Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Правила перевезення тварин в літаку

  1. Куди складно провезти тварин
  2. Ветеринарні документи для перевезення тварин
  3. Правила перевезення в літаку по Росії
  4. Документи для вивезення тварин літаком за кордон
  5. Перевезення тварин в салоні
  6. Перевезення тварин в багажі
  7. Вимоги до перенесення
  8. Посилання на правила перевезення тварин на сайтах авіакомпаній

Довідкова інформація > норми багажу

Перевезення тварин в літаку захід не найпростіше, готуватися до нього потрібно як мінімум за місяць, оскільки потрібно дотримати безліч правил і процедур, щоб ваша тварина було успішно завантажено на борт і успішно вивантажено з нього. Важливо розуміти, що незнання правил не звільняє від відповідальності, а їх порушення може спричинити в кращому випадку додаткові часові та грошові витрати, а в гіршому - знищення тваринного (особливо, якщо мова йде про подорож за кордон).

Алгоритм дії такий

1) вивчаєте загальні правила перевезення тварин

2) з'ясовуєте правила країни, в яку ви хочете ввезти тварину

3) у державній ветеринарній клініці дізнаєтеся вимоги в вашому регіоні на вивіз тварини з Росії.

4) Телефонуйте в авіакомпанію і повідомляєте, що хочете везти тварина, отримуєте від них усне підтвердження

5) Чи відвідуєте ветеринарну клініку і отримуєте довідку

6) У аеропорту міняєте довідку на сертифікат

7) Реєструєте тварина на рейс - в багаж або в ручну поклажу

Пункт 6 можна зробити заздалегідь напередодні вильоту.

Далі в статті докладно:

Загальні правила перевезення тварин

Ветеринарні документи, необхідні для перевезення в літаку

вимоги авіакомпаній до перевезення тварин

Посилання на сторінки авіакомпаній про перевезення тварин

Перше, що ви повинні для себе визначити це п оедете ви з твариною самі або скористаєтеся послугами спеціальних агентів.

Самостійно перевезти тварину ви можете в тому випадку, якщо є повнолітнім і дієздатним громадянином, і перевозите домашня тварина, яка разом з кліткою має масу менше 50 кг (дозволена маса може відрізнятися в різних авіакомпаніях). У всіх інших випадках, доведеться звернутися до транспортним агентам, багато з яких готові підготувати та ветеринарні документи, необхідні для перевезення.

За правилами більшості авіакомпаній до домашніх тварин НЕ НАЛЕЖАТЬ: гризуни, плазуни, членистоногі, риби і будь-які інші істоти, які потребують перевезення в воді, а також неприручений звірі й птахи. Спрощені правила (без карантину) ввезення домашніх тварин в інші країни, як правило, поширюються тільки на собак, кішок і тхорів.

НЕ МОЖНА перевозити в літаку для їх же благополуччя: вагітних самок, молодняк (цуценят і кошенят до 3-4 місяців), хворих і старих тварин, тварин, що мають проблеми з серцем, дихальними органами, мозковою діяльністю.

Окремо в тому списку стоять т.зв. брахіцефали - володарі коротких черепів і плоских морд. До Брахіцефалія відносять бульдогів всіх типів, пекінесів, мопсів, ши-тцу, боксерів і деякі інші породи собак, а так само перських, екзотичних короткошерстих і їм подібних кішок. Собаки-брахіцефали офіційно заборонені до перевезення багатьма авіакомпаніями, в тому числі Аерофлотом, в той час як заборони на перевезення кішок з подібним будовою черепа, існує в основному в США і носять обмежений характер (в деяких штатах, в жарку пору року). Подібні заборони пов'язані з тим, що брахіцефали погано справляються з неминучими перепадами тиску, і багато хто з них гинуть на борту літака (випадків загибелі брахицефальной кішок не було зареєстровано). Списки заборонених до перевезення порід завжди можна уточнити на офіційному сайті обраної авіакомпанії.

Куди складно провезти тварин

З 2014 року практично неможливо ввезти тварину в Індію, в Китаї обов'язковий карантин для всіх ввезених тварин, Японія та Ізраїль вимагають титри на антитіла до сказу.

Надзвичайно складно ввезти тварину в острівні і ізольовані держави: Індонезію, Нову Зеландію, Австралію, Ісландію, окремі райони Китаю і т.д. В Ірландії можна ввезти тварину за правилами ЄС тільки через аеропорт Дубліна, Великобританія як і раніше керується правилами ЄС з ввезення домашніх тварин, але як довго це триватиме, невідомо.

США надзвичайно лояльно ставляться до ввезення тварин, а чіпи європейського зразка Там не зчитуються.


Ветеринарні документи для перевезення тварин

Якщо ви везете тварина самі, то почніть підготовку з оформлення ветеринарних документів.

Не варто забувати, що для поїздки за кордон ви повинні оформити документи на вивіз тварини з Росії, на його ввезення в іншу країну, і на зворотне ввезення в РФ.

Правила перевезення в літаку по Росії


10 січня 2017 вступило в силу Додаток №1 до Наказу Міністерства сільського господарства Росії №589 від 27.12.2016, згідно з яким оформляти ветеринарні супровідні для домашніх тварин при пересуваннях в межах Росії НЕ ПОТРІБНО, якщо ви везете тварини не з комерційними цілями, не для участі у виставці і не до іншого власника.

РЖД майже відразу випустило внутрішній документ, що залізничники в курсі змін в законодавстві, чи в курсі авіакомпанії слід уточнювати у них. Виходячи з цього Додатка, т Тепер для переміщень по Росії з твариною вам потрібен тільки ветеринарний паспорт з усіма необхідними відмітками.

Документи для вивезення тварин літаком за кордон

Якщо ви прямуєте з твариною в країни

Митного союзу вам потрібно оформити Сертифікат ТЗ,

в країни СНД - Ветеринарне свідоцтво (форма №1),

в країни ЄС - Ветеринарне свідоцтво (форма №1), яке в аеропорту обмінюється на Ветеринарний сертифікат (форма № 5а), а також ветеринарний сертифікат ЄС і декларацію про некомерційний ввезенні.

Форма №1 дійсна протягом 5 днів до вивозу тварини з країни, а форма № 5а - 24 години, по обидва можна реекспортувати тварину назад в РФ протягом 90 днів, за умови, що в місцевості, де воно буде знаходитися, не буде оголошений ветеринарний карантин.

Форма №1 та Сертифікат ТЗ видаються після їх оплати на підставі ветеринарного паспорта з відмітками про щеплення і обробках в державних ветеринарних станціях;

Форма № 5а - у ветеринарному пункті в аеропорту на підставі форми №1

Сертифікат ЄС і декларація заповнюються самим власником і завіряються в ветеринарному пункті в аеропорту.

детально про форми і довідках для кішок

При подорожі транзитом через кілька держав потрібно врахувати вимоги їх всіх, особливо, якщо ви з твариною збираєтеся покидати будівлю аеропорту.

Список необхідних щеплень та обробок, терміни карантинів після вакцинації, а також необхідність чіпування залежать від виду тварини, вимог суб'єкта РФ до вивезення та вимог іншої країни до ввезення.
Окремо потрібно згадати про держави з особливим ветеринарним режимом. Туркменістан є асоційованим членом, а Україна - країною-творцем (не члени!) СНД, тому правила ввезення тварин в ці держави з РФ потрібно уточнювати в консульствах / посольствах. Грузія вийшла зі складу СНД, однак за даними туристів продовжує пускати тварин за паспортами і Формі №1, але подробиці також варто уточнювати, перед виїздом.


Вимоги авіакомпаній до перевезення тварин

Як тільки всі необхідні ветеринарні формальності улагоджені - саме час подзвонити в обрану авіакомпанію і повідомити про те, що ви їдете тваринам, зробити це потрібно не пізніше, ніж за 36-48 годин до вильоту, але краще раніше, особливо якщо ви хочете транспортувати тварину в салоні, а не в багажному відсіку. Компанія повинна дати відповідний дозвіл, і будьте готові, що вона може відмовити, не надто вдаючись у пояснення.

Перевезення тварин в салоні


В салоні, як правило, можна перевозити тварин, чия вага разом з кліткою не перевищує 5-10 кг, не більше 1 клітки на людину.

Тварин в клітці може бути кілька, якщо їм там буде комфортно, і якщо вони не перевищать зазначену масу (кількість і якість тварин в одній клітці уточнюється правилами авіакомпанії). Відкривати клітку не можна протягом усього польоту.

Перевезення тварин в багажі

У багажі можна перевозити тварин, чия маса разом з кліткою не перевищує 50 кг, при масі 32 кг авіакомпанія зазвичай пред'являє до перевезення особливі умови. В одній клітці в багажному відсіку також можна перевозити декількох тварин. Не варто боятися транспортувати звіра в багажі, в сучасних літаках в багажному відсіку підтримується комфортна температура, а не відчуваючи вашого хвилювання, тварина сама буде менше хвилюватися. І, звичайно, тварин вантажать дбайливо і акуратно, останніми поміщаючи в відсік і першими виймаючи.

Вимоги до перенесення

Вимоги до перенесення

Вимоги до перенесення (контейнерів для перевезення тварин) в різних компаніях різні, але є ряд загальних:

  1. Перенесення повинна бути ударопрочной, мати непромокальне дно і вентиляційні отвори. (Клітини із прутів не приймаються!)
  2. Перенесення повинна мати міцну дверцята з надійним замком, який тварина не зможе відкрити самостійно.
  3. Якщо дверцята має осередки, то їх розмір не повинен дозволити застрягти там лапі, носі або хвоста.
  4. Розмір перенесення повинен бути таким, щоб тварина могла встати в повний зріст, повернутися на 360 градусів і влягтися в зручній позі.
  5. На дно перенесення потрібно покласти нетоксичний абсорбуючий матеріал.

Вимоги в принципі однакові для перенесень в салон і в багаж, проте деякі авіакомпанії дозволили м'які перенесення в салон (абсорбуючий матеріал і водонепроникне дно - обов'язкові), але краще не ризикувати і обзавестися пластиковим контейнером з металевою дверцятами.

Також необхідно врахувати, що контейнер для перевезення тварини в салоні повинен відповідати параметрам ручній поклажі ( в цьому випадку авіакомпанії іноді нехтують зручністю тварини). Для бійцівських собак може знадобитися укріплена перенесення з металевими болтами.
Без контейнера можна перевозити тільки собак-поводирів і службових собак спеціальних служб, супроводжуваних кінологом.
Уточнити правила перевезення для найбільш популярних авіакомпаній можна за наступними посиланнями

Посилання на правила перевезення тварин на сайтах авіакомпаній

Тепер ви повністю готові до подорожі з коханою звіром.

Приїжджайте в аеропорт заздалегідь, отримуйте в ветпункт посадковий талон на тварину на підставі необхідних ветеринарних документів та вирушайте на реєстрацію.

Тільки не забудьте, що будь-яка тварина ЗАВЖДИ оплачується як наднормативний багаж, а пасажири, які беруть тварин в салон, не можуть займати місця в першому ряду економ класу або у аварійного виходу.

Новости