Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сайти з продажу авіаквитків: кому довіряти?

#travel #tickets Не секрет, що в більшості випадків авіаквитки дешевше купувати у посередників (тобто на сайтах-агентах), ніж безпосередньо у перевізників #travel #tickets Не секрет, що в більшості випадків авіаквитки дешевше купувати у посередників (тобто на сайтах-агентах), ніж безпосередньо у перевізників. Вся справа в тому, що такі сайти привертають велику аудиторію і тим самим забезпечують продажу, за які авіакомпанії «розплачуються» комісією. Частиною цієї комісії агенти діляться зі своїми клієнтами, щоб показати кращі ціни і змусити купувати квитки саме у них.

Однак, як я вже писала раніше не всі агенти працюють сумлінно і тому завжди актуальним залишається питання, кому можна довіряти, а з ким краще не зв'язуватися? Ясна річ, що знати про всі сайтах неможливо, так як вони з'являються і зникають з дивовижною швидкістю, але я все ж спробувала скласти білий і чорний списки таких компаній на основі свого і трохи чужого досвіду.

Почну зі страшного, а саме з «чорного списку» сайтів, з якими краще не зв'язуватися:

City.travel - новинка для збоченій покупки квитків, деякі з яких в принципі не можуть бути куплені разом. Сайт любить стикувати нестиковочние перельоти (коли вся відповідальність за пересадку лягає на пасажира, тільки він про це не знає: жодних попереджень при покупці не відображається. Іноді бере з клієнтів гроші, а квитки не бронює, і перевізники потім це підтверджують. А якщо ви раптом купите у цього агентства переліт бюджетною авіакомпанією, то всі додаткові опції (багаж, вибір місця, обов'язкова он-лайн реєстрація і т.п.) все одно змушені будете самостійно додавати / робити на сайті перевізника (зазвичай англійською зике). Це лише частина скарг, які я виявила у даній сайту.

Tickets.ru ще один агент, який заслужив на свою адресу масу негативу від користувачів. По-перше, за конвертацію покупок через гривні (а у випадку з оплатою рублевої картою - подвійну конвертацію), таким чином, спочатку начебто низька ціна на квитки виходить навіть вище, ніж на інших сайтах. По-друге, основна служба підтримки агентства знаходиться в Україні, а додзвонитися по московським номерами або через Skype практично неможливо, on-line консультант теж «мертвий». Залишається лише писати електронні листи, на які представники агентства відповідають не швидко і не завжди компетентно. І, по-третє, при вимушеному поверненні (через скасування або серйозної зміни в розкладі рейсів) агентство не повертає повністю вартість квитка, утримуючи якийсь сервісний збір і збір за оплату по банківській карті.

OneTwoTrip.com теж відзначився не з кращого боку. Сайт показує ціни на квитки в рублях за курсом ЦБ, тому здається, що пропонує вигідні варіанти, які після покупки можуть виявитися дорожче. Але гірше інше - їх слабка служба підтримки, іноді просто відмовляється працювати і вирішувати проблеми клієнтів.

Bravoavia.ru (вони ж Bravofly) знаменита історією з продажем квитків RyanAir-а, яка на той момент була строго заборонена стороннім конторам, про що говорилося на сайті авіакомпанії. Тоді ж кільком пасажирам було відмовлено в посадці на рейси бюджетника з квитками від Бравоавіа. Так що після цих подій мені було вже зовсім дивно знайти в інтернеті та інші невтішні відгуки про даному агента, які в основному стосувалися жахливої ​​служби підтримки.

Senturia.ru трохи краще своїх вищезазначених побратимів, хоча теж засмучує поганою підтримкою і брутальним відносин до своїх клієнтів. До «щастя», інших мінусів у сайту помічено не було.

Anywayanyday.com можна віднести до обох категорій агентів, так як я сама колись користувалася його послугами, але вдалося зробити це всього лише один раз, а всі інші рази при спробі купити квиток сайт писав про те, що «наявність місць на рейсі по даній ціною не підтверджено ». На службу підтримки агентства теж раніше скаржилися, але тепер начебто пристрасті вщухли, ймовірно, компанія виправилася і стала більш уважно ставитися до клієнтів.

Trip.ru - аналогічно попередньому агенту відноситься і до хорошим, і до поганих. Багато хто не без підстави скаржаться на погану службу підтримки, яка працює повільно і по досить обмеженому графіку, а також має в своєму розпорядженні тільки московськими номерами телефонів. Іншим серйозним мінусом є виставлення рахунку за квитки в євро, що не дуже зручно для власників рублевих карт. Однак є і задоволені користувачі цього сайту, в числі яких поки перебуваю і я, «поки» тому що купувала у них квитки лише один раз. Поживемо побачимо!

Крім того, перелік відверто шахрайських сайтів можна знайти тут .

Тепер про хороше - про «білому списку» компаній, якими користувалася я або мої знайомі і всі залишилися задоволені:

Sindbad.ru - відома і перевірена часом компанія, послугами якої я користувалася неодноразово. З мінусів відзначу обмежена кількість варіантів для оплати квитків: тільки банківські карти або готівкові гроші в терміналах Qiwi. Служба підтримки працює цілодобово і оперативно, але, на жаль, з деяких пір звернутися в неї можна тільки за телефонами в Петербурзі або Москві, а клієнтам з інших міст пропонується скористатися електронною поштою.

Ozon.travel - інша улюблена компанія, через яку я вже кілька разів купувала квитки. Оплатити її квитки можна різними способами: банківською картою, віртуальними гаманцями (Яндекс Гроші, Webmoney, Qiwi), а також готівкою через термінали Qiwi і Елекснет і в салонах Евросеть. У службі підтримки іноді трапляються не надто компетентні співробітники, але в цілому все працює добре, цілодобово і колл-центр доступний за безкоштовним всеросійському номеру (8-800 ...).

Superkassa.ru - ще одна компанія, що давно працює на ринку авіаквитків, її послугами багато разів користувалася я сама і мої друзі. Оплатити покупку можна як віддалено за допомогою банківської карти, Яндекс Грошей, Webmoney та Qiwi-гаманця, так і готівкою в офісах компанії (у Петербурзі) або салонах Евросеть і Зв'язковий. Служба підтримки працює без нарікань з безкоштовного всеросійському номеру (8-800 ...), але є одна проблема - з недавніх пір гаряча лінія працює не цілодобово, хоч і без вихідних. І ще один незначний мінус даної компанії - квитки висилаються на електронну пошту тільки в російській варіанті, тому для закордонних поїздок доводиться звертатися в компанію з проханням вислати англомовний варіант квитків.

Tripsta.ru - теж перевірене агентство, яке, однак має пару мінусів. Перший - цінник на сайті відображається в рублях, але все конвертації йдуть через євро, відповідно, власники рублевих карт отримують подвійну конвертацію рублі-євро-рублі, на чому можуть втратити деяку суму. Другий мінус - некруглосуточного служба підтримки, доступна тільки за московським номером телефону. Можливі варіанти оплати - готівкою в салонах Зв'язковий або прямо на сайті за допомогою банківської карти.

На цьому поки все! Буду рада вислухати думки і відгуки колег-мандрівників, адже саме ми з вами і складаємо рейтинги таких сайтів, тому давайте ділитися враженнями і допомагати один одному бронювати квитки тільки у перевірених агентів!

Читайте також:
Читайте також:    Як знайти недорогі авіаквитки Як знайти недорогі авіаквитки? Приклади з життя
Як працюють пошукові системи авіаквитків?
Звичайні авіакомпанії: як зловити недорогі квитки
Від чого залежить вартість авіаквитка?

Новости