Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Подорож до Ізраїлю: як відзначають Новий рік на Святій землі

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

5 вересня 2013, 9:45 Переглядів: 5 вересня 2013, 9:45 Переглядів:   В Ізраїлі готуються до Нового Року & nbsp ;

В Ізраїлі готуються до Нового Року & nbsp ;.

В Україні звикли до того, що кожен рік на початку осені до Умані з'їжджаються десятки тисяч віруючих євреїв з Ізраїлю та інших країн заради святкування настання Нового року (Рош Ха Шана) за єврейським календарем. Можливо, у багатьох виникала думка: "А що, якщо відправитися в цей час у зворотному напрямку - в Ізраїль? Цікаво адже, як зустрічають це свято на його батьківщині!". Хочемо сказати, що Рош Ха Шана - свято суто релігійний і камерний, сімейний, і у нього немає жодних колоритних зовнішніх проявів начебто прикрашених різдвяних ялинок, святкових базарів і карнавалів на вулиці. Але з'їздити до Ізраїлю в будь-якому випадку варто - настрій там напередодні свята все одно особливе. І величезний бонус - погода в Ізраїлі зараз ідеальна для подорожей.

ДЕЩО ПРО ТРАДИЦІЯХ

"Свято починається увечері. Триває він два дні і ввечері ж закінчується. Природно, ці дні в країні неробочі. У нас не прийнято якось прикрашати вулиці на релігійні свята. Тому зовні все виглядає як при настанні суботи: опівдні припиняють роботу підприємства і магазини, пізніше перестає ходити громадський транспорт і зменшується рух на вулиці. до вечора вулиці фактично пустіють - народ готується до свята. Релігійні люди йдуть в синагогу, де проходить особлива передноворічна служба, - розповідає житель міста Бейт Шем еш Олександр Новицький. - Вважається, що в цей момент Всевишній ухвалює рішення, який у кого буде рік: кому жити, а кому померти, хто досягне успіху, а хто постраждає. А в Йом Кіпур (найважливіший з свят в іудаїзмі, день посту, покаяння і відпущення гріхів) це рішення вступає в силу. Але молитвами ще можна змінити несприятливий вирок. Тому 10 днів між святами називаються Днями каяття. Може бути, тому багато хто з тих, хто не відвідує синагогу регулярно, роблять це саме на Рош Ха Шана і Йом Кіпур. Як то кажуть - мало ли что ... "

Сафарі в горах. Городяни використовують будь-який шанс виїхати за місто

ЗАСТОЛЬЕ. Після синагоги все збираються навколо святкового столу. Це вже суто сімейна частина ритуалу.

На столі повинні бути обов'язкові страви: риб'яча голова - щоб бути в голові, а не в хвості; гранатові зерна - їх кількість відповідає числу заповідей в Торі (також означає достаток і благословення); яблука з медом - щоб рік був солодким.

ДОВГІ ВИХІДНІ. Дуже багато ізраїльтян ставляться до свята просто як до довгого вікенду. Тисячі городян прагнуть вибратися на природу, тому в святкові дні не виключені пробки і тягучки на міських вулицях. Люди їдуть в Циммер (будиночки зі спальнею, маленької вітальні і кухнею), розкидані по всій країні в горах, оазисах і навіть пустелях. Багато відправляються подорожувати на велосипедах, квадроциклах, позашляховиках. "Я кілька років Рош Ха Шана проводив в пансіонаті в кібуці (сільськогосподарської комуні) Ейн-Геді. Це як потрапити в ботанічний сад між пустелею і Мертвим морем - з клумбами, баобабами, кактусами. Два дні проводиш в оточенні екзотичних рослин, з книжкою, у хорошого басейну, з видом на Мертве море. Плюс поруч є парочка цікавих маршрутів в національних парках в горах. Там можна півдня погуляти пішки. Ось тільки бронювати номер з кожним роком все складніше, так як місце стає все більш популярним ", - розповідає Дмит рий Зельдін з Єрусалиму.

ЩО ПОТРІБНО ВРАХУВАТИ У СВОЇХ ПЛАНИ

На перший погляд може здатися, що величезні односторонні потоки пасажирів (спочатку з Ізраїлю в Україну, а потім назад) дають шанс якось заощадити на перельоті - якщо рухатися в потоці, зворотному до загальної маси. Прес-секретар аеропорту "Бориспіль" Оксана Ожигова пояснила, як виглядає ситуація в реальності. "Слід розуміти такий нюанс: літаки, на яких привозять хасидів, які не будуть простоювати в аеропортах і чекати тих же пасажирів назад - авіакомпанії не підуть на такі збитки. Авіаперевізники прагнуть якомога швидше заповнити зворотний рейс і злетіти. Раніше бувало, що літак, який привіз хасидів, повертався назад до Ізраїлю напівпорожнім. Але часи змінилися: місця на чартери в зворотному напрямку розкуповують туристичні фірми та паломницькі центри. Вони добре заповнюють місця. Судіть самі - в цьому році приїхали 27,5 тис. хасидів . А православних паломників до Ізраїлю в цей же період - майже 23 тис. Осіб ".

"Хасидські" чартери затребувані у наших паломників через хорошої ціни на квитки. Якщо авіаквитки на регулярний рейс на початок вересня коштують $ 450-480 в обидва кінці, то для чартеру вони обходяться приблизно в $ 250. А загальна вартість поїздки на 6-7 днів виливається прочанинові в суму трохи більше $ 1000 (авіапереліт, переїзди по маршруту, проживання в готелях рівня 2-3 *, сніданки). У період єврейських свят в першу половину осені на сайтах турфірм і паломницьких центрів рясніють оголошення: "Паломницький тур за $ 600-700!". Правда, коли справа доходить до реальної покупки, то вартість зростає на $ 100-200.

Але якщо на авіаперельоті ще можна щось вигадати, то на розміщенні цього зробити не вийде. Череда місцевих свят, починаючи з Рош Ха Шана в вересні і закінчуючи Суккот в жовтні, означає одне - в ці дні готелі заповнюють самі ізраїльтяни, які приїжджають на довгі вікенди. Тому ціни на проживання зростають, а кількість вільних номерів зменшується. "Багато популярних готелі ще на початку серпня" встали на стоп "(жаргонний термін турбізнесу, що означає, що готель на певні дати заповнена на 100%), в першу чергу тому, що самі ізраїльтяни відпочивають у себе в країні", - розповідає директор столичного турагентства Людмила Єфремова.

На вартості паломницьких турів ця ситуація не позначається лише тому, що під такі поїздки бронюються найпростіші готелі на рівні 2-3 *, яких в Ізраїлі багато.

На вартості паломницьких турів ця ситуація не позначається лише тому, що під такі поїздки бронюються найпростіші готелі на рівні 2-3 *, яких в Ізраїлі багато

Тель Авів. Вид на набережну з ланцюжком готелів з боку Яффи - Старого міста

КІЛЬКА СЛІВ ПРО ПОГОДИ

Що є хорошого в початку осені на Близькому Сході, так це погода. На середземноморському узбережжі - в Тель-Авіві, Нетанії, Хайфі - самий початок оксамитового сезону: вдень +28 ° С, вночі повітря охолоджується до +23 ° С. Температура води - близько +26 ° С. Комфортніше стає біля Мертвого моря - максимум +35 ° С вдень. Спадає спеку навіть на спекотному півдні в Ейлаті (узбережжі Червоного моря) - днем ​​+37 ° С, вночі -близько +25 ° С.

Умови мають у своєму розпорядженні до того, щоб поїздити по країні. Всюди стоїть спекотна погода, проте, більш м'яка в порівнянні з літом. Правда, на початку осені цілком можливі дощі, але вони рідкісні і короткочасні.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Подорож до Ізраїлю: як відзначають Новий рік на Святій землі". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Андрій Мазур

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Можливо, у багатьох виникала думка: "А що, якщо відправитися в цей час у зворотному напрямку - в Ізраїль?

Новости