Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Національна кухня і напої в Австралії на порталі Паблік Тревел Рибінськ

Національна кухня і напої в Австралії

Що собою сьогодні являє австралійська кухня? Як виявилося, це англійська кухня, гарненько пристосована до місцевих австралійських умов.

Національна кухня і напої в Австралії

Треба сказати, що ранкова трапеза в Австралії зазвичай складається з цілого ряду австралійської їжі - це кілька австралійських овочів, хліб, австралійські яйця, сосиски, австралійська шинка або одне гаряче австралійське блюдо.

Національна кухня і напої в Австралії

Австралійський ленч теж схожий на англійський ленч. Його австралійці готують з біфштекса з австралійським картоплею або австралійським цибулею, австралійський м'ясний паштет або австралійський салат з майонезом, який прикрашений тим же "Честер".

Австралійська кухня - одна з найбільш різноманітних і «строкатих» кухонь світу. Базуючись на англо-ірландських традиціях, вона увібрала в себе величезну кількість кулінарних прийомів азіатської кухні, особливо японської, китайської і малайської.

М'ясні продукти грають ключову роль - поряд з традиційним австралійським стейком з кров'ю, а також ягнятиною і свининою всіляких способів приготування, широко використовуються м'ясо кролика, кенгуру, страуса ему, крокодила, опосума або "місцеві делікатеси» з жуків і личинок «уітчетті».

Популярні м'ясний пиріг з листкового тіста - «пай», мариноване яловиче філе з каррі-шпинатом і густим соусом «бітрут», великий біфштекс «капіта», кенгуру в соусі з «квандонг» ( «десертний персик»), страви із серії «буш Таккер »(на вугіллі), курчата« Мельбурн »під соусом, біфштекс з м'яса кенгуру з грибами, а також салат з згорнутих трубочками тонких шматочків шинки і азіатські« сате ». Копчені реберця популярні поряд з беконом або піцою, китайський смажений рис з куркою йде на додаток до гострого супу «том-ям», а середземноморська «долма» зустрічається не рідше російських пельменів. На перекуску популярні «ролл-сендвічі» - скорочення в рулет бутерброди з усілякою начинкою, а також «вегеміт» - густа темна маса з овочів і тіста, намазуємо на хліб.

Правда, в той же час, австралійці, мабуть, тому що не особливо люблять готувати їжу, здатні обмежитися просто декількома австралійськими сандвічами. Вони можуть з'їсти їх прямо під відкритим небом або сидячи на австралійській лавці або на газоні в австралійському парку.

Національна кухня і напої в Австралії

Вечеря складається з супу або закуски, м'ясного або рибного блюда і десерту (найчастіше рулету з варенням).

Австралійці люблять готувати страви з яловичини, у великій кількості споживаючи її, і в дуже малому - австралійської баранини. Австралійське м'ясо готують, добре прожарюючи.

Австралійське м'ясо готують, добре прожарюючи

Національна кухня і напої в Австралії

Австралія щедра на рибу. Тут, крім відомих на європейському узбережжі, тут водиться і багато австралійських місцевих видів, наприклад, як австралійський шпепер, що нагадує за смаком нашого судака, або австралійської баракуди - з досить жорстким м'ясом, австралійський вайтбейт - дрібна австралійська рибка, досить смачненька і в смаженому, і консервованому вигляді. Австралійські мідії австралійської кухні майже невідомі. Але в Австралії дуже люблять готувати страви з лангуст і устриць.

Історично на кухню Австралії істотно впливали британські кулінарні традиції. Крім того, іммігранти привнесли азіатські і середземноморські особливості приготування їжі. На сучасному етапі розвитку австралійська кухня відрізняється інтернаціональністю. Характерною рисою є адаптація традиційних рецептів різних кухонь для сучасної австралійської, в ресторанах носить мітку «Modern Austrailian». Споконвічна австралійська кухня - кухня аборигенів ( «bush tucker») - відроджується, особливо австралійські гурмани полюбили приправи з рослин, які ростуть в країні.

Найпоширеніші продукти, що використовуються для приготування австралійських національних страв: м'ясо (курчати, кенгуру, ему, опосума, крокодила, яловичина), овочі і фрукти ( «австралійський томат», картопля, помідори, огірки, кванденг - «десертний персик», Давідсон - невелика зливу, «warrigal greens» - австралійський сорт шпинату, пальчиковий лайм), різні морепродукти.

Як приправи в національній кухні використовуються тасманський перець, лимонний і анісовий мирт, масло горіха макадамії.

Австралійські кухарі, крім всіх видів овочів, які зустрічаються в Європі, готуючи різні страви, використовують тропічні австралійські фрукти, наприклад, австралійські іньям і таро, папайа і банани, а також ананаси. До м'ясних страв вони смажать банани, а сік ананаса застосовують для приготування австралійських напоїв, для вимочування австралійським птиці (тобто як маринад). Однак найпоширеніші - австралійські помідори.

Національна кухня і напої в Австралії

До речі, австралійці уславилися великими любителями австралійського чаю. Вони люблять пити каву і австралійське молоко, фруктові води і пиво (як правило, в певних). А прохолодні австралійські напої в Австралії готують з фруктових соків з додаванням австралійського лимона, а також листя австралійських м'яти і імбиру. В Австралії досить популярні і молочні коктейлі з морозивом.

Національна кухня і напої в Австралії

А австралійським вина тут виготовляють з французького винограду, з іспанської та португальської.

Новости