Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

До Грузії на літаку | Як дешево купити авіаквитки в Грузію

  1. зміст
  2. Як я шукаю дешеві авіаквитки до Грузії
  3. Ціни на авіаквитки в Грузію з Росії, Білорусі та України
  4. Авіаквитки Москва - Тбілісі прямий рейс
  5. Авіаквитки Москва - Тбілісі з однією пересадкою
  6. Авіаквитки Москва - Батумі, прямий рейс
  7. Авіаквитки Москва - Батумі з однією пересадкою
  8. Авіаквитки Санкт-Петербург - Тбілісі
  9. Авіаквитки в Грузію з Києва, Мінська та інших міст
  10. Авіаквитки в Грузію дешево: шукаємо акції і розпродажі авіакомпаній
  11. Комбіновані способи потрапити в Грузію
  12. Через Владикавказ (літак + маршрутка / автобус / таксі)
  13. У Тбілісі через Єреван (літак + автобус)

Стаття про пошук та купівлі дешевих авіаквитків в Грузію, як і на яких сайтах шукати кращі ціни на авіаквитки за напрямками Москва (Санкт-Петербург) - Тбілісі (Батумі, Кутаїсі) та інших. Як шукати дешеві авіаквитки до Грузії по акціях авіакомпаній.

зміст

Як я шукаю дешеві авіаквитки до Грузії

Ціни на авіаквитки в Грузію з Росії, Білорусі та України

Авіаквитки в Грузію дешево: шукаємо акції і розпродажі авіакомпаній

Комбіновані способи потрапити в Грузію


Пошук дешевих авіаквитків у мене практично завжди складається з аналізу пропозицій авіакомпаній на двох мета-пошукових системах авіаквитків: Aviasales і Skyscanner Пошук дешевих авіаквитків у мене практично завжди складається з аналізу пропозицій авіакомпаній на двох мета-пошукових системах авіаквитків:   Aviasales   і   Skyscanner .

В цілому, ці сайти схожі один на одного і займаються одним і тим же: збирають у себе всі доступні пропозиції по авіаквитках більшості авіакомпаній світу і представляють їх користувачам в зручному і структурованому вигляді - за датою, за направленням, за ціною і т.п. (наприклад, пошукова система Aviasales збирає інформацію по 728 авіакомпаніям, 100 агентствам і 5 систем бронювання).

Я в першу чергу перевіряю наявність потрібних мені квитків в мета-пошуковику Aviasales, і, якщо результат пошуку мене не задовольнив, йду в Skyscanner. Процес пошуку потрібних авіаквитків на обох сайтах в цілому ідентичний, тому в даній статті я детально його опишу на прикладі сайту пошукача Aviasales.

Як я шукаю дешеві авіаквитки до Грузії

Для початку через цю пошукову форму заходимо на сайт Aviasales.ru :

Тут ми повинні задати критерії нашого пошуку. Припустимо, нас цікавлять авіаквитки Москва - Тбілісі на 10 червня з вильотом назад 24 червня. В поле «місто вильоту» вводимо «Москва», в поле «місто прибуття» - Тбілісі, в поле «туди» вибираємо бажану дату вильоту - 10 червня, в поле «назад» - 24 червня.

Якщо ми хочемо придбати авіаквиток до Тбілісі в один кінець, тоді натискаємо на блакитний хрестик в поле «назад». Заповнивши поля з датами перельотів, вибираємо кількість пасажирів. Припустимо, нам потрібні авіаквитки Москва - Тбілісі для одного дорослого пасажира. До речі, якщо ви летите удвох або великою компанією, на даному етапі пошуку краще вибирати «1 пасажир» - в цьому випадку ціна авіаквитка буде більш наочна, вибрати потрібну кількість людей можна буде пізніше, на етапі бронювання. Тут же можна уточнити бажаний рівень комфорту, поставивши (чи ні) позначку в полі «переліт бізнес-класом»:

Вказавши всю необхідну інформацію, натискаємо на кнопку «Знайти квитки» і чекаємо, поки система підбере нам всі доступні варіанти - зазвичай пошук триває не більше однієї хвилини
Вказавши всю необхідну інформацію, натискаємо на кнопку «Знайти квитки» і чекаємо, поки система підбере нам всі доступні варіанти - зазвичай пошук триває не більше однієї хвилини. У розглянутому прикладі в результатах пошуку ми бачимо, що найдешевші квитки по даному напрямку на обрані нами дати у авіакомпанії S7 - 14776 руб., Причому це квитки на прямий рейс Москва - Тбілісі без пересадок.

Зазвичай буває навпаки: квитки на рейси з стиковками в проміжних аеропортах дешевше, ніж прямі
Зазвичай буває навпаки: квитки на рейси з стиковками в проміжних аеропортах дешевше, ніж прямі. У нашому ж випадку найдешевші стикувальні квитки з Москви в Тбілісі пропонує латвійський лоукостер AirBaltic за 15000 руб - вибирати їх сенсу немає, навіщо втрачати час на пересадку в аеропорту Риги, якщо можна дешевше і швидше долетіти до Тбілісі безпосередньо? Але, повторюся, така ситуація не є типовою - наприклад, в більшість великих європейський міст і в Південно-Східну Азію буває набагато дешевше летіти з пересадкою.

Для прийняття остаточного рішення про покупку авіаквитків уважно вивчаємо час вильоту і час прильоту: небажано щоб виліт або приліт були, наприклад, в 4 ранку - в даному випадку, крім зім'ятою безсонної ночі доведеться ще морочитися з таксі в аеропорт і з аеропорту, в той час як в нормальне денний час є можливість дістатися до аеропорту і з нього на громадському транспорті. В обраних нами квитках з часом вильоту / прильоту все в порядку (ну, може бути трохи пізно прилітає зворотний рейс до Москви - хоча для мене це було б плюсом: можна ще майже цілий день перед вильотом гуляти по Тбілісі).

Отже, квиток ми вибрали, тепер треба його купити. Під логотипом обраної авіакомпанії є помаранчева кнопка «купити за ...» - якщо вам все одно, через яке агентство купувати квиток, то тиснемо на неї. Якщо ж ви хочете вибрати якусь конкретну квиткове агентство (припустимо, у вас там бонуси накопичуються), тоді під цією кнопкою можна розкрити список, що випадає список всіх доступних варіантів:

За замовчуванням кнопка «купити за ...» містить найдешевший з знайдених системою Aviasales варіантів. В даному випадку найвигіднішу ціну пропонує агентство OZON.TRAVEL - припустимо, ми з якоїсь причини плекаємо антипатію до цієї організації і вибираємо, наприклад, агентство Kupibilet - тоді тиснемо на посилання «ще варіанти», вибираємо сподобався з появи розширеного списку і потім натискаємо на кнопку «купити» - після цього система переадресує нас на сайт обраного нами агентства, де ми зможемо остаточно оформити бронь і оплатити квиток.

На сторінці, ми вводимо адресу електронної пошти, номер свого телефону, особисті дані, необхідні для бронювання та остаточно вибираємо кількість пасажирів (пам'ятаєте, ми не стали цього робити на етапі первинного пошуку авіаквитків), вказуємо ім'я та прізвище - обов'язково латинськими літерами як в закордонному паспорті ! Це дуже важливо, при розбіжності написання імені та прізвища вас просто не зареєструють на рейс.

Це дуже важливо, при розбіжності написання імені та прізвища вас просто не зареєструють на рейс

Крім цього, вказуємо підлогу пасажирів і, якщо ви плануєте летіти з дітьми до 12-ти років і з маленькими дітьми до 2-х років, вказуємо їх кількість. Додатковий квиток за дитину від 2-х до 12-ти років буде коштувати 11610 руб, тобто трохи дешевше дорослого - якщо ж дитина не займає окремого місця в салоні літака, то в такому випадку за нього треба буде доплатити за все 1317 руб.

Далі, в даному випадку нам пропонують вибрати тариф - базовий економ або гнучкий економ:

Справа в тому, що обраний нами найдешевший тариф має один мінус: у нього дуже жорсткі умови повернення, зміни дат та інших параметрів. У більшості випадків це або неможливо, або допускається з справлянням драконівських комісій (причому комісію беруть і авіакомпанія за перевипуск квитка, і агентство, через яке ви його купили). Якщо ви впевнені, що поїздка не зірветься і ви точно полетите, то немає сенсу переплачувати за гнучкий економ. Якщо ж такої впевненості немає, можливо, має сенс все ретельно зважити і вибрати гнучкий економ. Особисто я зазвичай цього не роблю і потім іноді шкодую - але який сенс шукати найдешевші квитки, а потім на етапі бронювання вибирати додаткову плюшки, що викликає його подорожчання від 20 до 50 відсотків?

До речі, на даному етапі система запропонує вам вибрати заодно і готель - опція корисна, більш докладно вона описана в статті Як забронювати житло в Грузії. Ціни, специфіка, рекомендації .

Ввели всі необхідні дані, натискаємо на руду кнопку «продовжити» внизу сторінки і на сторінці вводимо дані свого закордонного паспорта. Тут же агентство спробує на нас трохи підзаробити, впарити нам свою «страховку»:

Припиняємо цю спробу, поставивши галочку в полі «я не хочу страхувати» і не звертаючи уваги на їх «увагу, ви ризикуєте!» Та іншу фігню. Нижче, під блоком «страховка» нам пропонують підключити послугу «повідомлення про скасування або перенесення вильоту рейсу».

Ось її я б вибрав - навряд чи ви будете самі відслідковувати можливі зміни в розкладі авіакомпанії і, якби їй поміняти час вашого вильоту, вам про це повідомлять смскою.

Нижче нам знову запропонують якесь «квазі-страхування» за додаткові одна тисяча сімсот сімдесят три руб. Тут кожен сам вирішує, але я б на це не повівся.

Ну а далі ми виходимо на «фінішну пряму» - нам залишилося лише ввести дані банківської картки для оплати квитка.

У даній ситуації авіакомпанія російська, сума заявлена ​​в рублях, так що найлогічніше для оплати використовувати карту з рублевих рахунком. Якщо ж передбачається, що списання буде в доларах або євро, має сенс використовувати карту з відповідним валютним рахунком, щоб уникнути втрат грошей при конвертації з валюти вашої карти в валюту платежу.

У самому низу сторінки ставимо галку в полі «я приймаю умови» і тиснемо на кнопку «продовжити покупку».

Після цього настирливий Kupibilet знову спробує впарити свою «типу страховку» - комісія у агентств невелика, і подібні страховки для них вагоме джерело заробітку, так що ставимося до цього з розумінням, але все одно відмовляємося. Купівля страховки - питання серйозне і відповідальний, і буде набагато краще, якщо ви самі виберете страхову компанію, компанію-асистанс і розмір франшизи, а не довірите це комп'ютера квиткового агентства. Що таке компанія-асистанс, навіщо потрібна страхова франшиза і як за помірні гроші купити кращий страховий продукт, читайте за цим посиланням:

Після цього нас перекидає на сторінку банку-емітента нашої карти, де ми благополучно завершуємо оплату. Як тільки гроші списали або заблокувалися на карті, вам на електронну пошту прийде лист з підтвердженням покупки квитка і з самим квитком (іноді квиток висилають трохи пізніше). Все, процес покупки авіаквитків Москва - Тбілісі вдало завершений! До речі, не забудьте скачати собі на смартфон або планшет мобільний додаток Aviasales - через нього дуже зручно здійснювати нові бронювання і управляти старими:

Посилання для скачування iOS-додатки Aviasales

Посилання для скачування Android-додатки Aviasales

Отже, щоб самостійно знайти дешеві авіаквитки до Грузії, просто клікніть на пошукову форму Aviasales:


або на логотип Skyscanner або на логотип   Skyscanner   : :

Ціни на авіаквитки в Грузію з Росії, Білорусі та України

В даному розділі наведені мінімальні ціни на авіаквитки в Тбілісі, Батумі та Кутаїсі з Москви, Санкт-Петербурга та Мінська

Авіаквитки Москва - Тбілісі прямий рейс

Туди: 7500 руб, туди-назад: 14000 руб, прямі рейси Москва - Тбілісі є у авіакомпаній Аерофлот і S7, час у дорозі: 2 години 45 хвилин. Ви можете прямо зараз купити авіаквитки з Москви в Тбілісі - для цього просто клікніть по підходящій ціні (руда кнопка праворуч), а потім вкажіть потрібні вам дати:

Авіаквитки Москва - Тбілісі з однією пересадкою

Туди: 7500 руб, туди-назад: 15000 руб, як правило, кращі ціни пропонують AirBaltic з пересадкою в Ризі і Бєлавіа з пересадкою в Мінську, але зустрічаються і інші хороші варіанти. Нижче наведено календар низьких цін на стикувальні квитки Москва - Тбілісі (ви можете просто клікнути на кращу ціну і купити квиток):

Авіаквитки Москва - Батумі, прямий рейс

Туди: 12000 руб, туди-назад: від 23000 руб, прямі рейси Москва - Батумі є у S7, Уральських авіаліній, Red Wings і Georgian Airways.

Авіаквитки Москва - Батумі з однією пересадкою

Туди: 12000 15000 руб, туди-назад: 16000-24000 руб (взимку дешевше, влітку дорожче), кращі ціни пропонують Georgian Airways, Turkish Airlines, Belavia і AirBaltic зі стиковками в Тбілісі, Стамбулі, Мінську та Ризі відповідно. Ціни на квитки Москва - Батумі по місяцях (в обидва кінці):

Як дістатися з Тбілісі до Батумі - всі способи

Авіаквитки Санкт-Петербург - Тбілісі

12000 руб - S7 c пересадкою в Москві; 15500 руб - AirBaltic з пересадкою в Ризі (туди-назад). Знайти авіаквитки в Тбілісі за низькими цінами з Санкт-Петербурга, Москви та інших міст, можна у формі:

Також з Санкт-Петербурга можна спробувати дістатися до Кутаїсі через Вільнюс рейсом авіакомпанії Wizzair. У цього угорського лоукостера часто бувають розпродажі і при деякій частці везіння квитки Вільнюс - Кутаїсі можна купити за 30 €.

Квитки до Кутаїсі з Москви і Санкт-Петербурга найкраще шукати в формі:

Кутаїсі розташований дуже вдало - в центрі Грузії, в 220 км від Тбілісі і в 100 км від Батумі, і, якщо ваша мета пляжний відпочинок в Батумі і Кобулеті або гори Сванетії , То переліт в Кутаїсі буде навіть зручніше, ніж до Тбілісі. Прямо в аеропорту Кутаїсі можна сісти на маршрутку до Тбілісі або Батумі.

Авіаквитки в Грузію з Києва, Мінська та інших міст

У наведеній нижче таблиці представлені ціни за умови купівлі квитка в один кінець. Ви можете придбати авіаквиток, просто клікнувши по ціні і вказавши потрібні дати:

Авіаквитки в Грузію дешево: шукаємо акції і розпродажі авіакомпаній

Авіакомпанії, що мають регулярні рейси в міста Грузії, нерідко проводять промо-акції і розпродажі авіаквитків в Тбілісі, Кутаїсі та Батумі. за засланні Ви можете побачити список авіакомпаній, що працюють на даному напрямку.

Якщо є тверде бажання летіти в Грузію по розпродажними квитках і до відпустки є ще достатньо часу, має сенс підписатися на новини всіх згаданих в списку компаній і відслідковувати ситуацію.

Комбіновані способи потрапити в Грузію

Якщо говорити про країни ex-СРСР, то прямі перельоти в Грузію (Тбілісі, Кутаїсі та Батумі) здійснюються з Москви, Мінська, Києва, Вільнюса, Риги, Єревану, Баку, Алма-Ати і Актау.

Як правило, з Москви вигідніше летіти білоруськими авіалініями зі стикуванням в Мінську. До 2015 року гідну конкуренцію білорусам становила українська авіакомпанія МАУ - але, «завдяки» повної заборони на авіасполучення між Росією і Україною, зараз ця можливість відсутня.

Також має сенс розглянути варіант прильоту в Кутаїсі (звідти можна легко дістатися до Тбілісі або Батумі на маршрутках) або безпосередньо в Батумі, якщо вас цікавить в основному пляжний відпочинок. Правда, прямих рейсів з Росії в Кутаїсі на даний момент немає (тільки стикувальні), а квитки в Батумі влітку приблизно на 20% дорожче, ніж в Тбілісі.

Ближче до літнього відпускного сезону квитки до Грузії починають дорожчати - якщо взимку в Тбілісі з Москви можна полетіти за 6000 руб, то в червні ціни починаються від 7500 руб. за квиток в один кінець (13500 руб. в обидва). Якщо все ж ціни на прямі авіаквитки Москва-Тбілісі вас не влаштовують, то пропоную розглянути два комбінованих варіанти авіаперельоту:

Через Владикавказ (літак + маршрутка / автобус / таксі)

Даний спосіб має на увазі переліт з Москви (або іншого міста Росії) до Владикавказа, а звідти «по землі» на маршрутці, автобусі або таксі в Тбілісі по Військово-грузинській дорозі через російсько-грузинський кордон і КПП «Верхній Ларс» .

Детальніше цей маршрут описаний в статті Як дістатися з Москви до Грузії (Тбілісі) через Владикавказ .

Нижче наведено календар низьких цін на авіаквитки з Москви до Владикавказа:

Плюси даного способу: відчутна економія на авіаквитках (особливо влітку), можливість подивитися Владикавказ, можливість хоча б з вікна маршрутки насолодитися казковими пейзажами Військово-грузинської дороги - однієї з найбільш мальовничих автомобільних доріг світу.

Якщо ви їдете в гірськолижний курорт Гудаурі , То логістично даний маршрут буде навіть зручніше прямого перельоту Москва -Тбілісі. Але є у даного способу і мінус: на кордоні Росії і Грузії часом бувають серйозні черзі (особливо влітку). Взимку ж Військово-Грузинська дорога, по якій маршрутки їдуть до Грузії, може бути закрита через сходження лавин і каменепадів - стан дороги бажано моніторити в реальному часі безпосередньо на КПП «Верхній Ларс» по телефону 8-867-275-27-53 .

У Тбілісі через Єреван (літак + автобус)

Літаком з Москви до Єревана , А звідти на автобусі до Тбілісі (300 км). Нижче ви можете знайти ціни на квитки Москва - Єреван по місяцях; квиток можна придбати відразу ж, клікнувши на вподобану ціну:

Авіасполучення між Росією з Вірменією більш розвинене, ніж з Грузією, наслідком чого є більше число рейсів і дешевші квитки. Ціни у напрямку Москва - Єреван стартують вiд 3800 рублів в одну сторону. Крім того, порівняно недавно на вірменській напрямку став працювати лоукостер Перемога (рейси в Єреван і Гюмрі).

Автобуси і маршрутки з Єревана в Тбілісі ходять кілька разів на день, відправлення від автовокзалу Сасунци Давид, прибуття в Тбілісі на вокзали Дідубе і Ортачала.

Плюси даного способу: можливість подивитися Єреван , А також вкрай мальовничу дорогу, що сполучає Єреван з Тбілісі .

У порівнянні з наземним маршрутом через Владикавказ, межа між Грузією і Вірменією проходиться дуже легко і невимушено (ми на своїй машині її в обидві сторони зазвичай проходимо за півгодини, в той час як на кордоні Росії і Грузії влітку можна втратити кілька годин.

PS Купивши авіаквитки до Грузії, можна подумати і про житло. Пропоную вашій увазі мої огляди квартир і апартаментів в Тбілісі і Батумі, тут лише найцінніша інформація з особистого досвіду численних поїздок в Тбілісі протягом декількох років:

12 кращих квартир в центрі Тбілісі по співвідношенню ціни і якості: 30-40 $ на добу

20 хороших і недорогих квартир в Батумі

Дешевих вам авіаквитків в Грузію!
Ваш Роман Мироненко

Новости