Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Одна з найбагатших жінок Росії - Ольга Белявцева продає завод з виробництва упаковки

До виробництва паперу в Росії Mondi Group додала потужності з випуску упаковки для продуктів харчування

Володимир Смирнов / ТАСС

Великий міжнародний виробник упаковки Mondi Group підписав угоду про придбання 100% часткою російського ТОВ «Бипак», йдеться в повідомленні Mondi Group. «Бипак» випускає гофрокартон і упаковку для харчових і сільськогосподарських продуктів, включаючи напої, молочні продукти, фрукти і овочі. Підприємство розташоване в м Лебедянь Липецької області.

99% «Бипак» належить ТОВ «БіПласт», яким, в свою чергу, володіє Ольга Белявцева. Ще 1% належить Бєлявцева безпосередньо. Так само звуть співвласницю ВАТ «Прогрес капітал», яке випускає соки і дитяче харчування під брендом «ФрутоНяня». Те, що продавець - співвласниця «Прогрес капіталу», підтвердив представник Бєлявцева, але від інших коментарів відмовився.

Те, що продавець - співвласниця «Прогрес капіталу», підтвердив представник Бєлявцева, але від інших коментарів відмовився

З 2016 року журнал Forbes поставив Бєлявцева на четверте місце в списку найбагатших жінок Росії, оцінивши її стан в $ 400 млн. У 2000 р Белявцева заснувала ТОВ «Ассоль», яке стало дистриб'ютором соків концерну «Лебедянський» в 24 російських регіонах, писав РБК . «Ассоль» також поставляла «Лебедянський» цукор і картонну упаковку. У 2004 році «Лебедянський» став власником цього бізнесу «Ассоль», а Белявцева - співвласницею концерну, отримавши в ньому 19,9%. У 2008 р PepsiCo купила 75,5% акцій «Лебедянського» у його власників. Сума угоди - $ 1,4 млрд. За свою частку Белявцева, за даними Forbes, отримала близько $ 330 млн.

«Ассоль» припинила діяльність в початку 2016 р при поділі, зазначено в СПАРК. Після цього були створені виробник гофрокартону і упаковки «Бипак» і виробник пластикових виробів «БіПласт».

Сума операції з купівлі «Бипак» - 2,8 млрд руб., Говориться в повідомленнях консультанта Koenig Capital і Mondi Group. Виручка «Бипак» в 2015 р склала 2,78 млрд руб., EBITDA - 462 млн руб., Говориться в повідомленні Mondi Group. Сам «Бипак» фінансові показники не розкриває. Очікується, що операція буде закрита в IV кварталі 2016 р

Що таке Mondi Group

Mondi Group - міжнародна група з виробництва паперу і упаковки, яка працює більш ніж в 30 країнах світу і зі штаб-квартирами в Лондоні, Відні та Йоганнесбурзі. Основний бізнес компанії зосереджений в Центральній Європі, Росії, Північній Америці і Південній Африці. У групи, в якій працює 25 000 чоловік, більше 100 підприємств і 2,4 млн га лісу у власності та оренді. Оборот Mondi Group в 2015 р - 6,8 млрд євро.

«Бипак» в 2015 р випустив близько 180 млн кв. м гофроупаковки, це середній виробник в масштабах Росії, але один з найбільших в Липецькій області, знає директор з маркетингу групи підприємств ПЦБК Григорій Гусєв. «Прогрес капітал» був одним з клієнтів «Бипак», знає він. Сума угоди завищена, ближче до ринкової була б сума 1-1,5 млрд руб., Вважає він.

Близько року тому компанія «Бипак» вирішила диверсифікувати бізнес і виділила в окремі напрямки сервіс, транспорт, плівкову і гофроупаковку, а для ринку, навпаки, характерна вертикальна інтеграція, каже Гусєв. Можливо, продаж пов'язана з тим, що власника не влаштували результати такої диверсифікації, міркує Гусєв.

«Придбання« Бипак »підтримає поступальний розвиток бізнесу компанії в Центральній і Східній Європі, наведені в повідомленні Mondi Group слова її гендиректора Девіда Хетхорна. Це дасть компанії можливість вийти на ринок з високим потенціалом зростання, розширивши географію.

Отримати коментарі Mondi Group не вдалося.

У Mondi Group в Росії є підприємства в Сиктивкарі, Переславлі-Заліському і під Єкатеринбургом. Частка АТ «Монді Сиктивкарський ЛПК» серед виробників тарного некрейдованого картону в Росії за підсумками 2015 р становить 15%, знає головний редактор агентства WhatWood Кирило Баранов. Придбання «Бипак», який поставляє споживчу упаковку в тому числі на експорт, відкриє компанії нові ринки і збільшить додану вартість, вважає Баранов.

Новости