Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Рейлі. Все що потрібно знати про Рейлі: погода, карта, пам'ятки, готелі

  1. пляжі Рейлі
  2. Погода
  3. особливості готелів
  4. Пам'ятки і розваги
  5. кухня
  6. транспорт

Курорт Рейлі (Railay) включає в себе шалено красиві пляжі - одні з кращих не тільки в Таїланді , Але і у всьому світі. Півострів Рейлі розташувався на узбережжі Андаманського моря неподалік від Ао Нанга в провінції Крабі . Дістатися до пляжів Рейлі можна тільки по воді - від материка півострів відрізаний вапняковими скелями.

Крабі

На Рейлі як ніби все завмирає і зупиняється. Тут починають цікавити лише запаморочливої ​​краси скелі, розташовані навколо, блакитного кольору море, сонце і звичайно ж відпочинок. Відпочинок на півострові сподобається тим, хто хоче розслабитися і присвятити час собі.

Тут немає гучних барів і дискотек - всі вони розташовані в Ао Нанг . Відпочиваючи на Рейлі, ви відчуєте себе відрізаним від світу. Але тим не менш, ви в будь-який час зможете за короткий проміжок часу виявитися в Ао Нанг, в шумному курорті. Домовитися з місцевими жителями про поїздку можна в будь-який час доби. На Рейлі немає транспорту - доріг тут немає, та й їздити нікуди - все близько і доступно.

Рейлі - це центр скелелазіння, сюди приїжджають альпіністи з усього світу - поєднати заняття улюбленою спортом з замилуванням райськими пейзажами можна тільки на Рейлі. Варіантів маршрутів безліч - і для новачків, і для професіоналів. Ви можете зупинитися на всю відпустку в цьому райському містечку або ж припливти на Рейлі позасмагати і купуватися на один день.

Тури в Рейлі

Наведено ціни турів на 2 чоловік на 7 ночей з вильотом з Москви

пляжі Рейлі

Пляжів на Рейлі Біч три. Вода в Рейлі - смарагдового кольору, тепла і прозора. Тут обов'язково сподобається дітям - можна без побоювання відпускати малечу купатися (під наглядом звичайно ж). Узбережжя півострова знамениті своїм найчистішим піском, скелями і печерами. Вам зовсім не захочеться виходити з води - можна нескінченно плавати і милуватися захоплюючими видами навколо.

Пляжі Рейлі схильні до сильних припливи і відпливи, часом узбережжі складно дізнатися - вода йде метрів на 100, оголюючи дно, камені і навіть коріння мангрових дерев. На кожному пляжі є місця скупчення лонгтейлов (довгохвості човна) - для вашої безпеки виберіть для купання місце подалі від стоянки.

Пляж Тонсай (TonSai) відділений від інших пляжів півострова скелями. Узбережжя пляжу практично не забудовано - тільки на півдні і півночі ви зможете знайти резорти і ресторани, по центру же немає нічого крім високих пальм. Тонсай - це рай для скелелазів, тут можна забратися на високі скелі або здійснити пішу прогулянку по горах до інших частин півострова.

Пляж Рейлі Вест (Railay West) приймає човна з Ао Нанга, на яких туристи приїжджають на широкі білосніжні пляжі. Крім пляжу, тут є курортна вуличка Уолкінг Стріт (Walking Street) з ресторанами, барами і магазинчиками. Пляж досить галасливий і багатолюдний, особливо вдень, коли тут відпочивають туристи, які приїхали на кілька годин позасмагати і купуватися на півострові.

Пляж Рейлі Іст (Railay East) майже не придатний для купання - його берега поросли мангровими деревами. Уздовж узбережжя проходить доріжка для прогулянок, тут розташовано безліч ресторанчиків, магазинів і екскурсійних бюро. На узбережжі можна знайти пірс, плаваючий на воді. Сюди причалюють човни, а дістатися до сусідніх пляжів не складе труднощів.

Погода

Клімат курорту відповідає клімату провінції Крабі. Милуватися фантастичними пейзажами райських острівців Крабі найкраще з листопада по травень - в цей час повітря прогрівається до +31 ° С, а вода - до + 29 ° за Цельсієм. Ввечері та вночі стає трохи прохолодніше. Дощі в це в ці місяці - рідкість, море - спокійне і прозоре. Наплив туристів можна відзначити в грудні - лютому кожного року. Пік спеки настає в квітні-травні, а вологий сезон починається в червні і триває до жовтня включно. В цей час часто бувають грозові дощі, а в перервах між зливами - яскраво світить сонце. Температура повітря в сезон спеки піднімається до + 37 ° за Цельсієм. Море стає неспокійним і небезпечним: вода каламутна, на поверхні піднімаються хвилі, а також можливі підводні течії.

особливості готелів

Готелі курорту розташовані як на узбережжі, так і на схилах гір, звідки відкриваються приголомшливі види на Андаманське море. Ви можете розміститися як в номері, розташованому в загальному будівлі, так і в затишному бунгало (відокремлений будиночок зі своєю зеленою територією).

Практично всі готелі мають у своєму розпорядженні басейном, рестораном і мінімаркетів.

Пам'ятки і розваги

Одна з найзнаменитіших пам'яток Рейлі - Діамантова печера Пхра Нанг Кейв (Diamond Cave). Ви побачите сталактити і сталагміти, кажанів і, звичайно ж, чудові відблиски кристалів кварцу в стінах печери. Молодята люблять відвідувати Храм в Пхра Нанг, присвячений потонула принцесі. Місцеві залишають духу принцеси невеликі підношення і просять удачі в любові і створенні щасливої ​​родини.

Урізноманітнити відпочинок можна скелелазінням і пішими походами в гори - на півострові працює кілька компаній і приватних гідів, хто займається організацій безпечного підкорення гір. На каяку можна дістатися до морських печер і навіть до сусідніх островів: Чікен Айленда і Пода. Та й просто поплавати навколо півострова - одне задоволення.

Ви зможете відвідати кілька сусідніх островів - яскраві емоції, отримані під час подорожі запам'ятаються на все життя. Занурюватися з аквалангом можна в районі затопленого королівського крейсера, який облюбували тропічні рибки. У центрі курорту працює тир - де можна постріляти по мішені. На узбережжі або в салонах при готелях ви зможете насолодитися тайським масажем або корисними spa-процедурами.

кухня

Найбільше скупчення ресторанів і кафе можна побачити на узбережжі Вест і Іст Рейлі. Тут ви зможете не тільки скуштувати смачні страви тайської кухні , Але і зручно розташуватися на матрацах, розміщених прямо на узбережжі. Особливо затишно на березі стає вечорами - туристи спеціально приходять сюди милуватися заходом і смачно поїсти.

Крім тайської кухні тут можна знайти заклади, що пропонують європейську та індійську кухні. Не забудьте побалувати себе смачними млинцями - на Рейлі можуть приготувати близько 30 варіантів даного десерту. Свіжовичавлені соки і тропічні фрукти освіжать в будь-який час доби і допоможуть впоратися зі спекою.

транспорт

Дістатися до Рейлі не складе труднощів - від пляжів Ао Нанг і Ноппарат Тхара довгохвості човни відправляються в міру наповнення. Купити квитки можна в кіосках Tickets to Railay, розташованих на узбережжі. Після заходу сонця знайти транспорт можна через приватників.

Також дістатися до Рейлі можна навіть від Пхукета , Пхі-Пхі , до Ланта та інших курортів півдня Таїланду.

Не залишайте цінні речі без нагляду, особливо на пляжі!

На острові живуть мавпи, тому не залишайте цінні речі на балконі або терасі вашого номера. Мавпочки ввечері деруться по скелях, а вранці спускаються вниз - не пропустіть це видовище! дотримуйтесь запобіжні заходи на пляжі , Користуйтеся косметичними засобами проти засмаги.

Новости