Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Німецький криміналіст розкрив таємниці справи людожера Арміна Майвеса

У Німеччині виходить у світ книга криміналіста Манфреда Ріссі, який брав участь в слідстві у справі людожера Арміна Майвеса. Чтиво не рекомендується дітям і слабкими нервами, оскільки грунтується на особистих враженнях експерта і 4-годинному відео мучітельног

У Німеччині виходить у світ книга криміналіста Манфреда Ріссі, який брав участь в слідстві у справі людожера Арміна Майвеса. Чтиво не рекомендується дітям і слабкими нервами, оскільки грунтується на особистих враженнях експерта і 4-годинному відео болісного вбивства жертви.

Книга під назвою "Таємна вечеря вбивць" призначена тільки для дорослих, пише британська газета The Telegraph . У ній розповідається про жахливий договорі між Майвес і його жертвою - чоловіком, з яким вони познайомилися по інтернету і який погодився, щоб канібал вбив і з'їв його (повний текст на сайті InoPressa ).

До сих пір лише кілька людей, в тому числі Ріссі і члени суду на процесі Майвеса, бачили чотири з половиною години аматорської відеозапису, на якій зображено повільне умисне вбивство, вчинене в 2002 році.

Однак книга, яка надходить в продаж в четвер, дозволить більшій кількості німців познайомитися з подробицями справи, під час розгляду якого одного з суддів вирвало від відрази.

Ріссі згадує, як його викликали в будинок так званого "канібала з Ротенбурга" для огляду морозильника, перетвореного злочинцем в "бойню". Там криміналіст виявив людську ступню з ножем і виделкою. "Майвес поклав її на тарілку, встромив у неї ніж і виделку, додав соус, зняв це на фото і розмістив в інтернеті", - розповів експерт в інтерв'ю одному з німецьких журналів.

Там же в морозильнику знайшлося ще 30 акуратно підписаних пакетів з м'ясом. "Деякі з підписів нагадали мені цінники з супермаркету, - продовжує Ріссі. - Наприклад, було написано:" М'ясний фарш з соусом "".

Однак найстрашніші одкровення послідували після того, як слідчі виявили жахливу відеозапис, на якій людожер повільно ріже на шматки свою жертву - 43-річного Бернда Брандеса.

У якийсь момент, коли вбивця відрізає йому пеніс і чоловік спливає кров'ю, жертва говорить: "Якщо завтра вранці я ще буду живий, він з'їсть мої яйця".

"Жахлива сцена, - додає Ріссі. - Не можу повірити, щоб настільки важко поранена людина говорив подібні речі. Звучало як в поганий комедії. Але це було в дійсності".

Справа канібала з Ротенбурга

Шокуюче злочин сталося 10 березня 2001 року. Саме в цей день Армін Майвес вбив і обробив на шматки інженера Siemens Бернда Юргена Брандеса після статевого акту з жертвою і декількох годин садомазохістських знущань, що включають ампутацію статевого органу, який був пожеж зі спеціями і з'їдений на пару з жертвою. Канібал наполягав, що все, що відбувалося було погоджено з Брандесом і робилося за його бажанням.

Тим часом психіатри встановили, що інженер страждав роздвоєнням особистості і був не в змозі мислити раціонально. Як докази на процесі фігурувала плівка, на якій був знято все: від зустрічі до останньої агонії нещасної жертви канібала.

Канібал після вбивства акуратно обробив труп жертви, поклав в пакетики, підписавши їх "вирізка", "філе", "стейк", і зберіг частини тіла в глибокому заморожуванню. Кілька разів потім він готував собі це м'ясо. Пізніше він зізнався, що в загальному з'їв близько 20 кг плоті жертви з гарніром.

Поліція в будинку канібала знайшла рецепти приготування людської плоті, включаючи "печінку молодої людини, обвалення в сухарях" і "пеніс в червоному вині". Він також зізнався, що вимочував м'ясо Брандеса в південноафриканському каберне. За його словами, м'ясо за смаком нагадувало свинину.

Арешт канібала змусив суспільство звернути увагу на проблему канібалізму. Майвес тоді ж заявив, що в Німеччині близько 700 його однодумців. Розслідування встановило, що Майвес знаходився в електронному листуванні з більш ніж 200 людей, які поділяли його фантазії. По крайней мере, п'ятеро самі з'явилися в гості до канібалів, кажучи про своє бажання бути з'їденими. До кінця пішов тільки Брандес. Решту злякалися канібал відпустив додому.

На суді Майвес заявляв, що він перебував у владі нав'язливої ​​ідеї, яка виникла ще в ранньому дитинстві, коли він мріяв про одного або молодшого брата, який ніколи не покине його. Поїдання плоті потім стало здаватися йому найкращим вирішенням проблеми залучення до особистості іншої людини. Психологи свідчили, що поїдання 43-річного Брандеса дійсно стало для Майвеса "здійсненням мрії всього життя".

У минулому році Армін Майвес за результатами медичного обстеження був визнаний осудним і засуджений судом до довічного ув'язнення.

Жахливий злочин Майвеса і раніше ставало предметом для творчих пошуків. У 2006 році в Німеччині збиралися показати художній фільм, сценарієм якого стала історія злочину "канібала з Ротенбурга". Однак напередодні показу обурився сам людожер, який вважав за прокат картини порушенням своїх особистих прав. суд визнав претензії Майвеса справедливими і стрічка на екрани не вийшла.

Про реакцію канібала на вихід у світ нової книги про його діяннях поки нічого не відомо. Відзначимо лише, що письменницька слава давно не дає спокою і самому Майвес. Ще в 2003 році він заявляв про своє бажання написати мемуари , Які б утримали потенційних людожерів від того, щоб взяти з нього приклад.

Додамо, що іноді дії злочинців здатні похитнути психологічну рівновагу навіть бувалих криміналістів. Так, в кінці літа 2007 року в Німеччині зловили людожера, який зустрів появу поліції з закривавленим ротом і розкладеними по тарілках органами своєї жертви. Пізніше поліцейським довелося надавати психологічну допомогу.

Новости