Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Арабська стиль в інтер'єрі

  1. Основні складові арабського стилю
  2. Обстановка в інтер'єрі

У нашій сьогоднішній публікації мова піде про інтер'єрної культурі арабських країн «пустельного степу». Ми розповімо про внутрішнє убрання житла на таємничому Сході, де жінки звикли ходити в приховує обличчя і тіло одязі, а чоловіки - правити світом. Життя і побут людини в арабському світі збудовані відповідно до релігійних канонів, тому тут відсутні живопис і скульптура, а центральне місце в декорі займає орнамент.

Основні складові арабського стилю

східний будинок завжди дуже барвистий, але в ньому відсутня нудотність, а панує домашня атмосфера тепла і затишку. У кімнатах постійно витають запахи чогось чарівного і солодкого, а стиль в цілому, перш за все, символізує гостинність. Можливо, саме тому, арабський стиль в Європі найчастіше використовується в дизайні спалень , Віталень, басейнів і лаундж-зон, тобто в місцях, де людина розслабляється і хоче віддалитися від проблем.

Для європейської людини арабський стиль в першу чергу асоціюються з яскравим колоритом і східним орнаментом. Тому почнемо з вибору колірної гами, яка зосереджується на бірюзових, малинових, червоних, помаранчевих і зелених відтінках. Зауважимо, що ті, хто приписують зайву строкатість східного інтер'єру, помиляються. В даному випадку не маються на увазі насичені або пастельні відтінки, це золота середина між яскравістю і монотонністю. Варто звернути увагу і на позолоту, патинування, велика кількість бронзи і срібла.

Основу східного інтер'єру складають яскраві колірні поєднання, хитромудрі орнаменти і натуральні матеріали в обробці і наповненні. Центральне місце серед матеріалів надано дереву - дерев'яними панелями оформляють стіни і стеля. Головними канонами декору є використання хитромудрих орнаментів, кування, вишуканих драпіровок, килимів, поєднань золота, оксамиту і шифону, а також натуральних фактур в меблів і покриттях. Використовуються також слонова кістка, перламутр і срібло. Основні техніки обробки матеріалів - емаль, кування, карбування, різьблення, інкрустація ...

Обстановка в інтер'єрі

А тепер, коли основне уявлення належить, розберемо наповнення арабських інтер'єрів і уявімо собі, як би ми обставили кімнати в цьому стилі. Меблі слід вибрати низьку, виготовлену вручну з міцного і довговічного дерева тик. Дивани і ліжка повинні бути м'якими і зручними, які мали до сну. Дуже популярні низькі круглі табурети з подушкою.

Характерна особливість східного стилю полягає в легкій трансформації деталей будинку: стільці і столи, віконниці і двері часто «міняються ролями». Для основи інтер'єру цілком достатньо трьох-чотирьох предметів меблів і вони обов'язково повинні поєднуватися за кольором. Головне пам'ятати, що принцип декору для меблів в східному будинку: максимум різьблення і вставок-прикрас.

Особливе значення надається дрібним деталям і аксесуарів: свічки, розписні глиняні фігурки звірів і птахів, дзвінкі дзвіночки, підвішені в дверному отворі або перед вікном, кальян - старовинна і сьогодні дуже модна деталь інтер'єру, штучні або справжні квіти (бажано у великій кількості). Не забудьте про те, що в декорі повинні бути присутніми тканини з квітковими орнаментами, малюнками тварин або декоративним орнаментом каплеподібної форми, одна з назв якого «огірок».

Розбавити дизайн можна за допомогою світильників, бажано розташованих не вище рівня очей і виконаних із прутів або драпірованих тканиною. Розсіюючи світло, такі світильники створять в кімнатах більш інтимну обстановку.

Елементи текстильного дизайну в східному інтер'єрі можуть бути присутніми не тільки у вигляді постільних покривал, фіранок або портьєр, але також в якості килимків і чохлів для подушок.

Цікаве рішення: обтягнутий тканиною стелю, створює в кімнаті відчуття східного «шатра». Хоча, звичайно, власникам такого розкішного стелі не зайве буде встановити в будинку протипожежну систему.

Теплий килим під ногами додасть вашому інтер'єру загадковість і комфорт, адже саме арабські килими славляться своєю індивідуальністю і ваблять розкішшю.

А тепер, звернемо вашу увагу на двері. для східного стилю характерні великі незамкнуті простору, тому, в основному, переходи між кімнатами нічим не розділяються. Однак, якщо ви відчуваєте себе некомфортно і все-таки вирішили придбати двері, то варто відзначити, що вони повинні бути нещільні, прикрашені орнаментальним різьбленням, через яку буде пробиватися світло. Це теж внесе якусь романтичність в ваш дизайн.

Поєднуючи ці знання і експериментуючи, можна створити затишну і гостинну атмосферу в домі. Зусилля варті того, адже арабський стиль в інтер'єрі несе в собі дивну гармонію і додає вашому дому по-справжньому чарівний образ казки.

Текст: Катерина Коробейникова, Марія Петрова, Марина Лі

Новости