Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Секрети економії: як знайти дешевий авіаквиток. Коли і як шукати найдорожчі квитки на літак.

  1. типи авіаквитків
  2. типи авіарейсів
  3. Акції та знижки від авіакомпаній
  4. Дешеві авіаквитки без знижок
  5. Коли дешевше купувати квитки на літак
  6. Інші фактори, що впливають на ціну авіаквитка

Як не дивно, але   ціни на авіаквитки   можуть відрізнятися значно, навіть на один і той же рейс Як не дивно, але ціни на авіаквитки можуть відрізнятися значно, навіть на один і той же рейс. Майже напевно, багато хто з летять в одному і тому ж літаку пасажирів, купили свої квитки за різною ціною. Очевидно, що авіакомпанії хочеться максимально збільшити прибуток, балансуючи між заповненою власних рейсів і цінами конкурентів. уміння покупки дешевих авіаквитків приходить з досвідом, але все-таки є загальна інформація, яку корисно знати кожному мандрівникові.

Таким чином, стаття допоможе Вам знайти відповіді на такі питання:

  • Як знайти найдешевший авіаквиток?
  • Що таке промо-авіаквитки?
  • Що потрібно знати, щоб починати пошук недорого квитка?
  • Коли шукати дешевий авіаквиток?
  • де купити недорогі авіаквитки ?
  • У які дні квитки на літак дешевше?

типи авіаквитків

Основним фактором, що впливає на ціну квитка, є його тип або категорія. Всім відомі три класи авіаквитків: економ, бізнес і перший. Крім цього, авіаквитки належать до певної категорії, що накладає ті чи інші обмеження. Звичайно, чим менше обмежень, тим дорожче квиток. До найдешевшої категорії відносяться авіаквитки економ-класу з повним обмеженням на обмін або повернення. У деяких авіакомпаній ця категорія називається `промо`. Основний мінус даної категорії - неможливість повернути або навіть обміняти авіаквиток. Однак в разі впевненості в датах і можливості поїздки, це не є проблемою. Інформацію про обмеження слід вивчати до придбання квитка або до оплати авіаквитка в Інтернеті.

типи авіарейсів

Авіарейси умовно можна розділити на регулярні, бюджетні та чартерні. Останні два типи майже завжди виграють в ціні, але мають свої недоліки.

Маршрути прямування чартерних авіарейсів зазвичай обмежені популярними туристичними напрямками, крім того, немає ніяких гарантій придбання квитків. Посадочні місця чартерних авіарейсів зазвичай розподіляють великі туроператори і, в деяких випадках, виставляють на продаж кілька місць. Як правило, рівень обслуговування на чартерних рейсах поступається рівню обслуговування регулярних.

Бюджетні авіарейси здійснюють авіакомпанії низької вартості (від англ. `Low-cost airlines`), також звані лоукостер. У Росії така маркетингова політика серед авіакомпаній поки зустрічається вкрай рідко, але в цілому по світу досить поширене. Приклад тому авіакомпанії easyJet, airBerlin, Ryanair і інші. Яким чином бюджетні авіалінії примудряються продавати авіаквитки за дійсно низькими цінами ? Відповідь проста: економія на всьому. Це, звичайно, не стосується самих літаків - вимоги безпеки однакові для всіх. Однак пасажири можуть відчути економію через незручне часу вильоту, довгої реєстрації, додаткової оплати за багаж, більш частих затримок і скасувань рейсів, майже завжди платних напоях і їжі під час польоту. Зазвичай, бюджетні авіалінії не здійснюють рейсів, по тривалості перевищують 4 години польоту.

Регулярні авіарейси, безумовно, комфортніше інших. На щастя, іноді і авіаквиток на регулярний рейс можна купити за ціною, близькою до чартеру або бюджетникові. Про це піде мова далі.

Акції та знижки від авіакомпаній

Великим успіхом вважається придбати авіаквиток за спеціальною акції, що проводиться певної авіакомпанією. Справа в тому, що проведення подібних заходів найчастіше не надають публічному розголосу заздалегідь, тому складно спланувати покупку квитка акцією. Найчастіше, існує два тимчасових проміжки, пов'язаних із самою акцією. Перший - час її проведення, протягом якого слід купувати авіаквиток за зниженою ціною . Це можуть бути як кілька годин, так і кілька десятків днів. В середньому, один спец-пропозиція триває близько двох тижнів. Другий часовий проміжок визначає час польоту, тобто існує обмеження за датою вильоту і повернення. В окремих випадках також можуть існувати додаткові умови надання знижок, такі як певний мінімальний або максимальний період перебування в пункті призначення та інші. Кожне спеціальна пропозиція авіакомпаній включає досить обмежену кількість квитків на кожен рейс, а тому авіаквитки по спец-цінами мають властивість досить швидко закінчуватися. Деякі авіакомпанії організують свої акції за півроку до дати вильоту, в той час як інші розпродають авіаквитки як гарячі пиріжки безпосередньо в сезон відправлення. Ви можете подивитися, як виглядають акції авіакомпаній тут на авіаПанде в розділі ` знижки `.

Дешеві авіаквитки без знижок

Знайти авіаквиток по акції вдається не завжди, а летіти потрібно. Що робити? Є деякі поради, які дозволять знизити вартість. Як уже згадувалося вище, існує найдешевша категорія авіаквитків , За якою слідує пополювати. Так як таких квитків на кожному рейсі - обмежена кількість, має сенс при пошуку злегка змінювати дату вильоту і прильоту, в надії, що ще залишилися квитки по тому найдешевшим тарифом. Тут на авіаПанде в результаті відображення авіаквитків по заданих параметрах присутній зручна опція `Календар низьких цен`, яка значно полегшує завдання подібного пошуку. Крім того, слід використовувати галочку +/- 3 дні при заповненні форми пошуку.

Коли дешевше купувати квитки на літак

Як то кажуть, озброєний той, хто вчасно поінформований. Починати готуватися до поїздки слід заздалегідь, не зашкодить починати вивчати ціни за півроку до вильоту. Особливо актуальна така рання підготовка для далеких трансатлантичних або міжконтинентальних авіарейсів. Однак ця стратегія не універсальна і в ряді випадків кращі ціни на авіаквитки можуть бути знайдені за місяць-два до вильоту. У дуже рідкісних випадках, авіакомпанія буквально віддає за собівартістю авіаквитки за день-два до вильоту, але на це ніяк не можна покладатися, займаючись серйозним плануванням поїздки. Це корисно пам'ятати, якщо раптом виник альтернативний варіант кудись поїхати - чому б не перевірити ціни?

Інші фактори, що впливають на ціну авіаквитка

Плануючи подорож, слід пам'ятати, що людям властиво працювати за графіком. Таким чином, квитки з датами вильоту / прильоту, що припадають на вихідні, майже завжди будуть дорожче. Виходячи з цього, найдорожчі дні тижня для авіаперельоту це вівторок, середа і четвер. Та ж логіка пояснює підвищення цін в свята. Не можна не згадати, що майже завжди дешевше відразу купувати квиток туди і назад, ніж окремо в кожен кінець. Звичайно, зручно мати деяку свободу, залишаючи на потім можливість вибору дати зворотного вильоту, однак тут мова йде про покупку дешевих авіаквитків . Альтернативно, варто подумати про придбання тієї категорії квитка, яка дозволяє змінювати дату вильоту. Знову ж таки є ймовірність, що навіть в цій категорії квиток туди і назад виграє за ціною у двох окремо куплених авіаквитків без можливості повернення і обміну в один кінець. Купуючи авіаквитка, подумайте про найближчих аеропортах відправлення або прибуття. Іноді виходить непогано заощадити, зробивши частину поїздки наземним транспортом. Деякими напрямками авіарейсів властиво значна зміна цін в залежності від туристичного сезону, на що також слід звернути увагу. Повертаючись до питання де купити дешеві авіаквитки, то економічно вигідніше все ж купувати квитки в Інтернет , Тому що вони не обростають додатковою комісією, яка йде на утримання офісу транс-агенства.
Плануючи подорож, слід пам'ятати, що людям властиво працювати за графіком

Велика ймовірність, що Ви читаєте цю статтю, збираючись в поїздку. авіа Панда бажає Вам щасливої дороги! Велика ймовірність, що Ви читаєте цю статтю, збираючись в поїздку

Порадьте цю статтю друзям:

Що таке промо-авіаквитки?
Що потрібно знати, щоб починати пошук недорого квитка?
Коли шукати дешевий авіаквиток?
У які дні квитки на літак дешевше?
Що робити?
Це корисно пам'ятати, якщо раптом виник альтернативний варіант кудись поїхати - чому б не перевірити ціни?

Новости