Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

12 лоукостів, якими можна дешево літати з України по світу

Заява Ryanair про відмову від українського ринку засмутило українців. Ми з'ясували, які ще авіакомпанії літають з України з "земними" цінами на небо

Компанії-лоукостер винайшли істотно іншу бізнес-модель. Здешевити квитки для пасажирів виходить за рахунок зниження коштів обслуговування польоту через використання дешевших в обслуговуванні аеропортів, а також відмови від надання певних послуг, які за традицією входять в ціну квитка типу харчування, перевезення великого багажу.

Класичними лоукостерами в Україні можна вважати компанії Wizz Air і Vueling Airlines. Їх ще називають ультралоукостамі. Інші представлені нижче компанії як лоукост себе не позиціонують, проте також пропонують українцям досить низькі ціни.

Так, з України можна полетіти такими компаніями:

Wizz Air

Wizz Air

Угорський авіаперевізник на деякий час йшов з України, але за станом на зараз можна говорити про його повернення. В даний час з Києва можна полетіти в 18 напрямках. Нещодавно українці отримали можливість літати Wizz Air зі Львова - компанія почала продаж квитків до Вроцлава і Берліна.

Wizz Air часто дозволяє своїм клієнтам взяти квиток за дійсно невеликі гроші, також серйозну знижку надає членство в Wizz Club.

Зараз українці мають можливість купити квитки від 409 грн (з Лева до Вроцлава). До Лондона можна податися за 1239 грн.

Пропонуємо вам топ-5 найдешевших напрямків від Wizz Air з України, доступних до кінця оксамитового сезону:

1) Київ - Будапешт: відправлення з Жулян кожен день о 7:10 або 16:45 в залежності від дня. Квитки стартують з 869 грн (12 вересня - для членів клубу ціна буде 599 грн);

2) Київ-Ларнака: якщо не встигнете з відпусткою до кінця літа, можете полетіти на Кіпр 19 вересня. Подорож туди обійдеться вам в 1889 грн (1619 грн - якщо ви член клубу);

3) Київ - Гамбург: злітати до німецького міста можна і за 1449 грн, якщо заплануєте політ на 12 вересня. А на кінець вересня можна взяти квитки і за 869 грн (членам клубу - 599 грн);

4) Київ - Катовіце: польоти в цей польське місто до кінця літа будуть коштувати до 2319 грн. Але в останній день літа ціна вже "теплішає" до 999 грн (729 грн для членів Wizz Club). Такою вона протримається до середини вересня;

5) Львів - Берлін: побачити столицю Німеччини в липні можна за 2039 грн. 13 вересня можна трохи заощадити - 1739 грн (1479 грн для членів клубу).

З собою на борт будьте готові взяти тільки ручну поклажу, можливості повернення квитка з відшкодуванням для найдешевшого тарифного ряду не передбачено.

Щоб заощадити, варто купувати квитки заздалегідь, часом навіть за рік до поїздки. Вже зараз на сайті авіаперевізника можна подивитися розклад авіапредложеній на наступне літо.

UP

Цей ізраїльський перевізник на нашому ринку з березня 2014 року. Українці мають можливість з Києва долетіти до Тель-Авіва, Берліна, Будапешта, Ларнаки і Праги. У компанії існує "туристичний" клас, аналог до лоукост-тарифу, який передбачає додаткову плату за провезення багажу і харчування на борту.

Злітати 18 серпня в Тель-Авів обійдеться вам в 6 229 грн. А в червні наступного року ця ж подорож може обійтися в 2582 грн.

Vueling Airlines

Авіакомпанія з Іспанії також дає можливість дешево долетіти з Києва прямим рейсом до Барселони або Риму. А вже звідти можна зробити пересадку і продовжити подорож куди вам хочеться. Карта польотів в Vueling досить велика.

Цього літа в Рим можна відправитися за ціною від 2340 грн. А з вересня шукайте ціни і від тисяча сімсот сорок сім грн. Далі січня цін поки не знайти, та й поки вони є не по усіх напрямках.

Цікаво, що для європейців Vueling пропонує куди більш дешеві тарифи, можливо, це викликано високою конкуренцією на ринку. Особливістю компанії є те, що навіть найдешевші квитки дають вам можливість накопичувати бонуси, що зазвичай не властиво лоукост-компаніям.

AegeanAir

AegeanAir

Ця грецька компанія часто проводить акції і дає можливість долетіти до Афін від 888 грн. У перевізника широка мережа напрямків, тому подібно Vueling, зі столиці Греції ви зможете продовжити свій маршрут куди захочете.

Найдешевші квитки Київ-Афіни на літо 2017 року стартує від 1718 грн. А ось на листопад і січень уже можна купити авіаквитки від 1066 грн.

Суттєва перевага цих авіаліній в тому, що навіть купивши квиток за 888 грн, ви можете не турбуватися за багаж і їжу на борту - все включено у вартість квитка.

AirBaltic

На сайті цієї латвійської компанії можна знайти квитки навіть за 444 грн, правда шукати потрібно заздалегідь і грунтовно - самі AirBaltic не називають себе лоукост-компанією. У найдешевшому тарифі багаж потрібно оплачувати.

За акційною пропозицією поки можна купити квитки з Києва до Копенгагена по 2043 грн на 1 жовтня.

Перевага AirBaltic для українців в тому, що вилетіти можна як з Києва, так і з Одеси, Дніпра, Харкова і Львова. Мережа польотів по всьому світу і широка, тому з Риги можете подаватися куди захочете. Також є знижки для студентів і груп туристів.

Air Arabia

Якщо ж вас більше цікавить східний напрямок, перегляньте пропозиції Air Arabia. Компанія домчить вас з Києва до Шарджі, а звідти можете направлятися в Єгипет, ОАЕ, Саудівської Аравії, Туреччини і навіть Індії. Є і набагато більш екзотичні маршрути.

Цього липня через Києва в ОАЕ найдешевше вдасться полетіти за 4843 грн. Літо наступного року поки не доступно для бронювання квитків. Обмежень на багаж, як в ультралоукостах, немає.

Flydubai

Ще одна компанія з Об'єднаних Арабських Еміратів, яка дає можливість українцям з Одеси і Києва подорожувати по десяткам напрямків.

У серпні 2017 з Києва в Дубай можна долетіти навіть за 5609 грн. Але на вихідні ціни "злітають" і до кількох тисяч доларів. Поточні ціни на березень-квітень наступного року починаються від 5635 грн. Найдешевші тарифи дозволяють провозити до 20 кг багажу, але про харчування на борту доведеться піклуватися самостійно.

AtlasGlobal

Турецька авіакомпанія, що базується в Стамбулі, виконує регулярні і чартерні рейси в європейські країни, а також в Казахстан, Ірак і Іран. В Україні компанія працює з 2015 року і дозволяє нашим громадянам зі Львова, Харкова, Києва та Запоріжжя відкривати світ "за межами мрій", як заявляє компанія.

На липень 2017 року через Києва в Анталію ви зможете долетіти за 7-8 тисяч гривень, в залежності від дня - залишилися тільки квитки бізнес-класу. А вже в жовтні можна полетіти вдвічі дешевше.

AZAL jet

Азербайджанський лоукост пропонує українцям польоти з Києва до Туреччини, Росії, Грузії, Казахстану, Таїланд, ОАЕ, Китай, Іран і США. Часто акції квитки в Баку можна знайти за 1038-1568 грн. У вартість не входить багаж, зате можна взяти на борт ручну поклажу до 10 кг.

У липні 2017 року можете відвідати столицю Азербайджану, заплативши понад 3 тис. Грн. Квитки на наступний рік поки недоступні на сайті компанії.

Pegasus Airlines

Ще одна турецька авіакомпанія, яка дає можливість подорожувати відносно дешево. Pegasus Airlines виконує регулярні рейси по 33 напрямам всередині Туреччини та 70 напрямками по всьому світу.

На серпень найнижчі ціни на рейс Київ-Стамбул варіюється від 1535 грн (на 15 серпня) до 3350 грн. На кінець липня перевізник теж пропонує українцям ціни від 1535 грн, тому можете планувати подорож.

Якщо розраховуєте скористатися найдешевшим тарифом, доведеться впихати весь багаж в 8 кг ручної поклажі і взяти з собою їжу в політ.

МАУ

МАУ

З 11 травня 2017 року авіакомпанія Міжнародні авіалінії України запустила систему лоукост-тарифів. Українці отримали можливість за відносно невеликі гроші полетіти з Києва, Харкова, Львова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра і Вінниці в ряд європейських і кількох азіатських міст.

Ціни починаються від 249 грн. Такі квитки можна купити, якщо плануєте подорож за 10 і більше місяців. Якщо ж у вас залишилося більше 8 місяців - мінімальна ціна на квиток збільшиться вдвічі. Менш ніж за півроку до польоту ціни на квитки стартують з 770 грн. Також ціна на квиток буде коливатися в залежності від часу в польоті - найдешевшими будуть квитки на польоти тривалістю 1-2 години.

Особливістю лоукост-тарифів від МАУ є те, що такі квитки неможливо повернути або поміняти, за багаж і харчування на борту потрібно додатково оплачувати. Також перельоти по лоукост-тарифу не зараховуватимуться в програмі лояльності Panorama Club.

Yanair

Ще одна українська компанія, яка недавно приєдналася до гравців ринку. Yanair пропонує з Києва та Одеси долетіти до Тбілісі, Батумі та Тель-Авіва за відносно невеликі гроші.

Найдешевший авіаквиток з Жулян в столиці Грузії в липні-серпні 2017 роки обійдеться вам в 2605 грн. Цікаво, що до березня 2018 року мінімальна ціна за цим напрямком буде залишатися такою ж. До польотів ставляться такі вимоги:

Новости