Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як літати недорого? Де купити дешеві квитки на літак?

  1. Лоукостер (лоукост, low cost) - дешеві авіакомпанії
  2. Де і як купити дешеві квитки на літак?
  3. Пошук дешевих квитків просто кудись і колись в цікаве місце
  4. Купівля авіаквитків через skyscanner.com
  5. Купівля авіаквитків на kiwi.com
  6. Купівля авіаквитків на чартерні рейси
  7. Пошук дешевих квитків на конкретні дати
  8. Пошук дешевих квитків на конкретний напрям
  9. Список лоукостерів Європи і світу

Ті хто любить подорожувати, напевно вже багато раз замислювалися над питанням, а як би це зробити не дорого, а краще дешево!

Дешево звичайно вийде, але не на всіх напрямках, а от не дорого - без проблем. Звичайно якщо ви хотіли б подорожувати тільки на загальні свята з натовпом співвітчизників, то це складно буде зробити дешево. А ось якщо ви готові взяти додаткову пару днів відпустки - відпочити довше або трохи поменше, то можна заощадити значну суму тільки на квитках на літак або інший вид транспорту.

зміст:

Лоукостер (лоукост, low cost) - дешеві авіакомпанії

Останнім часом це слово стало дуже популярним серед тих, хто любить подорожувати. Але не всі знають, що це таке. Отже:

Лоукостери - це авіакомпанії, які надають дешеві перельоти між різними містами і країнами. Більш низька вартість авіаквитків досягається за рахунок економії на всяких додаткових послугах. Так, звичайно у вартість квитка не входить вартість перевезення багажу, якщо ви подорожуєте без нічого, то це добре, але якщо вам потрібно перевезти великий рюкзак або валіза, то доведеться доплатити за багаж. На борту літака вас не будуть годувати, і поїти чаєм, кавою, соками та алкогольними напоями, але все це можна купити прямо під час польоту.

Більшість авіакомпаній лоукостерів літають на порівняно короткі відстані - до 3 - 4 годин. Особливу популярність і поширення лоукост отримали в Європі з її порівняно невеликими відстанями. Часто буває, що лоукостер здійснюють рейси в не самі зручні, але більш дешеві аеропорти, через це дістатися з такого аеропорту до міста може бути складніше, довше і дорожче. Найвідоміші лоукостер в Європі це компанії - RyanAir, EasyJet, WizzAir і безліч інших.

Де і як купити дешеві квитки на літак?

Це питання можна розбити на кілька різних в залежності від ситуації:

  • пошук дешевих квитків просто кудись і колись в цікаве місце
  • пошук дешевих квитків на конкретні дати
  • пошук дешевих квитків на конкретний напрям
  • пошук дешевих квитків на конкретні дати і конкретний напрям

Але перш, ніж ми почнемо хочеться сказати про загальні принципи:

  • квитки в будні дні і без прив'язки до свят - дешевше
  • квитки в незручний час або з тривалими пересадками - дешевше
  • квитки на лоукостер найчастіше не залежать від того берете ви квитки туди / назад або тільки туди, в той час як у звичайних перевізників за квиток туди-назад можна заплатити менше, ніж за два окремих квитка туди і назад
  • у деяких авіакомпаній, якщо ви берете більше одного квитка вас чекають знижки
  • багаж зазвичай не включений у вартість, тільки ручна поклажа строго визначених розмірів
  • реєстрація на рейс зазвичай тільки в інтернеті, або за доролнітельную оплату
  • не забувайте, що лоукост літають зазвичай на другорядні аеропорти і іноді дістатися з них в місто буде коштувати дорожче, ніж переліт на головний аеропорт "дорогий" компанією

Це загальні правила, але як завжди з усіх правил є винятки.

Пошук дешевих квитків просто кудись і колись в цікаве місце

Ви просто хочете поїхати в якесь цікаве місце. І неважливо коли це буде. Просто недорого ...

Тут вам допоможуть або сайти агрегатори або квитки на чартерні лінії.

Сайти - агрегатори - їх існує безліч, але напевно одними з найбільш популярних є skyscanner.com , kiwi.com , momondo.com і aviasales.com . Особисто для мене незаперечним лідером є skyscanner, та й для наших пошуків він підійде краще. Природно все агрегатори збирають інформацію тільки тоді, коли хтось шукає переліт з конкретного місце в конкретне і на певну дату, тому в календарі можуть бути відсутні ціни на деякі дати.

Якщо ви шукаєте переліт не з російськомовних країн, а, наприклад, між містами Європи, то підійде skyscanner і kiwi, а ось якщо ви шукаєте перельоти з російськомовної країни, а особливо з Росії, то більшою інформацією може мати aviasales.

Купівля авіаквитків через skyscanner.com

Ми переходимо на сайт і вводимо інформацію по місту відправлення. Варто зауважити, що можна ввести назву країни, тоді будуть запропоновані варіанти вильоту з усіх можливих міст цієї країни.

Далі натискаємо на поле введення місця призначення і чекаємо буквально секунду - з'являється один пункт списку - "Гнучкий пошук. Пошук Скрізь" або в англійському варіанті "Flexible? Search Everywhere" .Саме це нам і потрібно. До речі, якщо ви просто спробуєте ввести Скрізь або Everywhere це вам не вдасться.

Тепер переходимо до дат. Тут можна вибрати чи певну дату або цілий місяць. Нам підійде повний місяць. Якщо ви перейдете на закладку "Цілий місяць", то можна вибрати або конкретний місяць або "Найдешевший місяць".

Після пошуку ви отримаєте список країн і ціни для польоту в них. При кліці на рядок з назвою країни ви отримаєте список міст в конкретній країні і ціни на авіаквитки. Варто зауважити, що такі портали як skyscanner і aviasales працюють з дуже великими обсягами інформації і тому не можуть звертатися її кожен раз. Тому дані на сайті можуть трохи застарівати. ЗАВЖДИ перевіряйте вартість квитків на сайті, де їх можна придбати.

Правда такий спосіб працює для напрямків на які часто шукають квитки, якщо це дуже рідкісне напрямок, то інформація може бути неактуальна або її може не бути. Але в будь-якому випадку такий пошук дає уявлення про рівень цін на обраний напрям.

Купівля авіаквитків на kiwi.com

Kiwi.com раніше раніше називався Skypicker - це сервіс для пошуку і покупки авіаквитків. Вони стверджують, що мають спер технологію віртуальної стикування рейсів яка може створювати зручні маршрути з рейсів авіакомпаній, які, як правило, не співпрацюють один з одним. Наприклад лоукостер + інша, звичайна авіакомпанія, і такі поєднання дозволяють знайти найдешевші авіаквитки.

На сайті є звична і стандартна форма, для введення пункту вильоту, призначення та дат.

При виборі пунктів вильоту і призначення, є можливість вибрати окреме місто, або все країну або взагалі Anywhere, тобто куди завгодно. Ця опція допоможе знайти куди можна дешево купити авіаквитки з вашого міста чи країни. Або навпаки - звідки можна недорого долетіти, наприклад, до Лондона.

Результат такого гнучкого пошуку авіаквитків буде показаний на карті із зазначенням міст і цін на авіаквитки до цих точок.

Також можна шукати найдешевші авіаквитки за діапазоном дат. В поле вибору дат перельоту, можна вибрати конкретні дати, діапазон дат, наприклад місяць, або взагалі всі доступні дати. В поле з датою повернення можна вибрати також тривалість перебування, наприклад від 2 до 10 днів. В такому випадку kiwi буде шукати найдешевші авіаквитка за вказаними діапазонами дат. Наприклад, у Вас відпустку з 1 по 30 вересня і ви хочете знайти недорогі авіаквитки в цей період куди-небудь на тиждень. І сервіс kiwi.com дозволить таке знайти.

Ще використовуючи фільтр Дні і час, можна уточнити, що виліт вам потрібен тільки в суботу або неділю, а повернуться ви хочете в четвер. Можна також вказати час вильоту і прильоту.

У kiwi.com є можливість побудувати маршрут Open Jaw - це такий маршрут, в якому ви вилітаєте з одного міста а повертаєтеся в інший. Наприклад, можна з Києва летіти до Стамбулу, а повертатися рейсом Стамбул - Варшава, і вже з Варшави їхати назад до Києва.

Купить знайдені авіаквитки можна прямо на сайті kiwi - заповнюєте свої дані, ім'я та прізвище, як у паспорті і оплачуєте карткою. Після цього вам на вказаний e-mail прийде лист з підтвердженням покупки і квитками. Також kiwi може зробити check-in на рейс за вас, якщо ви виберете таку опцію. І вам потрібно буде тільки роздрукувати квиток або baording pass.

Купівля авіаквитків на чартерні рейси

Як вже було сказано вище, крім традиційних, рейсових авіакомпаній, можна скористатися другим варіантом пошуку дешевих авіаквитків. Другий варіант це чартерні авіа перевізники, для Польщі наприклад це rainbow . У них можна знайти чудові пропозиції по чартерних перельотів. Для цього переходимо на закладку Czartery і вибираємо куди / звідки і в одну сторону або в обидві і дивимося, що цікавить місяць. Іноді чартером можна долетіти в 2-3 рази дешевше, ніж стандартним рейсовим літаком.

Ще є компанії лоукостер (lowcost), які пропонують свої непогані варіанти пошуку авіаквитків. Наприклад в компанії ryanair є так званий FareFinder , В якому можна вибрати місто або країну вильоту і місце прибуття (місто / країна / Скрізь). Не забувайте поставити бюджет побільше, щоб не пропустити цікавий варіант, який буде всього на 1 $ відрізнятися від вашої кордону. Після пошуку можливих варіантів пошук варто уточнити.

Наприклад, додати переліт назад, до чого необов'язково ставити конкретну дату - виліт може бути коли завгодно, а ви виберете просто тривалість поїздки (приклад: 2-5 днів). Після цього вам відобразяться всі можливі варіанти, які відповідають даним критеріям.

Пошук дешевих квитків на конкретні дати

Якщо ви чітко знаєте коли ви хочете полетіти, то тут можна скористатися тими ж засобами, що і при пошуку авіаквитків без дат, лише при пошуку обмежити дати потрібним вам періодом.

Наприклад у ryanair можна вибрати діапазон дат для вильоту, це дуже зручно, коли наприклад вам підходить і вечір п'ятниці і всі вихідні. А ось у skyscanner таке зробити не вийде - мінімальний діапазон це цілий місяць. Так що доведеться дати міняти вручну і переглядати всі можливі дні.

Так що доведеться дати міняти вручну і переглядати всі можливі дні

Якщо ви знаєте, коли у вас буде відпустка, то сподіватися на чартери не завжди варто, адже найчастіше дешеві квитки бувають за 2-7 днів до вильоту. А зіпсувати собі відпустку тільки тому, що не виявилося дешевих чартерних квитків, а всі інші вже розібрали дуже не хочеться ...

Пошук дешевих квитків на конкретний напрям

Звичайно якщо ви знаєте, що хочете вилетіти тільки з "свого" міста, то питання зводиться до стандартного використання того ж skyscanner просто з вибором самого дешевого місяці. Але часто буває так, що найдешевші квитки є не з вашого міста, а з "сусіднього". Наприклад квитки в Ісландію з Варшави і назад можна знайти за 50-60 євро, а ось з Кракова цей переліт обійдеться вже в 200 євро. Але ж до Варшави дістатися туди-назад можна всього за 10-15 євро. Ось і думайте, що вам дорожче час або гроші.

Є ще варіанти пошуку дешевих квитків - зазвичай вони актуальні на довгих напрямках, коли летіти довго, далеко і майже точно з пересадками. В цьому випадку допоможе реверсивний пошук. Тобто подивитися а куди найбільш дешево можна долетіти З місця призначення.

Також непогано подивитися сайт аеропорту прибуття (або декількох аеропортів, якщо в місті прибуття їх більше одного). Це допоможе обчислити всі авіакомпанії, які туди літають, а потім вже на сайтах авіакомпаній вивчити акції, можливі дисконт програми ...

А ось ми і дійшли до дисконт програм, накопичувальних миль і інших "булочок", якими люблять радувати своїх клієнтів авіакомпанії.

У багатьох авіакомпаній є різні програми лояльності - це можуть бути накопичувальні бонуси, за які потім можна придбати нові квитки або поліпшити клас обслуговування. Але зазвичай такі програми є актуальними для тих, хто часто літає в бізнес відрядження, купує дорогі квитки, а потім на бонуси їздить у відпустку. За інших умов накопичити достатньо бонусів / миль майже не представляється можливим. Хоча деякі авіакомпанії, такі як norwegian дозволяють заплатити бонусами частина суми.

У деяких лоукост авіакомпаній існують дисконтні програми. Зазвичай вони платні і коли читаєш умови, то думаєш - а ось зараз я повинен заплатити Х грошей за участь в програмі, а не факт, що я з ними полечу ще раз, а програма діє лише рік ... Але не варто відразу відмітати такі програми. Адже, коли ви купуєте квиток найчастіше ви можете розрахувати вартість квитків з дисконт програмою і без як у wizzair . І може виявитися, що вартість навіть одноразового перельоту за такими квитками з дисконт програмою дешевше, ніж просто купити квитки без всяких знижок.

І може виявитися, що вартість навіть одноразового перельоту за такими квитками з дисконт програмою дешевше, ніж просто купити квитки без всяких знижок

Ще є акції і розпродажі квитків, звичайно можна підписатися на e-mail розсилку всіх авіакомпаній, але є шанс просто потонути в спам. Але тут вам вирішувати - чи першим дізнаватися про акції і купувати дешеві квитки або як пощастить.

Ну і під кінець:

Список лоукостерів Європи і світу

Ryanair.com - ірландська авіакомпанія, найбільша бюджетна авіакомпанія в Європі

Wizzair.com - угорська бюджетна авіакомпанія, єдиний лоукостер в Україні

Easyjet.com - британська лоу-кост-авіакомпанія. На даний момент компанія є однією з найбільших лоу-кост-авіакомпаній Європи

Norwegian.com - норвезький лоукостер, одні з перших в Європі стали надавати wi-fi в літаку.

IberiaExpress.com - бюджетна авіакомпанія, що належить міжнаціональному авіаційному холдингу International Airlines Group (IAG)

Volotea.com - іспанська бюджетна авіакомпанія, заснована в 2011 році і почала польоти в березні 2012 року. Штаб-квартира розташована в Барселоні.

Vueling.com - авіакомпанія з дешевими квитками, що базується в Барселоні, Іспанія. Vueling - другий за величиною авіаперевізник Іспанії після Iberia Airlines.

Якщо ви раптом знаєте або вже встигли політати іншими лоукостерами - пишіть в коментарях, а ми додамо цю інформацію!

А якщо вам потрібно знайти недороге або безкоштовне місце проживання, то як це зробити можна дізнатися в Як шукати житло в подорож? І як жити недорого?

Де і як купити дешеві квитки на літак?
Пошук Скрізь" або в англійському варіанті "Flexible?
І як жити недорого?

Новости