Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

11 Лайфхак, як купити авіаквитки дешево + де шукати акції і знижки

  1. Який сайт дешевих авіаквитків краще
  2. Як купити авіаквитки дешево всередині країни
  3. Що таке календар низьких цін
  4. Як дешевше купити авіаквитки на прямі рейси
  5. Як дешево злітати за кордон

Багато знайомих дивуються, як мені вдається купувати авіаквитки в 2-3 рази дешевше, ніж іншим. Деякі не вірять, що квитки за кордон можна купити значно дешевше, ніж в межах своєї країни. Так, тут є декілька хитрощів. Давно збирався написати цей пост і зібрати все, що треба знати для покупки дешевих квитків. І ось нарешті :)

У цій статті я не буду розповідати банальності про мильні програми авіакомпаній, промокодом і про те, що квитки краще купувати заздалегідь на розпродажах - про це всі знають. Постараюся дати більш практичні поради. Але почну все ж з очевидного ... Багато самостійні мандрівники ігнорують чартери, а даремно - це може істотно заощадити гроші.

Лайфхак 1. Перше, найочевидніше, - це брати дешеві тури або квитки на чартери при поїздці за кордон. Але врахуйте, що в цьому випадку ви обмежені або кількістю днів перебування, або при використанні квитка тільки "туди" можете сильно дорого купити зворотний квиток.

Один раз мені пощастило купити два тури за ціною одного перельоту "туди" - таке трапляється особливо часто в регіонах, звідки не завжди є прямі рейси навіть в Європу, а ось чартери літають.

По туру ви можете використовувати тільки переліт, а оселитися вже там, де зручніше, або влаштувати власний тріп по країні. Треба лише стежити за тим, щоб зворотний літак не полетів без вас - адже чартери часто переносять. Для цього домовитеся, щоб турагент тримав вас у курсі, або поверніться в базовий готель за день до відльоту.

Для цього домовитеся, щоб турагент тримав вас у курсі, або поверніться в базовий готель за день до відльоту

Планувати поїздку краще заздалегідь і купувати єдиний авіаквиток відразу туди і назад - зазвичай такі квитки неповоротні і всі зміни можливо зробити тільки за додаткову плату, тому поїздку треба спланувати без змін.

Лайфхак 2. Квитки "туди-назад" зазвичай коштують дешевше, ніж квитки тільки "туди", а потім "назад", тому завжди перевіряйте квитки "туди-назад", а не тільки в одну сторону.

Але враховуєте, що купивши квиток "туди-назад", якщо ви не полетите "туди", то зворотний квиток пропаде. Однак, ви ж можете захворіти і не поїхати зовсім, і що тоді? Тоді навіть безповоротний тариф можна повернути, додатково купивши страховку.

Лайфхак 3. Побоюючись, що не зможете полетіти, купуйте для поїздки ту страховку, в яку включені не тільки мед.услугі, але і "скасування поїздки" - це дешевше, ніж купувати додатково страховку на сайті авіакомпанії. Але уважно прочитайте в умовах, що страхується - зазвичай страховка не відшкодовує збитки, якщо ви просто передумали, а ось якщо захворіли і пред'явили довідку з лікарні, то гроші повернуть навіть за "безповоротний" тариф.

Про те, яку краще брати страховку в подорож, я вже писав тут .

На фото: фахівці авіакомпанії S7 вміло працюють з кожним пасажиром

Є думка, що краще за все підписатися на розсилки про "зниження цін на квитки" на сайтах авіакомпаній, але це всього лише хитрий трюк авіакомпаній, щоб отримати ваш e-mail. Таким чином ви будете отримувати тільки рекламу і новини про акції, які і так всім відомі. Тому досить підписатися на новини та акції від авіакомпанії в соцмережах.

Лайфхак 4. Низькі ціни краще моніторити самостійно, тому що дійсно дешевих авіаквитків зазвичай мало, їх швидко розбирають і така інформація не доходить до розсилок.

Але як правильно шукати? Якщо з вашого міста літає багато авіакомпаній, то моніторити всі сайти в пошуку дешевих авіаквитків досить складно. розповідаю:

Який сайт дешевих авіаквитків краще

Купити квитки дешево можна на сайті авіакомпанії, а можна, використовуючи сайти-агрегатори. Де краще? Якщо ціна не так важлива як авіакомпанія - чекаємо розпродажів на сайті авіакомпанії; якщо важливо купити авіаквитки недорого, і при цьому вам все-одно на яку авіакомпанію, - користуємося сайтами-агрегаторами, які ще називають сайти дешевих авіаквитків. Причому, на цих сайтах можна знайти низькі ціни, а в підсумку купити на сайті авіакомпанії - ціни в авіакомпаніях такі сайти теж показують і навіть лоукост! Нижче покажу, як і де шукати.

Багато хто знає, наприклад, Яндекс.Авіа, але не всі знають сайти, де можна не тільки порівняти квитки різних авіакомпаній, а й підібрати найдешевший місяць; а якщо місяць ви вже вибрали, то і найдешевше напрямок, куди летіти. Це дуже зручно, коли хочеться злітати куди-небудь, але дешево :)

Лайфхак 5. За допомогою сайтів дешевих авіаквитків можна знайти найдешевший місто, куди полетіти, а також найдешевший місяць, а не тільки день!

Де шукати? Перепробував багато різних агрегаторів, але зупинився на Скайсканнер - найзручніше шукати не тільки дешеві авіаквитки, акції та знижки, а також найдешевший місяць для перельоту або найдешевше напрямок. Причому, не треба перебирати всі міста, а можна просто запитати:

- Куди найдешевше полетіти з Москви по всьому світу?

або

- З якого міста в Італії мені найдешевше полетіти в Київ?

Підказка: клікайте по посиланню і замість Москва / Італія / Київ вбивайте своє місто, країну та ін.

Уявіть, що ви хотіли б з'їздити недорого ... .куда-небудь в Європу. Яке місто вибрати, куди дешевше полетіти? Невже треба перебирати всі міста і дати? Ні! Поясню докладно, як це робиться. Але спершу покажу, як в цілому користуватися таким сайтом на прикладі пошуку дешевого авіаквитка всередині однієї країни.

Як купити авіаквитки дешево всередині країни

Найдешевше напрямок шукаємо, використовуючи інструкцію нижче. Для прикладу розглянемо пошук квитків із свого міста всередині однієї країни. Подивимося, куди дешевше летіти і в якому місяці.

Інструкція, як знайти дешеві авіаквитки, по кроках

Крок 1.
заходимо на Скайсканнер і в поле "Звідки" вводимо своє місто, а в поле "Куди" - країну, в "дати" - потрібний місяць. Можна замість дати вибрати "найдешевший місяць". Якщо потрібні прямі рейси, ставимо галочку "Тільки рейси без пересадок".
Наприклад, дивіться, куди і коли найдешевше полетіти з Москви по Росії:

Наприклад, дивіться, куди і коли найдешевше полетіти з Москви по Росії:

Вибираємо "Найдешевший місяць"

Крок 2. Ми отримали список найдешевших напрямків з Москви всередині Росії:

Найдешевші напрямки з Москви по Росії

Ці ціни не точні! Вони беруться на основі попередніх пошуків, тому:

Крок 3. Далі тиснемо на ціну і дивимося, в які місяці і дати продаються авіаквитки дешево:

Далі тиснемо на ціну і дивимося, в які місяці і дати продаються авіаквитки дешево:

Найнижчі ціни на авіаквитки з Москви в Санкт-Петербург. Календар низьких цін

В результаті пошуку ми знайшли, що найдешевші квитки з Москви в Санкт-Петербург - в грудні. Але це все ще не остаточна ціна!

Крок 4. Дивимося авіакомпанії - тиснемо "Показати авіарейси":

Дивимося авіакомпанії - тиснемо Показати авіарейси:

Дешеві авіаквитки з Москви в Санкт-Петербург

Вийшло, що найдешевший авіаквиток з Москви - це в Пітер, авіакомпанією "Перемога". Ціна все ще не точна.

Крок 5. Тиснемо "Подивитися" і вибираємо найнижчу ціну. Далі нас направляють на сайт, де можна купити авіаквитки дешево, - в даному випадку це сайт авіакомпанії "Перемога":

Далі нас направляють на сайт, де можна купити авіаквитки дешево, - в даному випадку це сайт авіакомпанії Перемога:

Підтвердження ціни і перехід на сайт з найдешевшими квитками

Але і це ще не найнижча ціна! Остаточна ціна буде далі. Ось вона:

Остаточна ціна за квиток

У підсумку ми знайшли найдешевший авіаквиток: 1 998 рублів - це найнижча ціна за переліт з Москви в Санкт-Петербург і назад.

Крок 6. Далі все, як завжди: вписуємо ім'я, оплачуємо квиток. Готово! АЛЕ спершу дочитайте до кінця - це важливо!

Перш, ніж купувати, згадуємо, що найнижча ціна зазвичай не включає їжу, багаж, вибір місця в літаку і реєстрацію в аеропорту - умови, що включено до перевезення, дивіться на сайті авіакомпанії. Наприклад, в авіакомпанії "Перемога" за все це треба доплачувати, навіть за багаж всередині салону беруть гроші (тарифи см. тут ).

Лайфхак 6. Щоб літати дешевше:
- беріть з собою тільки ручну поклажу, щоб не довелося доплачувати за багаж;
- реєструйтеся онлайн на сайті авіакомпанії, а не в аеропорту;
- сідайте в літак ситими :)

Що входить в ручну поклажу? Читайте докладно: Що можна брати з собою в літак . І також майте на увазі, що у різних авіакомпаній умови відрізняються - подробиці ви знайдете тільки на сайті авіакомпанії.

Якщо ж ви летите сім'єю і у вас багато багажу, то спершу порахуйте, скільки грошей буде в підсумку: ціна квитка + місця, щоб сидіти поруч + багаж + їжа в літаку. Можливо, переліт на лоукост в результаті для вас невигідний, тоді вибирайте таку авіакомпанію в списку (Крок 4) і дивіться умови.

Лайфхак 7. При пошуку дешевих авіаквитків користуйтеся фільтрами. Наприклад, можна виключити з результатів пошуку нелюбимі авіакомпанії або шукати тільки прямі перельоти.

В інших містах і країнах шукати авіаквитки треба точно також, як в інструкції. Ось ще корисні посилання, куди полетіти найдешевше:
- з Новосибірська см. тут
- з Києва по Україні см. тут
- з Алма-Ати по Казахстану см. тут
Якщо незрозуміло, як шукати, питайте в коментарях, допоможу.

Що таке календар низьких цін

Якщо ви знаєте точно, куди хочете летіти, то знайти найдешевші дати найпростіше за календарем низьких цін, як було описано вище - Крок 3. Чи тисніть на посилання Москва - Сочі , Де замість Москва / Сочі вбивайте свої міста "звідки" і "куди".

Календар низьких цін (за посиланням відкриється):

Підказка: клікайте по посиланню і замість Мінськ / Москва вбивайте свої міста "звідки" і "куди".

Як дешевше купити авіаквитки на прямі рейси

Найчастіше перельоти з пересадкою дешевше, ніж прямі, але це не завжди зручно. Тому, якщо ви хочете зекономити, але летіти все-таки прямим рейсом, то квиток треба починати шукати за 6 місяців, використовуючи календар низьких цін, як в інструкції вище. Або місто, який вам потрібен, треба шукати серед Hidden City (проміжний місто). Цей тревелхак заснований на тому, що квитки з пересадкою бувають дешевше, ніж прямі.

Лайфхак 8. Пасажир не повинен летіти до кінця, він може зійти на проміжній зупинці! Такі рейси іноді бувають вигідніше, ніж прямі. Цей трюк називається Hidden City.

Поясню, що таке Hidden City. Наприклад, вам треба в Париж, а квитки дуже дорогі. Однак, ви дізналися, що є рейси дешевше, які летять кудись ще, але зупиняються в Парижі. Беремо такий квиток, але багаж реєструємо тільки до Парижа, а в Парижі виходимо. Готово!
Майте на увазі, що це працює тільки при квитку в одну сторону !!!

Приклад.
Покажу, як це виглядає і де дивитися Hidden City.
Треба полетіти прямим рейсом з Москви до Парижа. дивимося календар низьких цін , - найнижча ціна 6348 руб., Ось:

На фото: календар низьких цін на прямий авіапереліт Москва - Париж

Якщо пошукаємо рейси з "hidden city" (дивимося найдешевші рейси з Москви з однією пересадкою - ставимо галочку "1 пересадка" як на картинці нижче), то знаходимо, що переліт з Москви до Франкфурта з зупинкою в Парижі коштує 3781 руб.

На фото: ціна квитка Москва - Париж з використанням "hidden city"

Просто реєструємо багаж до Парижа, ну, і виходимо, відповідно в Парижі! Разом, прямий переліт до Парижа ми купили майже в 2 рази дешевше.

Знайти Hidden City непросто, але можливо, - наприклад, на сайті Skiplagged (Англ) або російською мовою - Скайсканнер .

Як дешево злітати за кордон

Авіаквитки шукаємо так само, як вже описано вище в інструкції . Вибираємо потрібну країну:

Вибираємо потрібну країну:

Куди злітати дешево з Москви

Тільки враховуємо, що квитки в популярні міста можуть бути значно дорожче, ніж в малопопулярні, з яких можна за копійки комфортно доїхати на автобусі, а заодно і подивитися ще одне місто і красиві місця .

На фото: в дорозі в автобусі Flixbus навіть працював wifi

До речі, такі автобусні поїздки особливо популярні в Європі.

Лайфхак 9. Комбінуйте авіаперельоти з автобусними поїздками. Якщо ви плануєте відвідати місто, куди є тільки дорогі авіаперельоти, перевірте ціни на квитки в найближчих містах, а до основного міста можна доїхати на автобусі - так ви можете зекономити на авіаквитках до 70%!

Наприклад, хочеться злітати до Відня. Зазвичай до Відня авіаквитки коштують дорого. Відкриваємо звичайну карту і знаходимо найближчі міста, куди авіаквитки дешевше, - Братислава, Будапешт (зазвичай переліт дешевше в 2 рази, ніж до Відня). З Братислави до Відня їхати 1 година на автобусі FlixBus, коштує 5 євро. З Будапешта до Відня їхати 3 години на автобусі, коштує 14 євро.
FlixBus - цілком зручний автобусний лоукост в Європі, багато з ними їздив. Дивіться інструкцію, як купити квитки на автобуси FlixBus . В цілому, якщо без дітей, переміщатися по Європі на автобусах дуже зручно.

При поїздці в Італію більшість прагнуть потрапити в Рим, куди авіаквитки коштують дуже дорого. Дешевше спершу прилетіти в чудовий Мілан , А потім на поїзді - в Рим, 3 години. А можна зробити поїздку ще цікавіше - заїхати до Флоренції і відвідати чудову Тоскану . По дорозі заїхати в кращі італійські аутлет - оновити гардероб зі знижками до 90% на кращі бренди!

По дорозі заїхати в   кращі італійські аутлет   - оновити гардероб зі знижками до 90% на кращі бренди

Val D'orcia - кращі види і красиві місця в Тоскані, Італія

Як дізнатися такі найдешевші напрямки? Про це я вже писав вище, але додам список найпопулярніших:

З Москви, найнижчі ціни "туди-назад"

З Києва, найнижчі ціни "туди-назад"

Про найголовніше я розповів, хочеться лише нагадати, що:

Лайфхак 10. Якщо ви знайшли вигідний авіаквиток, то краще купувати відразу. Поки ви оформляєте покупку, ціна за вами фіксується, але як тільки ви йдете з сайту, то наступного разу ціна може змінитися.

Ще - не бійтеся відкривати нове! Якщо ви прив'язані до роботи і відпустку у вас щороку в один і той же місяць (зовсім недешевий для перельоту), то хоча б міняйте місце відпустки.

Лайфхак 11. Не бійтеся нового! Відкривайте для себе нові місця і країни. Парадоксально, але найдорожчі місця в світі - не завжди найцікавіші.

Наприклад, щороку ви звикли їздити на море в Таїланд: купуєте путівку в Паттайї, за місцем берете у гіда екскурсію ... Розширюйте горизонт! Цього разу вирушайте в Таїланд самостійно і не в Паттайї, а хоча б на відпочинок в Крабі або на райський острів Липі - за менші гроші отримаєте більше вражень. Один недолік: спробувавши раз, зупинитися неможливо :)

Друзі, приєднуйтеся до нас в Друзі, приєднуйтеся до нас в   -   Facebook   або   Vkontakte   або   Однокласники   - обмінюємося досвідом, видаємо Лайфхак, розповідаємо про поточні знижки - Facebook або Vkontakte або Однокласники - обмінюємося досвідом, видаємо Лайфхак, розповідаємо про поточні знижки! А також фотки і поради мандрівникам в Інстаграм і Telegram .
← Жми «Подобається» і читай нас у Фейсбуці

Однак, ви ж можете захворіти і не поїхати зовсім, і що тоді?
Але як правильно шукати?
Де краще?
Де шукати?
Яке місто вибрати, куди дешевше полетіти?
Невже треба перебирати всі міста і дати?

Новости