Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як купити дешеві авіаквитки. Особистий досвід і поради »UZNAJU.COM

  1. 1. Як знайти і купити дешеві авіаквитки на чартерні рейси
  2. 2. Як знайти і купити дешеві авіаквитки в лоу кост авіакампанії
  3. 3. Промо акції на офіційних сайтах авіакомпаній
  4. 4. Кращі пошуковики дешевих авіаквитків

Коли ти збираєшся подорожувати, питання авіаперельоту стоїть дуже гостро. Для одних авіапереліт - це причина кудись не їхати через острах летіти на літаку, для інших - причина кудись не їхати з огляду на те, що вартість авіаквитків досить істотна. І якщо першу проблему непросто вирішити, то проблема покупки дешевих авіаквитків цілком вирішувана. Нижче я аргументую це.

Трапляється таке, що вартість авіаперельоту в якусь країну порівнянна з вартістю проживання в ній досить тривалий час. Тому питання про те, як заощадити на авіаквитках і купити найдешевші - дуже актуальне.

Зміст статті:

  1. Як знайти і купити дешеві авіаквитки на чартерні рейси
  2. Як знайти і купити дешеві авіаквитки в лоу кост авіакампанії
  3. Промо акції на офіційних сайтах авіакомпаній
  4. Кращі пошуковики дешевих авіаквитків

Як знайти і купити дешеві авіаквитки на чартерні рейси   Як знайти і купити дешеві авіаквитки в лоу кост авіакампанії   Промо акції на офіційних сайтах авіакомпаній   Кращі пошуковики дешевих авіаквитків

Сьогодні я розповім про те, як шукати і бронювати дешеві авіаквитки. Нижче буде безліч корисних порад і крутих сервісів пошуку та бронювання дешевих авіаквитків.

1. Як знайти і купити дешеві авіаквитки на чартерні рейси

Перш ніж говорити про авіаквитки на чартерні рейси, давайте розберемося що це взагалі таке - чартерні рейси. Чартерні рейси виконуються авіаперевізниками для конкретного замовника. Маються на увазі не окремо взяті люди, хоча це не виключено, а в більшості випадків мова йде про туроператорів. Як правило, мова йде про туристів, яких перевозять по турпутевке, але іноді трапляється так, що деяка частина путівок залишається непроданої, тому тупоператор починає продавати окремо авіаквитки. Це якась аналогія з палаючими турами. Як правило, подібні пропозиції виникають буквально за день-два до відправлення і іменуються чартерними рейсами.

Щоб знайти чартерні рейси, можна звернутися безпосередньо до туроператорів, але значно простіше зробити це самому через інтернет. У мережі пропозиції авіаквитків на чартерні рейси можна знайти через агрегатори чартерних пропозицій. Серед найбільших - http://www.aviacharters.ru/ .

Недоліки попупкі авіаквитків на чартерні рейси:

  • Квитки на чартерні рейси не можна купити заздалегідь

  • У більшості випадків дата і час на чартерні рейси будуть дуже незручні для нас

  • Часто змінюються час вильоту, причому, в самий останній момент

  • Актуально тільки для найбільш популярних маршрутів

  • Якість сервісу залишає бажати кращого

2. Як знайти і купити дешеві авіаквитки в лоу кост авіакампанії

Колись раніше лоукост був моїм улюбленим способом подорожувати фактично за безцінь. Я купував дешеві авіаквитки в лоу кост авіакампанії всього за якихось 10 євро. Погодьтеся, що 10 євро за авіаквиток в Європу, хоч і в лоу кост авіакампанії, це не такі вже великі гроші. Тому якщо є можливість купити авіаквиток в лоу кост авіакампанії, чому б їй не скористатися? До речі, скажу, що сайтами лоу-кост авіакомпаній я користувався не тільки з метою придбання квитків в Європу, але і в США. Останній рік ми досить щільно покрили свій календар відвідуванням Азії, тому лоукост для Азії - наш нинішній хіт, можна сказати.

Взагалі, лоукост - це англійське словосполучення (low cost). Але сьогодні російськими просунутими туристами він дуже активно використовується, рівно, як і ненашінскімі.

Не знаю чому, але багато хто якось бояться літати на подібних рейсах, вважаючи при цьому, що дешевизна - ознака низького комфорту і безпеки, але насправді ціна авіаквитка в лоу кост авіакампанії знижується за рахунок інших факторів. це:

  • На борту немає харчування

  • Є певні обмеження на провезення багажу

  • Немає фіксованих місць в салоні. По суті в чомусь це навіть краще. Люди намагаються зайняти місця якомога швидше, через що скорочуються проміжки між рейсами

  • Часто не використовуються основні аеропорти

  • Використовується тільки один тип лайнера

  • Якщо ви купили квиток в лоу кост авіакампанії, то не зможете здати його, або ж змінити дату вильоту

  • Прямі перельоти тривають, як правило, не більше 3-х годин

  • Немає авіакас. Знайти авіаквиток в лоу кост ви зможете тільки на сайті авіакампанії

Я кілька разів користувався дискаунтером ірландської компанії Ryanair . Це досить велика авіакомпанія, перельоти на 27 країн Європи.

В середньому ціна на авіаквитки у лоукостерів становить близько 30 євро, але я не можу сказати, що це буде актуально для всіх випадків, тому що мені іноді вдавалося брати авіаквитки і в три рази дешевше. А іноді буває навіть так, що авіаквиток коштує 1 цент, чесно. Тобто, фактично потрібно оплатити тільки паливні збори.

Менеджмент Ryanair'a націлений на подальше зниження вартості авіаквитків. Для цього використовуються різні маркетингові штучки, а іноді просто урізають якісь витрати. Але за рахунок зниження вартості авіаквитків лоу кост авіакампанії отримують багато клієнтів, і заробляють за рахунок великих обсягів. Іноді у них проскакують просто крейзі ідеї, ну ось кілька прикладів:

  • податок на товстих;

  • стоячі крісла;

  • платні туалети на борту.

Це кілька ідей лоу кост авіакампанії, які вони збиралися втілити в життя. Чесно кажучи, не цікавився, чи було це реалізовано, але сенс все одно ви зрозуміли.

Взагалі Ryanair - це, звичайно, не варіант на всі випадки життя. Є й інші лоу кост авіакомпанії з досить низькою вартістю авіаквитків. наприклад EasyJet . Я купував у них авіаквиток і літав до Парижа всього за 25 євро.

Є й інші лоу кост авіакомпанії з країн СНД з привабливими цінами: Blue1 , AirBaltic , Air Berlin , EasyJet , Ryanair , Wizz Air

Лоукостери в США: Frontier Airlines , Jetblue , Virgin America ,

Лоукостери в Азії: Airasia , Jetlite , Jetstar , Spicejet , Air India Express , FireFly , Fly Kingfisher , Tiger Airways .

Так, моя порада - якщо будете купувати авіаквитки через лоукостерів, врахуйте наступні моменти:

  • під час авіаперельоту з вас можуть стягнути сервісний збір за оплату банківською карткою

  • весь багаж, який ви зареєструєте, потрібно буде оплатити

  • також доведеться сплатити переїзд до аеропорту відправлення і з аеропорту прибуття

3. Промо акції на офіційних сайтах авіакомпаній

Крім того, хочу сказати, щоб ви не думали, що все так вже і шоколадно Крім того, хочу сказати, щоб ви не думали, що все так вже і шоколадно   Іноді буває, що переліт дешевої авіакомпанією на виході стає дорожче за звичайну Іноді буває, що переліт дешевої авіакомпанією на виході стає дорожче за звичайну. Адже якщо придивитися більш детально до нормальних перевізникам в нормальному сенсі цього слова, то побачимо, що у них теж бувають цікаві акції та іноді можна купити дешевий авіаквиток. Тому є сенс знаходити такі сайти і підписуватися на розсилку. Наприклад, ми з дружиною літали літаком солідної авіакомпанії з СПБ в Рим і Барселону за 8 000 рублів, в Ніццу за 7 000 рублів. Це туди і назад. Погодьтеся, непогано.

Декілька порад:

  • Ніколи не тягніть гуму. Якщо точно знаєте, коли зможете летіти, то підшукуйте варіанти на авіаквитки якомога раніше. Буде і дешевше і вибір буде більше

  • Потрібно перебирати різні варіанти авіаквитків, бо вартість може бути різною в залежності від дня тижня та інших факторів. Наприклад, в будній день, наприклад, у вівторок, вартість авіаквитка буде нижче, ніж в п'ятницю. Власне, тут все логічно

4. Кращі пошуковики дешевих авіаквитків

Пошуковики авіаквитків - це взагалі окрема тема. Я б навіть сказав - необ'ємний Пошуковики авіаквитків - це взагалі окрема тема Погодьтеся, що можна і підібрати щось дешевше і краще, але коли ти прошерстил десятки і навіть сотні сайтів, то тобі в кінцевому підсумку все це набридне. Тому для цих цілей я сам завжди використовую спеціальним сайтами, так званими пошуковими системами авіаквитків. Їх ще називають мета-пошукові системи, супер-агрегатори. Ці сайти здорово економлять час, тому що спритно перевіряють на наш запит всі сайти авіакомпаній, систем бронювання і агентствам і видають безліч варіантів покупки дешевих авіаквитків.

Тобто, вони виконують допоміжну функцію, самі при цьому нічого не продають, а просто допомагають знайти потрібну інформацію і потім перенаправляють людей на сайт агентства або авіакомпанії. За допомогою таких пошукових систем значно простіше знайти і купити дешевший авіаквиток, причому, іноді авіаквиток можна знайти і купити навіть дешевше, ніж на сайті авіакомпанії. Причина - агентства можу давати знижки зі своїх комісійних за рахунок значної кількості продажів.

За моїми спостереженнями сам пошук не має будь-яких разючих відмінностей на різних сайтах пошукових систем. Все приблизно по одній і тій же схемі, по одним і тим же агентствам і авіакомпаніям. І тим не менше результати можуть істотно відрізнятися. Зокрема це стосується прямих рейсів.

Крім того, пошук авіаквитків здійснюється і по величезній кількості лоу-кост авіакомпаній , Але тут проблема в тому, що певна частина цих авіакомпаній не публікує у відкритий доступ інформацію про своїх авіарейсах, тому пошукові системи не можуть брати звідти інформацію. До слова, той же Ryanair не надає пошуковим системам такої інформації.

Але в цілому пошуковики авіаквитків - це відмінне рішення, тому що тут:

  • Швидкий пошук потрібної інформації

  • Великий обхват компаній

  • Особливі функції.

Популярні пошукові системи дешевих авіаквитків:

  • biletexpert.ru - стандартний пошуковик, іноді здатний підкидати досить непогані варіанти, які не видадуть інші пошуковики
  • skyscanner.ru - тут є хороша можливість шукати авіаквитки без точної вказівки міста, наприклад, «Санкт-Петербург - Іспанія» або «Польща - Чехія», тобто, досить зручна штука. Так, у них є і додаток для iPhone
  • momondo.ru - досить приємна штука, працює спритно. З істотних особливостей можна виділити можливість здійснювати пошук по складних маршрутах
  • anywayanyday.com - теж все стандартно, але з однією особливістю - тут можна порівнювати ціни на даному напрямку по датам.

І окремо розповім про ще один пошуковик, який вигідно відрізняється від інших - це aviasales.ru . Про нього розповім окремо з тієї причини, що у нього є безліч переваг. Якщо раніше я користувався іншими пошуковими системами, то сьогодні цілком використовую тільки aviasales.ru .

Особливості aviasales.ru:

  • Завжди підбирає найдешевші авіаквитки

  • Дуже зручний функціонал, все просто і зрозуміло

  • Спритний пошук авіаквитків

  • Є календар низьких цін (тут можна підібрати дату, коли квитки в певному напрямку коштуватимуть дешевше)

  • Підписка на оновлення цін по e-mail

  • Окремий блок спецпропозицій від різних авіакомпаній

  • Добре реалізований функціонал пошукового рядка. Чимось нагадує яндесовскій. Тут якщо пишеш неправильно, або просто десь допустив помилку, то працює «розумне» розпізнавання введеного тексту

  • Є можливість представляти статистику за цінами в зручному вигляді. Зокрема, дивитися динаміку зміни цін в різний час. Тобто, при бажанні можна дізнатися тенденцію, коли ціни на авіаквитки дорожче, коли дешевше

  • Карта найкращих цін . Тут можна застосувати від 1 до 11 різних фільтрів. Наприклад, поставити відображення країн, куди не потрібна Шенгенська віза
  • Є можливість в один клік поміняти місцями міста відправлення і прибуття

  • Так, варто, напевно, відзначити, що творці сайту самі є мандрівниками зі стажем, і живуть в Таї. Взагалі, яке нам всім до цього справа? На перший погляд ніякого. Але насправді творці проекту «в темі», це зроблено мандрівниками для мандрівників. І враховані всі нюанси

Щоб скористатися пошуком авіаквитків, можна перейти відразу на сайт aviasales.ru , А можна скористатися формою пошуку на нашому сайті:

В якості висновку

Варіантів, де і як купити дешеві авіаквитки онлайн досить багато. Здорова конкуренція породжує хороший сервіс і більш низькі ціни на авіаквитки. Нам залишається лише вибрати те, що підходить саме там.

Тому якщо є можливість купити авіаквиток в лоу кост авіакампанії, чому б їй не скористатися?
Взагалі, яке нам всім до цього справа?

Новости