Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Організація спортивних подій в індустрії єдиноборств

Вимоги, які сьогодні пред'являються до спортивних подій, змушують звертати увагу не тільки на саме змагання, а й на те, що його оточує. Якісне шоу - це те, що повинно оточувати спорт і допомагати продавати подія. Коли мова йде про подібному шоу, будь згадає чийсь досвід з-за кордону: хокейні або баскетбольні матчі, бокс або ж змагання зі змішаних єдиноборств.

Назвати шоу те, що відбувається на деяких російських стадіонах явно не можна, хоча деякі клуби роблять спроби (вдалі) і підвищують стандарт проведення matchday. У Росії орієнтиром є промоутерська компанія Fight Nights Global. Будучи найбільшим представником даного сегмента на російському ринку, FNG проводять турніри зі змішаних єдиноборств на території нашої країни. Відзначимо те, що великі турніри компанія проводить як в Москві, так і в регіонах: Костромі, Каспійську, Нижньовартовську, Брянську та інших містах Росії.

Президент Fight Nights Global Каміл Гаджієв, відповідаючи на питання «Як влаштована економіка світу змішаних єдиноборств», зазначає трьох «китів» індустрії: продаж телевізійних прав, спонсорських пакетів і квитків на заходи. Гаджієв указує на те, що локальний ринок, хоч і приносить гроші, але їх все одно не достатньо і основне джерело заробітку йде з-за кордону. Запорукою комерційного успіху є добре створюваний контент.

Робити добре Гаджиєва допомагають його партнери, серед яких є люди особистості, відомі поза світом спорту. Це Сангаджи Тарбаев, який першу популярність отримав, граючи в КВН за команду «Збірна РУДН». З 2014 року він є членом Громадської палати РФ і продюсером проекту Fight Nights. Відомий дизайнер і режисер Сергій Шанович теж є продюсером проекту. Також він був генеральним продюсером проекту «Битва Чемпіонів». Крім Гаджиєва в керівному складі є ще один представник з бійцівський минулим. Нині Член Ради Федерації РФ і сенатор, а в минулому абсолютний чемпіон світу з кікбоксингу також є одним із засновників промоутерської компанії Fight Nights. Також партнером є Сергій Арсеньєв, який обіймає посаду керуючого директора в інвестиційному банку Goldman Sachs. Такий набір представників вказує на те, що управлінням спортивної організації можуть займатися не тільки люди, що побували в індустрії спорту. Головне, щоб цим займалися професіонали.

Головне, щоб цим займалися професіонали

Дізнатися в подробицях про те, як проходить організація бійцівських турнірів можна безпосередньо від Каміла Гаджиєва, який пройде 26 жовтня в Центрі спортивного менеджменту університету «Синергія». Президент Fight Nights Global порівняє розвиток індустрії єдиноборств в Росії і в світі, виділить основні проблеми в її розвитку і розповість про те, як з нуля створити спортивну організацію. Слухачі дізнаються про те, з якими труднощами стикається промоутерська компанія, як вибирають бійців і що можна почерпнути, спілкуючись із зарубіжними промоушену. Один з модулів семінару буде присвячений створенню ефективної маркетингової стратегії організації і наостанок дасть поради щодо організації експлуатації та ефективному управлінні бійцівським клубом, а також вибудовування комерційної діяльності.

Для реєстрації на найближчий семінар можна звернутися по пошті [email protected] або телефону 8 (925) 736-46-98 (Данило Повелиця).

Підписуйтесь на наші соціальні мережі:

Facebook

VK

Новости