Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

вина Австралії

  1. В країні кенгуру
  2. особливості продукту
  3. Що вибрати?


Виноробна галузь Австралії - одна з наймолодших на нашій планеті. Перша культивована лоза з'явилася тут лише в кінці XIX століття, а тому довгі роки материк вважався винної околицею, яку ніхто не сприймав серйозно. Але в кінці ХХ століття вина Австралії раптом увірвалися на світовий ринок, вразивши знавців дивним своєрідністю і якістю.

В країні кенгуру

Довгий час учасниками винних турів по Австралії були лише місцеві гурмани, супроводжувані зграйками кенгуру. Сьогодні все більше наших співвітчизників прагне побачити далекий материк і, поєднавши приємне з корисним, відправитися в винний тур по його кращим регіонах.
Енергійний розвиток виноградарства і розширення плантацій дозволило австралійцям істотно наростити обсяги продукції, що випускається. Чималий внесок у виноробній благополуччя внесли і новітні досягнення в сфері сільського господарства. На якість вина Австралії незмінно позначаються сверхгігіенічние сучасні виробничі технології.

особливості продукту

Власний стиль вин Австралії неможливо сплутати ні з яким іншим. Всі вина відверто фруктові, їх аромати і післясмак структуровані витримкою в бочках з дуба. При цьому цінова категорія абсолютної більшості австралійських вин цілком демократична і дозволяє купувати такий продукт гурману навіть середнього достатку.
Багато вина Австралії - купажні, тобто вони виготовлені з винограду, дозрілого в різних регіонах країни. Змішування плодів суперечить європейському підходу до виноробства, але австралійці вважають, що саме в ретельному відборі і змішуванні сировини криється запорука їхнього успіху. Секрети місцевих виноробів гарантують стабільну якість вина з року в рік, не залежно від погодних чи інших умов.
Основні виноградні плантації зосереджені в південній частині континенту, де клімат відрізняється особливою м'якістю. Візитною карткою всього величезного асортименту вина Австралії незмінно є продукт з сорту Сіра, вивезеного з Франції. Ці плоди дають широкі можливості для творчості, і австралійські винороби готують з Сіра і легкі столові вина, і насичені десертні, і марочні з відтінками шкіри і червоного перцю в смаку.

Що вибрати?

Для класифікації вина Австралії в країні введена особлива система, що гарантує достовірність відомостей, зазначених на етикетці пляшки. Головні дані, які зобов'язаний повідомити споживача виробник вина, - рік врожаю, сорт ягід і регіон, де їх зібрали.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 14.01.2015


фотографії

Популярні статті



Що вибрати?

Новости