Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мікени названі одним з найважливіших археологічних пам'яток світу


Мікени - один із стародавніх міст міжнародного культурної спадщини, що знаходиться під захистом ЮНЕСКО, названі новинний мережею CNN одним з найбільш важливих в числі 15 найвідоміших археологічних пам'яток світу.

Посвячення Мікенам починається з Г. Шлімана, який в 1876 році виявив золоту похоронну маску Агамемнона, як прийнято називати цю знамениту знахідку, і поспішив пов'язати її з ім'ям легендарного мікенського царя. Важливість її залишається непереоценімой. Як вказується на сайті Міністерства культури Греції, ця маска, що датується XVI століттям до н.е., є найкрасивішою з п'яти золотих масок, знайдених в 1-м могильному комплексі в Мікенах, і єдина, яка зображує чоловіка з бородою і так чітко відтворює риси обличчя.

Існування Микенской імперії - це реальність, яка зробила особливо значний вплив на розвиток усього стародавнього світу. До її значним пам'ятників, що збереглися до наших днів, відносяться величні Левові ворота (XIII в. До н. Е.). Особливо позитивним фактом, як зазначає CNN, є продовження досліджень царських купольних гробниць в Мікенах.

Мікени - стародавнє місто Пелопоннесу , Місце, де зародилася і процвітала в XVI - XI століттях до н. е. велика микенская культура. «Златообільние» Мікени згадує ще Гомер в своїх поемах. Пам'ятники, що збереглися від цієї великої цивілізації, до цих пір вражають нашу уяву своєю величчю і красою.

Забронювавши екскурсійний тур «Антична Греція» з насиченою і цікавою програмою, який пропонує «Музенідіс Тревел», провідний туроператор по Греції, ви зможете відвідати не тільки це легендарне місце, але і побачити інші визначні пам'ятки Пелопоннесу: древній театр Епідавра, святилище бога лікування Асклепія в Арголиде, Навпліон, Діон, Дельфи, древню Олімпію, Фермопіли і багато інших місць, відомі нам з давніх міфів. Екскурсійна програма цих турів розроблена так, щоб за час свого перебування в Греції ви змогли побачити якомога більше її пам'яток і пам'ятників, зовсім не втомлюючись при цьому. При бажанні, ви самі можете скласти свою програму екскурсій, забронювавши інший популярний екскурсійний тур-конструктор «Еврика! Антична Греція ». У всіх екскурсіях вас буде супроводжувати російськомовний гід компанії, який розповість вам багато того, чого ви не знайдете в туристичних проспектах. Затишні і комфортні готелі, комфортабельні автобуси, зручна програма, привітний персонал і, головне, досить низькі ціни на такі тури, зроблять ваш відпочинок в Греції з «Музенідіс Тревел» приємним та незабутнім в будь-який час року!

Новости