Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

WikiZero - Австралійська столична територія

Wikipedia

open wikipedia design.

Австралійська столична територія, АСТ ( англ. Australian Capital Territory, ACT) - територія в складі австралійського союзу , Що включає місто Канберри , А також невелику сільськогосподарську зону і Національний парк Намаджі . Населення - 357 222 осіб [2] (7-е місце, перепис 2011 року). Села і спільноти, розташовані в АСТ, включають Уільямсдейл ( англ. Williamsdale), Топ Наас ( англ. Top Naas), Уріарра ( англ. Uriarra), Тарві ( англ. Tharwa), Оакс Естейт ( англ. Oaks Estate), Пірсес Крик ( англ. Pierces Creek), хол ( англ. Hall), а також невелику ділянку узбережжя в районі Джервіс Бей ( Jarvis Bay territory ) [3]

АСТ є анклавом на території Нового Південного Уельсу . Площа - 2358 км (8-е, тобто останнє місце серед штатів і материкових територій країни). 46% території займає Національний парк Намаджі . Найвища точка території - гора Бімбері [En] .

проект нової столичної території з'явився в кінці XIX століття , В процесі освіти Австралійського Союзу. В 1901 році була підписана австралійська конституція , Згідно з якою Новий Південний Уельс повинен був передати невелику ділянку землі на півдні штату новому федеральному уряду. Місце для майбутньої столиці було вибрано як нейтральне положення між двома найбільшими містами Австралії - Сіднея і Мельбурна , Які претендують на звання столиці. Територія була передана державі в 1911 , І в 1913 році почалося будівництво Канберри .

Федеральний уряд офіційно переїхало з Мельбурна до Канберри лише 9 травня 1927 року , Коли завершилося будівництво будівлі парламенту . Перший час частина відділів і департаментів продовжували залишатися в Мельбурні, але пізніше поступово були переміщені в нову столицю.

Територія спочатку була відома як територія федеральної столиці (ТФС), в 1938 році була офіційно перейменована в Австралійську столичну територію.


This page is based on a Wikipedia article written by contributors ( read / edit ).
Text is available under the CC BY-SA 4.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.

Новости