Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як літати дешево: Топ-7 агрегаторів авіаквитків

Насправді, агрегатори авіаквитків на практиці виявляються далеко не аналогом, наприклад, букінгової сервісів для готелів, які дозволяють заощадити, часом досить істотно

Насправді, агрегатори авіаквитків на практиці виявляються далеко не аналогом, наприклад, букінгової сервісів для готелів, які дозволяють заощадити, часом досить істотно. Вони можуть навіть завищувати вартість квитків, притому відчутно. Насправді, агрегатори авіаквитків на практиці виявляються далеко не аналогом, наприклад, букінгової сервісів для готелів, які дозволяють заощадити, часом досить істотно Ми вирішили перевірити на практиці, де все-таки замовляти вигідніше, змоделювавши вибір квитків на різні напрямки і порівнявши ціни, пропоновані агрегатором, з цінами на сайтах авіаперевізників.

  1. Momondo ( http://www.momondo.ua ). Цей агрегатор з'являється одним з перших в списках видачі Google за запитами на кшталт «авіаквитки». Ми вибрали пошук перельоту з Києва до Лондона в один кінець на середину жовтня цього року. Найзручніші та вигідні варіанти виявилися у Wizz Air і МАУ - 1058 та 2011 грн. відповідно, без пересадок. Тримаємо ці цифри в розумі, йдемо на сайти самих авіакомпаній, і на цю ж дату, отримуємо 799 і 1612 грн. відповідно. Досить істотна різниця, особливо якщо ви збираєтеся купувати квитки відразу в обидві сторони. Пошук по іншим датам і країнам видає подібні результати.

  1. Aviasales ( https://www.aviasales.ru ). Також досить відомий агрегатор, в основному завдяки рекламі студії перекладу «Кураж Бамбі». J Шукаємо усі той же горезвісний рейс на Лондон. Результати також цікаві - ті ж Wizz Air і МАУ, але трохи за іншою ціною, 959 і 1619 грн. відповідно. Як бачимо, націнка на квитки МАУ зовсім мізерна. Також агрегатор запропонував ще один відповідний переліт від British Airways за 1879 грн. На сайті ж авіаперевізника квитки на цей же день коштують $ 50 (за поточним курсом це приблизно 1296 грн.). Як бачимо, різниця в ціні на квитки різних авіакомпаній істотно відрізняється - від декількох гривень до декількох сотень. Для чистоти експерименту було перевірено також квитки на Гамбург - на сайті агрегатора вони коштували 853 грн., На сайті компанії-перевізника (знову Wizz Air) - 719 грн.

  1. Skyscanner ( https://www.skyscanner.com.ua ). Сервіс позиціонує себе як пошуковик по авіаквитках. Цього разу результати пошукової видачі квитків радують цінами більше - різниці з сайтами українських авіакомпанії практично немає, або вона мізерна. Але з British Airways все так же є різниця - тут вказується вартість в 1896 грн. (Проти 1296 на сайті перевізника). Для порівняння ми пошукали квитки до Варшави на цей же період, і результати здивували знову - з Wizz Air і МАУ різниці в ціні не було, а ось квитки польського перевізника LOT на Skyscanner виявилися трохи дешевше - 3053 проти 3098 грн. Тому висновок неоднозначний - потрібно дивитися конкретні напрямки і порівнювати ціни.

  1. Anywayanyday ( https://www.anywayanyday.com ). Один з найперших і відомих пошукових систем авіаквитків чомусь «не бачить» Wizz Air, а квитки МАУ пропонує за 2416 грн. (Замість 1612). British Airways обійдуться ще дорожче - 2646 грн. (Чим обумовлена ​​різниця в ціні в два рази, для нас залишилося загадкою, це все той же квиток в економ-клас). Заради інтересу перевіряємо ще рейс Київ-Варшава. Квиток на нього від LOT можна придбати за 3262 грн. Знову різниця більш ніж в 200 грн.!

  1. OneTwoTrip ( https://www.onetwotrip.com ). Це суміш агрегатора з букінгом, так як тут пропонується також бронь готелів (як разом з авіаквитками, так і окремої опцією). На жаль, заявлена ​​функція з пошуку найдешевших варіантів не виправдовує себе - в Лондон нам пропонують полетіти з пересадкою через Париж (що продовжить поїздку на 3 години) перевізником Air France за 1953 грн. На сайті авіакомпанії цей квиток коштує $ 73, тобто тисяча вісімсот дев'яносто один грн. Wizz Air цей агрегатор теж не включає в свої результати, а квитки МАУ на цей рейс стоять 2380 грн. Швиденько порівнюємо вартість квитків, наприклад, в Лісабон. 5658 грн. на OneTwoTrip 5 028 - на сайті МАУ.

  1. Airtickets24 ( http://www.airtickets24.com ). Знову без Wizz Air в пошуку, варіант від Air France з пересадкою виходить нібито самим бюджетним (1887 грн.), Квитки МАУ - 2397. На деякі рейси, наприклад, Київ-Братислава, Київ-Копенгаген, агрегатор просто не знаходить прямих перельотів (хоча вони є у лоукостів). В Будапешт пропонують летіти за 1 693 грн. МАУ. Сам авіаперевізник оцінює цей квиток в 1403 грн.

  1. Tickets.ua ( https://avia.tickets.ua ). З першого разу нам запропонували летіти в Лондон виключно з пересадками і не дешевше 4337 грн. (KLM Royal - Данські королівські авіалінії). Серйозно? А ось повторний пошук видав бюджетний рейс Wizz Air (1015 проти 799 грн. На сайті перевізника) і МАУ (2828 проти 1612 грн.). Цікаво, від чого залежить націнка? А ось з пошуком квитків до Будапешта виявилося простіше - агрегатор таки знайшов лоукост-квитки Wizz Air за 1087 грн. нібито зі знижкою. На сайті перевізника вони стоять 869 грн.

Крім того, у агрегаторів є ще такі мінуси:

  • в їх систему не включені авіакомпанії, які не підключені до глобальних систем бронювання авіаквитків;
  • у авіакомпаній бувають акційну пропозицію, але такі квитки пропонуються тільки на власних сайтах;
  • буває важко оцінити умови тарифу, оскільки детальна інформація на деяких сайтах відсутня. Наприклад, щоб дізнатися, яке багажне місце включено у вартість квитка, потрібно дзвонити в авіакомпанію або уважно читати умови на її сайті.

Також варто звернути увагу, що ціни на квитки (як на агрегаторах, так і на сайтах перевізників) можуть змінюватися. На агрегаторах - хоч кожен день на кілька гривень, а перевізники змінюють ціни квитків по відомим принципам - чим ближче до дати перельоту, тим квиток може бути дорожче.



Серйозно?
Цікаво, від чого залежить націнка?

Новости