Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кому і навіщо Антоніо Гауді побудував будинок Міла і будинок Бальо?

Для Барселони будинок Міла і будинок Бальо - це одні з найбільш символічних будівель міста, реконструйовані відомим архітектором світу Антоніо Гауді, який мав свій неповторний і унікальний стиль. Впевнена, ви вже встигли побачити їх на власні очі не раз разом з натовпами відчайдушним туристів з Китаю, Японії та інших країн. Чи не один мільйон листівок було надруковано з їх зображенням, не одна тисяча туристичних путівників відобразила на своїх сторінках ці два пам'ятника мистецтва. Але чи багато Ви знаєте про них? Може вже встигли підслухати пару-трійку гідів, які говорять по-російськи? Але ми в ShBarcelona розповімо Вам щось більше, чого не знайдеш навіть у Вікіпедії!

Схожа стаття: Антоніо Гауді - геній ХХ століття

Справа в тому, що в епоху Антоніо Гауді, панував такий архітектурний стиль, як модернізм, який описується багатьма як ніша в мистецтві кінця XIX - початку XX століття, з ознаками розриву з минулим історичним досвідом, що характеризується постійним оновленням художніх форм, устремлінням закласти нетрадиційні початку в мистецтві і умовністю стилю. Але найголовніше, що хочеться підкреслити - це те, що при модернізмі можна спостерігати особливо чіткі соціальні зміни, тобто зміни в суспільстві - поява і зміцнення позицій буржуазії, для якої важливо було підкреслити і показати всім свій статус. В цілому, все як в нинішній час. Що ж відбувається - багаті представники шару, що жили в звичайних будинках, хочуть підкреслити свій статус і просять великого Антоніо трохи прикрасити фасад будівлі. Але вибирають вони самого Антоніо Гауді, а не звичайного архітектора, який в змозі переробити фасад.

Для Барселони будинок Міла і будинок Бальо - це одні з найбільш символічних будівель міста, реконструйовані відомим архітектором світу Антоніо Гауді, який мав свій неповторний і унікальний стиль

будинок Бальо

Ось тут - то і народжуються два шедевра. Антоніо Гауді простотою ніколи не відрізнявся і реконструює будинки, що стали згодом творами мистецтва. І ось на місці звичайного будинку, що належав текстильному магнатові Жозепа Бальо-і-Касановаса в 1904-1906 роках з'являється шикарний особняк зі своєю відмінною рисою - повній відсутності прямих ліній і кутів. Також автор ретельно продумує світловий двір, де створює особливу гру тіней і світлотіней і наповнює будинок декоративними елементами, кожен з яких символізує цілі історії, а іноді і легенди.

Схожа стаття: район Eixample

Схожа стаття:   район Eixample

Будинок Міла, або Ла Педрера. Джерело: unsplash

Слідом за цим, сімейство Міла, дуже екстравагантна пара, що славилася на весь місто своїми гучними вечірками, що жила зовсім недалеко, вирішує не відставати і просить архітектора прикрасити і їх житло. Паре захотілося не впасти в бруд обличчям і ні в чому не поступитися дому Бальо. І тут Гауді дають повну свободу. Чи було це помилкою чи ні, кожен може вирішити для себе сам. А ось сімейство Міла для себе вирішив одне - віддати згодом будинок на продаж, і як оповідають обривки історії: «внутрішній дизайн будинку зовсім не давав їх власникам життя через". І справді, будинок, разом з його інтер'єром вражає уяву будь-якого. Цікаво, що будинок Міла іспанці прозвали як «каменоломня» за свою важку і важкий фасад, що нагадує форму печери.

Ви вже встигли відвідати будинок Бальо або будинок Міла в Барселоні?

Кому і навіщо Антоніо Гауді побудував будинок Міла і будинок Бальо?

5 (100%) 1 vote [s] Google+

Але чи багато Ви знаєте про них?
Може вже встигли підслухати пару-трійку гідів, які говорять по-російськи?
Ви вже встигли відвідати будинок Бальо або будинок Міла в Барселоні?
Кому і навіщо Антоніо Гауді побудував будинок Міла і будинок Бальо?

Новости