинути приблизний (в залежності від марки автомобіля) витрата бензину.
  • Якщо ви їдете в Крим на машині з дітьми, підготуйся до поїздки як слід: візьміть з собою запаси їжі, води, ліків, подбайте, щоб маленьким мандрівникам було не нудно.
  • Якщо вирішите по дорозі заночувати в готелі, пошукайте відповідний за умовами і ціною варіант на сайті Hotellook . А якщо ще не вирішили, де зупинитися в Криму, пропонуємо огляд недорогих сімейних готелів , готелів середньої цінової категорії і vip-готелів для відпочинку з дітьми .

До Криму на автобусі

Поїздки на далекі відстані на автобусі складно назвати комфортними. Проте є туристи, яким подобається такий спосіб подорожі, і вони знаходять в ньому свої плюси.

Наприклад, з Москви до Сімферополя на поїзді можна доїхати за 33 години, заплативши за місце в купе 2966 рублів, за СВ - 9552 рублів. Переліт з цього ж маршруту займе близько трьох годин. Вартість квитків туди і назад - 7528 рублів. Виходить дорожче, ніж в купе. Якщо відправитися в Крим на автобусі, дорога з Москви до Сімферополя займе 29 годин, за квиток і одне місце багажу доведеться заплатити 2888 рублів. Це дешевше і швидше на 4 години, ніж на поїзді.

Квиток в купе поїзда Санкт-Петербург - Севастополь буде коштувати 3906 рублів, в плацкартному вагоні - 3500 рублів. Дорога займе 43,5 години. Вартість авіаквитка - 5700 рублів в одну сторону. Переліт - 4,5 години. Прямого автобуса з Північної столиці до Севастополя немає: дістатися можна тільки до Сімферополя з пересадкою в Москві. Найдешевший квиток - 3640 рублів, час у дорозі - 44-46 годин. Очевидно, що особливої ​​вигоди в поїздці з цих міст до Криму на автобусі з урахуванням витраченого часу немає.

Якщо порівняти ціни квитків на літак і автобус з інших російських міст (звідти поки неможливо доїхати до Криму на поїзді), подорож на автобусі може бути вигідніше.

  • Автобус довезе пасажирів з Краснодара до Сімферополя за 7,5-8,5 годин за 1365 рублів. Квиток на літак коштує 6048 рублів, переліт з пересадкою в Москві займе 12 годин.
  • Проїзд з Волгограда до Сімферополя на автобусі обійдеться в 2700 рублів. Час в дорозі - 18 годин. За переліт з пересадкою в столиці заплатите 8614 рублів (у вартість включено багаж).
  • З Ростова-на-Дону на автобусі доїхати можна за 13 годин, заплативши 1 425 рублів. Квиток на літак з чотиригодинний пересадкою в Мінеральних Водах буде коштувати 3010 рублів. Прямий рейс - від 4330 рублів. У вартість квитків включена тільки ручна поклажа до 10 кг.
  • З Казані на автобусі доведеться добиратися через Москву. Час в дорозі - 39 годин, вартість квитка - 3500-4200 рублів. Переліт з Казані до Сімферополя з пересадкою в Москві з включеною в ціну ручною поклажею обійдеться в 8776 рублів.
  • Прямих рейсів з Саратова до Сімферополя немає. Дістатися можна за 16 годин, зробивши пересадку в Москві, за 7907 рублів. Автобус довезе до місця за 26 годин і 3400 рублів.
  • З Єкатеринбурга можна доїхати на автобусі до Криму, але тільки до Алушти, майже за дві доби (43 години), заплативши за квиток 4400 рублів. Задоволення від такого тривалого подорожі мало. У той час як на літаку, заплативши 5300 рублів (з багажем і харчуванням), можна без пересадок дістатися до місця відпочинку за 4,5 години.

Використовувані для порівняння ціни на квитки актуальні на кінець грудня 2019 року.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями:

Сподобалася стаття?

Новости