Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Національні парки Австралії

Парки Австралії: національні парки, заповідники, природоохоронні зони Австралії, природні парки.

  • Парки Австралії: національні парки, заповідники, природоохоронні зони Австралії, природні парки

    най-най юнеско

    Великий Бар'єрний риф - одна з найбільших систем коралових рифів у всьому світі Великий Бар'єрний риф - одна з найбільших систем коралових рифів у всьому світі. Він складається з 2 900 окремих рифів і 900 островів, що розтягнулися на 2 600 кілометрів по території близько 344 400 кв. км.

  • Штат Новий Південний Уельс

    най-най юнеско

    Штат Новий Південний Уельс

    Блакитні гори - це місцевість в Новому Південному Уельсі, що межує з Сіднеєм і починається приблизно в 50 км на захід від нього. Гори складаються з пісковика і відомі своїми западинами глибиною до 760 м.

  • Національний парк Улуру - Ката-Тьюта

    Національний парк Улуру - Ката-Тьюта

    Національний парк Улуру - Ката-Тьюта

    Це величезна гора - найбільший в світі цілісний камінь висотою в 348 м, древнє священне місце поклоніння австралійських аборигенів. Утес розташований в околицях національного парку Ката-Тіюта, в 450 км їзди від Аліс-Спрінгс. тут можна разом з провідником забратися на саму гору.

  • Kakadu National Park

    най-най юнеско

    Як не дивно, але папуги ніяк не пов'язані з назвою цього парку. Своє ім'я він отримав завдяки місцевому племені «Какаду». Унікально це австралійське природне диво завдяки оточуючим його з усіх боків скель і уступах, що ізолює парк від зовнішнього світу.
  • Західна Австралія, Great Northern Highway, Kimberley Region, via Kununurra

    Західна Австралія, Great Northern Highway, Kimberley Region, via Kununurra

    Західна Австралія, Great Northern Highway, Kimberley Region, via Kununurra

    Унікальній пам'ятці природи, гірської гряди «Пурнулулу» (вона ж Бангл-Бангл) близько 350 млн років. Але виявили ці космічні пейзажі лише в 1983 р, занадто далеко вони знаходяться від населених пунктів - найближчий в 300 км.

  • Квінсленд, Great Sandy National Park, Fraser Island

    Квінсленд, Great Sandy National Park, Fraser Island

    Квінсленд, Great Sandy National Park, Fraser Island

    Від континенту острів Фрейзера відділений протяжними болотистими територіями. Ті, хто не побоїться відправитися крізь торф'яні болота і не злякається диких собак дінго, можуть насолодитися кемпінгом на білих піщаних пляжах.

Відвідування національних парків Австралії викликає масу емоцій! Від буйства фарб і фантазії матінки-природи дух захоплює навіть у людей з сильно розвиненою уявою і бувалих туристів. Температура повітря в Австралії рідко піднімається вище +30 ° C (влітку, коли у нас зима) і опускається нижче +17 ° C (взимку, коли у нас літо), так що помилуватися природними чудесами тут можна з комфортом в будь-який час року.

Дайвери з усього світу з'їжджаються сюди, щоб здійснити заповітну мрію, вважаючи відвідування Великого рифу чимось на зразок вступу в клуб для обраних.

Абсолютно відокремлено в списку місць для відвідування варто Великий Бар'єрний риф - ніде в світі більше немає порівнянного за красою і масштабами коралового царства, створеного природою. Дайвери з усього світу з'їжджаються сюди, щоб здійснити заповітну мрію, вважаючи відвідування Великого рифу чимось на зразок вступу в клуб для обраних. Якщо ви до цих пір жодного разу не занурювалися «на дно морське», то це те саме місце на Землі, де це потрібно зробити обов'язково. Але будьте напоготові: велика небезпека сильних вражень і виникнення залежності від цієї в прямому сенсі неземної (а підводного) краси. Та так, що дайвінг може стати вашою пристрастю на все життя!

Багато землі в Австралії належать аборигенам, які здають їх в оренду службі національних парків і отримують таким чином дохід від туризму.

Природні краси та мешканці національних парків (їх на території Австралії більше 40) ретельно охороняються і підтримуються державою. Тому у нас є можливість знайомитися з рідкісними видами рослин і тварин і спостерігати їх в природному середовищі існування. Обов'язково відвідайте Парк дикої природи, Парк Какаду і Блакитні гори з їх печерами, розгляньте термітні гнізда, водоспади і сотні видів птахів в парку Личфилд. У парку коал неможливо не розчулюватися, дивлячись на цих кумедних звіряток! А де ще, крім Австралії, можна покататися верхи на гігантських черепах? Словом, приїжджайте до Австралії і незвичайні враження вам гарантовані!

також рекомендуємо

А де ще, крім Австралії, можна покататися верхи на гігантських черепах?

Новости