Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Цікаві факти про природу Австралії

Говорячи про Австралію, слід нагадати про те, що це прекрасна країна, яка має ідеальну екологію, чаруючі пейзажі і приголомшливу природу. Всі перевагу природного контрасту не дозволить залишитися байдужим будь-якій людині. Континент розташований на найнижчій позначці над рівнем моря - всього 330 метрів. Говорячи про Австралію, слід нагадати про те, що це прекрасна країна, яка має ідеальну екологію, чаруючі пейзажі і приголомшливу природу

Різдвяне дерево Австралія

Так само, як і в будь-якому іншому куточку землі, Австралія має свої незвичайні і цікаві факти. Наприклад, отруйні павуки, які живуть в Австралії, є дуже маленький відсоток небезпеки. Статистика показує, що з 1979 року жодна людина не загинула через укус павука, ну а якщо ж неприємна зустріч все-таки відбулася, то для людини укус не страшний. Не менш страшним персонажем багатьох фільмів є акула, хоча насправді це природна істота далеко не з конфліктних особин. Помічено, що в Австралії причетність акул до людської смерті дорівнює двом відсоткам.

природа Австралії


Варто згадати про відомого всьому материку людині - це Стів Ірвін, особливий любитель і знавець природи, який неодноразово перебував поблизу найнебезпечніших тварин, але, на превеликий жаль, загинув від голки ската. Також варто згадати і про двадцятисантиметрові восьминога, укус якого може викликати параліч всіх кінцівок, внаслідок чого настає смерть.

Якщо говорити про природу, необхідно згадати і про кліматичні умови. Погода має специфічні особливості, температура мінлива, через необізнаність про пекучому сонці туристи отримують опіки. Що ж стосується дощу, то опадів випадає не більше 500 мм, що і позначається на сухому континенті. Найдовшою річкою на континенті вважається Мюррей (2375 км) з притокою Дарлінг (1 472 км).

Великий Бар'єрний Риф Австралія

Також в Австралії знаходиться найбільша коралова ланцюг, довжина якої становить 2300 км, називають її Великий Бар'єрний риф. Спочатку материк був невеликих розмірів; більше п'ятдесяти п'яти мільйонів років тому він входив до складу одного материка Гондвани, а від'єднався тільки в кінці мезозойської ери.

Скала Улуру в Австралії


Найвищою точкою в Австралії вважається гора Косцюшко - у висоту вона сягає 2228 метрів. На континенті ростуть унікальні і великі дерева - евкаліпти. Незважаючи на те, що материк практично весь складається з пустель і напівпустель, це не заважає вологолюбні евкаліптам рости і поповнювати свої ряди. Акації - чудовий квітка, знаходиться він так само, як і темно-зелені дерева, тільки в Австралії.
Найвищою точкою в Австралії вважається гора Косцюшко - у висоту вона сягає 2228 метрів

Метелик природа Австралії


Що ж стосується тваринного світу, то країна є батьківщиною для коал, ему та кенгуру. За кількістю овець у всьому світі вона займає перше місце, налічується понад 700 тисяч, ну і, звичайно, звідси ж по виробництву вовни також країна займає лідируючу позицію. Різноманітність рослинного і тваринного світу приголомшує розум будь-кого. На материку проживають ссавці - качконіс і єхидна, сумчасті - опосуми, кроти, білки та інші.
Що ж стосується тваринного світу, то країна є батьківщиною для коал, ему та кенгуру

природа Австралії


Найбільшим сумчастих з класу м'ясоїдних є тасманський диявол. Також мешкають в Австралії Плащоносна ящірки (за своєю природою вони пристосовані бігати на задніх лапах), варани, що досягають в довжину приблизно два метри, ще є ящірки, які збирають рідина шкірою.
Найбільшим сумчастих з класу м'ясоїдних є тасманський диявол

Чорний лебідь


На території є тільки ті хижаки, яких завезли з Південного Сходу; мова йде про дінго. Єдиним самим лютим хижаком вважався сумчастий вовк, але, на жаль, цей вид був винищений. Пернаті не відстають в своїй красі і унікальності, на материку мешкає багато птахів - це папуги, ему, какаду, страуси, чорні лебеді, маленькі блакитні пінгвіни і багато інших чарівних птахів.
На території є тільки ті хижаки, яких завезли з Південного Сходу;  мова йде про дінго

природа Австралії


Що ж стосується охорони рослин, тварин, птахів, то в Австралії так само, як і всюди, створені національні парки. Кожен австралієць вважає своїм обов'язком ставитися з повагою до природи і оберігати її.

Цікаві факти про природу Австралії Автор Качан Ольга Сергіївна (kachano) Коректор Винокурова Тетяна

Додати собі закладку на цю станицю:

Новости